Samholdet er hemmeligheten til suksessen

Samholdet i det hemmeligheten til at den norske laget i ishockey er på god vei mot en kvartfinale i VM.

Andres Fredriksen, Ole Kristian Tollefsen og Morris Taschler

Norge ligger godt an til og nå en sensasjonell kvartfinale i ishockey-VM etter 3-2 seieren over Sveits i mellomspillet torsdag kveld, og kaptein Ole-Kristian Tollefsen mener det gode samholdet i laget har mye av æren for suksessen.

- Det er en vanvittig bra gjeng og vi storkoser oss på tur. Det ser man også når vi er på isen. Vi jobber for hverandre, blokkerer skudd og hopper opp igjen, så det er en morsom gjeng, sier Ole-Kristian Tollefsen til NRK.

Kommer Norge til kvartfinalen? Diskuter nederst i saken!

Tollefsen får støtte av lagkamerat og NHL-proff Jonas Holøs.

- Det er moro å spille sammen og jeg har det kult hver dag. Vi ofrer alt for hverandre og da blir resultatene bra, sier Jonas Holøs.

Sverige, Østerrike og Sveits er så langt slått i VM av et norsk lag som mangler flere av sine største stjerner i mesterskapet i Slovakia. Men ishockey er et lagspill, påpeker Morten Ask, som er imponert over hva Norge har fått til i VM.

- Vi er et lag med stor L, og det bringer litt minner tilbake til Halifax hvor vi var i litt samme situasjon, veteran Morten Ask som i årets VM med bravur har blitt omskolert fra løper til back.

(saken fortsetter under)

Lars Erik Spets

De norske spillerne har hatt mye å juble for i VM

- Bein lukter på kvartfinale

Dette er et av de første store mesterskapene Norge deltar i hvor de ikke har vært et "slaktoffer" i noen av kampene. Nå venter Canada i morgen og Frankrike på mandag, og med seier i minst én av kampene er trolig kvartfinalebilletten sikrer. Det har de norske spillerne stor tro på at de skal klare.

- Vi har i alle fall et bein som er inne og lukter på en kvartfinaleplass, men vi må slå Frankrike eller Canada. Det blir tøffe matcher, så vi får ta de som de kommer, sier Jonas Holøs.

- Nå har vi gitt oss selv et veldig godt utgangspunkt, sier Mattis Olimb som topper poengligaen i VM med sine ni poeng.

Kommer Norge til kvartfinalen? Diskuter!