Avslørte gulloppskriften etter seier i kaosrenn

Jesper Saltvik Pedersen (22) var best av alle i en kaotisk superkombinasjon der de fleste hadde mer enn nok med å komme seg til mål.

Saltvik Pedersen

MEDALJEGROSSIST: Jesper Salvik Pedersen har tatt tre medaljer på tre dager.

Dette har vi trent mye på.

Slik oppsummerer en sliten og lykkelig Jesper Saltvik Pedersen sin egen gullprestasjon, etter et renn der hele ni av konkurrentene kjørte ut.

– Det var «bumpy», ja, skildrer han, og ler.

Slalåmtraséen av mandagens superkombinasjon var nemlig så oppkjørt og oppvarmet at utøverne sleit noe fryktelig med de tette portplasseringene.

Nordmannen avslører at han utnyttet erfaringene han har gjort seg på bløtt føre på sommertrening på Folgefonna.

Egentlig var det fordel Norge i dag, konkluderer gullgutten med et bredt smil.

Nådeløs løype

– Det blir mer og mer slagete, påpekte NRKs kommentator Ole Kristian Stoltenberg underveis i slalåmomgangen.

– Det begynner å bli veldig oppkjørt nå, fortsatte han.

VM snøsport for parautøvere, VM-slalåm

VM-SØLV: Saltvik Pedersen tok sølv i superkombinasjonen under VM på hjemmebane i januar. Her er han avbildet under slalåmdelen i Hafjell.

Og det var liten tvil om at forholdene var svært krevende. Den ene utøveren etter den andre kjørte ut i kampen om edelt metall, og da nordmannen satt alene igjen på toppen, hadde altså hele ni konkurrenter forsvunnet ut av den nådeløse løypa.

NRKs ekspert Beate Haugen, som var trener for Pedersen til og med Paralympics i 2018, var likevel ubekymret, og det viste seg at hun hadde god grunn til å holde seg rolig.

Alpinisten cruiset ned til nok et gull.

– Han kjørte med hodet. Han risikerte ingenting, oppsummerte Haugen da gullet var i boks.

– Det ble en krevende omgang i en tøff slalåmløype under vanskelige forhold, kommenterte Stoltenberg.

– Full uttelling

Det er kult å ta det andre gullet i dag. Det er egentlig full uttelling, sier hovedpersonen selv, som har fått en fantastisk start på mesterskapet.

Lørdag ble det sølv, søndag fosset han ned til gull, og mandag fulgte han altså opp med nok en gullprestasjon.

Nå ser han frem til litt restitusjon før medaljejakten fortsetter senere i uka.

Det er tredje dagen på rad med renn, så det er klart det tar på. Men vi er bra trent.

Jeroen Kampschreur, nordmannens nederlandske rival, tok sølvet, og landsmannen Niels de Langen kapret den siste medaljen.