Hopp til innhold

Salgshopp på Johaug-produkter: – Den beste helgen noensinne

Salget av Therese Johaug-produkter fra Johaug-nettsiden skal aldri ha vært større enn i dagene etter at hun testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Therese Johaug

STOR INTERESSE: Active Brands opplever større interesse for Johaugs produkter.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Siden torsdag har salget fra johaug.com skutt i været, ifølge nordiskdirektør i Active Brands, eieren av varemerket Johaug, Øystein Bråta.

– Vi hadde et kjempesalg på Johaug-nettbutikken i helgen. Det er faktisk den beste helgen vi har hatt noensinne, sier han.

Han ønsker imidlertid ikke å si nøyaktig hvor stor veksten har vært.

– Vi vil ikke gå ut med tall, men det har vært bra.

– Støtter Therese

Bråta tror salgsøkningen er et tegn på at det norske folk støtter Therese Johaug, og forteller at det er for tidlig å si hvordan saken påvirker salget i butikkene som selger Johaug-klær.

– Det er litt tidlig å si hva som blir konsekvensene av dette, men alt tyder på at det norske folk støtter Therese. Og så vil det vise seg hvordan dette vil slå ut i butikkene. Jeg tror mange deler oppfatningen om at denne saken er trist og klønete, men at det ikke har vært bevisst juksing fra Thereses side.

Active Brands har heller ikke oversikt over hvordan dopingsaken har påvirket salget i Sverige og Finland.

LES OGSÅ: Slik ble Johaug 100-millionersindustri: – VM-gullet tidoblet verdien

Satser fortsatt

Ingen av sportsbutikkene som selger Johaug-produkter har så langt gitt uttrykk for at de vil stanse salget.

– Jevnt over sier alle kundene at dette ikke endrer noe i deres satsing, sier Bråta.

Det bekreftes også av markedssjef i G-sport og G-max, Kyrre Ufert Lømo. Han er ikke bekymret for at saken skal påvirke salget i stor grad.

– Egentlig ikke. Vi må først se hva som blir utfallet i saken. Vi synes jo dette er en trist sak for langrennssporten, og vi vil gjøre vurderinger ut fra hva uavhengige instanser beslutter.

Sport1 har ikke merket nevneverdig forskjell i salget.

– Vi har ikke merket noen endring, den største delen av salget vårt på den merkevaren skjer senere mot høsten og vinteren så vi har ingen indikasjoner på det ene eller andre på nåværende tidspunkt, sier administrerende direktør Ole-Henrik Skirstad.

LES OGSÅ: Her er stoffet Johaug er tatt for

Eksponering

Professor i markedsføring ved NHH, Tor W. Andreassen, er ikke overrasket over at salget fra Johaug-nettsiden har økt.

– Folk setter veldig pris på Johaug og viser det i form av en støtteerklæring ved å kjøpe hennes produkter. I tillegg har saken gitt en eksponering av henne og hennes merkenavn som gjør at folk finner fram til hennes hjemmeside og av den grunn også

Tor W. Andreassen

PÅ NETT: Eksponeringen er en av grunnene til at nettsalget øker, mener professor i innovasjon og markedsføring ved NHH, Tor W. Andreassen.

Foto: BI

kjøper det de måtte finne der, sier han.

Dersom hun skulle bli dopingdømt vil situasjonen imidlertid snu, mener Andreassen.

– Da vil det få motsatt effekt. Folk vil ta avstand og vise det gjennom at de ikke kjøper hennes produkter. Merkenavnet hennes vil få en skikkelig nedtur, og det vil merkes betydelig, sier han.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt-assistent følger Høgmo til Japan

  Bodø/Glimts assistenttrener Morten Kalvenes gir seg i klubben og begynner i samme rolle under Per-Mathias Høgmo i japanske Urawa Red Diamonds.

  – Jeg har takket ja til muligheten om å bli assistenttrener i Urawa Reds, sa han til Avisa Nordland mandag.

  Kalvenes gir seg etter fem suksessrike år i klubben. Senest denne sesongen var han med på å sikre ligagullet i Eliteserien. To seriesølv og tre gull er fasiten etter hans tid i klubben.

  – Jeg har vært her oppe i fem år nå. Jeg føler jeg trenger noe nytt. Det har vært et eventyr å være en del av det vi har skapt i Bodø. Nå startes et nytt eventyr i Japan, fortsatte han.

  Kampen mot Brugge på torsdag blir hans siste på sidelinjen for Bodø/Glimt.

  Den norske trenerveteranen Per-Mathias Høgmo forlot svenske Häcken til fordel for Urawa Reds forrige uke. Klubben er regjerende mestere i den asiatiske mesterligaen. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Bodø/Glimt (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Avventer avgjørelse rundt norsk skiskyttertropp

  Mandag kom Norges Skiskytterforbund med uttaket til verdenscuprunden i Lenzerheide. Der fortsetter forbundet med de samme 13 utøverne som gikk i Lenzerheide i helgen.

  Imidlertid er det kun seks av de syv norske herrene som får gå sprint og jaktstart. Endre Strømsheim hadde en friplass til de to første verdenscuprundene, slik at Norge kunne stille med syv utøvere.

  Alle Norges syv utøvere er rangert topp ti i verdenscupen sammenlagt, med Vebjørn Sørum «sist» av de syv på en tiendeplass.

  I Lenzerheide skal det gås sprint, jaktstart og fellesstart.

  – Alle får jo gå fellesstarten. Det er derfor vi sender syv mann. Det er én som ikke får gå sprint og jaktstart, sier sportssjef Per Arne Botnan.

  – Er det ikke bestemt hvem det blir?

  – Nei.

  – Når tas den avgjørelsen?

  – Den tas nok i løpet av dagen, når alle har kommet frem. Noen kom dit i går kveld og noen er på tur nå. I løpet av dagen, sier Botnan.

  Hele uttaket kan du se her.

  Vebjørn Sørum
  Foto: NTB
 • Hergeirsson irritert på seg selv – mener han burde ha byttet oftere

  Landslagssjef Thorir Hergeirsson var dagen derpå svært kritisk til sin egen kampledelse etter tapet for Frankrike i håndball-VM.

  På grunn av tapet må Norge møte Nederland i tirsdagens kvartfinale i stedet for Tsjekkia, som ville vært en langt enklere motstander.

  Hergeirsson forteller at han sov dårlig etter det bitre tapet mot Frankrike.

  – Natten går. Når du står opp etter noen timers søvn, så gjelder det å være ferdig med irritasjonen. Alle sitter jo med en følelse etter kamp, og man tenker på hva man kunne gjort annerledes. Det vi ønsker er at hver og en titter i speilet, sa han under mandagens pressetreff.

  Islendingen var ikke fornøyd med sin egen innsats i kampen.

  – Det som irriterer meg, er at vi ikke slapp til noen flere ressurser fra benken i korte perioder for å se hva det kunne ha tilført oss. Vi holdt litt for lenge i bakspillerrekken i håp og tro om at de til slutt skulle løse det. Av erfaring er det de som har vært best til å løse Frankrikes forsvarsspill, men vi holdt litt for lenge med de samme spillerne i stedet for å slippe til noen som kanskje kunne ha tilført noe annet, sa Hergeirsson.

  (NTB / NRK)

  Thorir Hergeirsson
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal