Bjørgens samboer: – Hun holder på så lenge hun vil

SOTSJI/OSLO (NRK.no): Fred Børre Lundberg (44) legger seg ikke borti karriereplanene til skidronningen Marit Bjørgen (33).

Lundberg

Her er Fred Børre Lundberg og Marit Bjørgen på treningstur under VM i Val di Fiemme i 2013.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

Marit Bjørgen

Marit Bjørgen (t.v.), Kristin Størmer Steira, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg feiret trippel norsk på tremila med champagne-sprut søndag kveld.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
Tremila

Therese Johaug (f.v.), Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira var alle storfornøyde etter sølv, gull og bronse på lørdagens tremil.

Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB Scanpix

Etter å ha blitt tidenes kvinnelige vinterolympier med gullet på tremila, sådde Bjørgen selv tvil om hun vil satse mot OL i 2018.

 • Se alle resultatene fra tremila nederst i saken.

– Jeg begynner å dra på årene, og jeg har lyst til å stifte familie. Jeg har vel tidligere sagt at det ikke er aktuelt å komme tilbake etter at jeg eventuelt blir mor. Jeg kan ikke satse 90 prosent, sa Bjørgen til NRK.no.

NRK-ekspert Fred Børre Lundberg, som er olympisk mester i kombinert, har vært samboer med Marit Bjørgen i flere år.

Han innrømmer at familiestiftelse har vært et tema.

– Vi snakker jo med hverandre, men hun må få holde på så lenge hun vil. Jeg pusher ikke den ene eller andre retningen. Det er nok det jeg har lyst til å si om det, sier Lundberg.

– Klasseforskjell

Mens Marit Bjørgen har vært gjennom store oppturer og tunge nedturer i Sotsji, har samboeren vært på jobb for NRK i Oslo.

Skidronningen innrømmet at hun var langt nede etter motgangen på 10-kilometeren, og noen dager senere sviktet skiene på stafetten.

Så avsluttet hun med gull på både lagsprinten og tremila. Hver gang ringte hun hjem til Lundberg i Oslo.

– Jeg var ikke bekymret etter 10-kilometeren, fordi det var ikke et ræva løp. Det var jo 5.-plass. Men det er fort gjort at det brer seg usikkerhet. Bekreftelsen på lagsprinten var veldig viktig, sier Lundberg.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Intervju med Marit Bjørgen, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira etter 30 kilometeren i Sotsji. Reporter: Morten Stenberg.

SE VIDEO: De norske medaljejentene forteller hvordan de opplevde jubeldagen.

Han forteller at det var «klasseforskjell» på telefonene han fikk hjem etter 10-kilometeren og lørdagens tremil.

– Det var litt forskjellig stemning, ja, ler Lundberg.

– Jeg fikk pratet litt med alle, og de var veldig fornøyd med dagen. De gledet seg til å komme hjem, og det tar jeg jo som et godt tegn, smiler Lundberg.

Sikter mot Falun

Selv om Bjørgen ikke tør å garantere satsing mot OL i 2018, gleder hun seg veldig til å kjempe om VM-gull i Falun til neste år.

Her skal hun blant annet prøve å ta det eneste gullet hun mangler i samlingen: 10 kilometer fristil.

– Det er veldig vanskelig å sitte her nå og si hva som skjer om fire år. Det som er sikkert, er at jeg er veldig motivert for Falun om ett. Så får vi se, sa Bjørgen tidligere lørdag.

Aller først skal 33-åringen prøve å snyte lagvenninnen Therese Johaug for sammenlagtseieren i verdenscupen.

Johaug leder i øyeblikket med 206 poeng foran Rognes-jenta, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen er 19 poeng foran.

Verdenscupen fortsetter med sprint og 10 kilometer fristil i Lahti til helgen (1. mars).

NRKs langrennskommentatorer Jann Post og Torgeir Bjørn analyserer kvinnenes 30 kilometer.

SE VIDEO: Torgeir Bjørn og Jann Post gir deg sine analyser av lørdagens storeslem.

Kristin Størmer Steira løp til foreldrene sine etter at hun tok OL-bronse på 30 kilometeren i Sotsji. De fikk en god klem av henne.

SE VIDEO: Her får Kristin Størmer Steira en god klem av mamma Anne og pappa Kjell Arne etter bronsen på tremila. FOTO: Jørn Tveter.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Langrenn kvinner, 30 kilometer fellesstart» i nytt vindu

Siste nytt

 • Sikret X Games-sølv med supertriks

  Friskiutøveren Birk Ruud tok sølv i big air i X Games natt til lørdag til tross for at han leverte et triks som aldri har vært gjort i en konkurranse tidligere. Til NRK forteller Ruud at han landet trikset, en triple cork 1800, allerede i august, og at siden da hadde han tenkt til å prøve det i X Games, selv om han vurderte å droppe det like før han satte utfor.

  – Jeg trodde egentlig ikke at jeg skulle gjøre det i går, for jeg var så sliten. Så kjørte Christian Nummedal før meg, og han gjorde en svær switch trippel 1800 og landet den. Da fikk jeg den boosten jeg trengte og tenkte at dette går. Så det var takket være ham at jeg tenkte det var mulig, forteller en fornøyd Ruud på telefon fra USA.

  Svenske Henrik Harlaut vant Big Air-konkurransen.

 • Solid skyting gav norsk andreplass

  Noreg gjekk inn til andreplass på den blanda skiskyttarstafetten i slovenske Pokljuka. Tarjei og Johannes Thingnes Bø, Synnøve Solemdal og Ingrid Landmark Tandrevold klarte seg med fire ekstraskot og tok andreplassen bak suverene Frankrike. Tyskland tok tredjeplassen. Tiril Eckhoff er sjuk og Marte Olsbu Røiseland stod over dagens løp i Pokljuka.

  d8dT9PeEZUA
  Foto: Berit Roald / Berit Roald
 • Suveren norsk kombinertsiger

  Det norske laget gjorde det bra i hoppbakken og var åleine i tet frå start til mål i langrennet i Oberstdorf. Espen Bjørnstad, Jens Luraas Oftebro, Jørgen Graabak og Jarl Magnus Riiber gjekk kontrollert inn til ein klar siger framfor Tyskland (+1.34) og Japan (+2.50). Rennet er prøve-VM før neste års ski-VM i Oberstdorf.

  Austerrike sin veteran, Bernhard Gruber, fekk det spesielt hardt, og det som kan ha vore sjukdom hos Gruber øydela konkurransen for Austerrike.

  Riiber og Graabak
  Foto: BARBARA GINDL

Sendeplan

Kl. Program Kanal