Salah-mål snudde alt: – Over to kamper var vi det beste laget

Manchester City kjørte over Liverpool, men da mirakelmannen Mohamed Salah vippet inn 1-1-målet i returoppgjøret var de røde i praksis klare for semifinale i mesterligaen.

Champions League Quarter Final Second Leg - Manchester City vs Liverpool

SAL-AH! Liverpool-spillerne jublet foran bortefansen etter 1-1-målet.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Med 3-0-seier å gå på fra første oppgjør hadde Liverpool et meget godt utgangspunkt, men allerede etter to minutter scoret Gabriel Jesus.

City misset flere enorme sjanser til å kappe innpå forspranget, men alt håp forsvant da Mohamed Salah fanget opp en retur i boksen og vippet iskaldt over en sprellende Nicolás Otamendi.

Med 1-1 etter 56 minutter måtte City ha ytterligere fire scoringer for å avansere til semifinalen. Roberto Firmino gjorde den oppgaven komplett umulig da han snappet ballen fra Otamendi og satte ballen i hjørnet.

– Vi kom under press og kom under, men kjempet godt. Over to kamper var vi det beste laget. Jeg syns det er fortjent at vi går videre, sier manager Jürgen Klopp i et intervju vist på Viasat 4.

– Vi viste at det ville bli en tøff kamp, men klarte å heve spillet vårt. Det var en fantastisk innsats fra oss over disse to kampene. Vi viser hvilken stor karakterstyrke det er i laget vårt, sier Liverpool-kaptein James Milner til Viasat.

Feil annullering

City har totalt overlegne før pause, men hadde ikke marginene på sin side da Bernardo Silva traff stolpen og Leroy Sanés «scoring» fra kort hold like før pause ble annullert for offside.

TV-bildene viste tydelig at keeper Loris Karius bokset ballen i James Milner før den falt ned i bena på Sané.

– Soleklart mål. Vi tror dommeren blåste på grunn av offside, men ballen kommer helt tydelig fra motspiller, sier fotballekspert Rune Bratseth i Viasat-studioet.

– Jeg mente det var scoring. Derfor ble jeg vist vekk. Det er stor forskjell på 1-0 og 2-0 til pausen. 1-0-målet på Anfield var offside. Jesus scoret mål på Anfield som skulle vært mål. Jeg gratulerer Liverpool, jeg håper de kan forsvare Englands ære i semifinalen, de fortjener det, men dommernes innflytelse er stor. Vi kommer tilbake neste sesong, sier Guardiola på pressekonferansen.

Champions League Quarter Final Second Leg - Manchester City vs Liverpool

RØD FEIRING: Roberto Firmino og Liverpool-spillerne feirer 2-1-målet som definitivt sendte gjestene til semifinale.

Foto: Andrew Yates / Reuters

City-sjef Pep Guardiola ble sendt på tribunen i pausen, og etter hvilen fortsatte nedturen for de lyseblå. Magiske Mohamed Salah har nå vært involvert i utrolige 50 (!) scoringer i alle konkurranser denne sesongen.

Og da Firmino snudde kampen ble det klart at Liverpool er det første laget som har slått et Guardiola-ledet mannskap tre ganger i én og samme sesong.

Roma med mirakelvending

Laster innhold, vennligst vent..

Ett år etter at Barcelona sto for tidenes vending i mesterligaen, ble laget selv offer for det samme. Romas 3-0-seier sendte laget til semifinale på bortemålsregelen etter 4-4 sammenlagt.

Edin Dzeko tente håpet med sin tidlige scoring. Etter pause skaffet han straffesparket Daniele De Rossi banket inn til 2-0, og i det 82. minutt fullførte forsvarsspilleren Kostas Manolas mirakelet da han ved nærmeste stolpe.

Dette er kun tredje gang et lag avanserer i mesterligaen etter å ha tapt første kamp med minst tre måls margin. Deportivo La Coruña gjorde det mot Milan tidlig på 2000-tallet, mens Barcelona i fjor vendte 0-4 borte mot Paris Saint-Germain med 6-1-seier på Camp Nou.

Siste nytt

 • Målløst mellom Italia og Portugal

  Portugal holdt Italia til 0-0 borte i UEFAs nasjonsliga i fotball lørdag. Det gjør portugiserne til gruppevinner før siste kamp.

  Sverige slo Tyrkia 1–0 i Tyrkia og tok dermed innpå Russland i sin gruppe.

  Italy Portugal Nations League Soccer
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Svindal operert

  Aksel Lund Svindal har lørdag operert tommelen som han har slitt med de siste dagene etter et fall på trening torsdag.

  Svindal selv annonserte operasjonen på bildedelingstjenesten Instagram. Ifølge ham selv skal han være tilbake på ski etter kort tid.

 • Babylykke for Nestvold-Haugen

  Alpinisten Leif Kristian Nestvold-Haugen ble natt til lørdag far til en ny gutt da kona Marthe fødte parets andre barn.

  Dermed er han klar for sesongens første slalåmrenn i finske Levi søndag. – Alt er bra med hele familien, sier Nestvold-Haugen til NRK.

  SKI-SLO-FIS-CUP-GIANT-SLALOM-MEN
  Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skøyter
V-cup skøyter
V-cup skøyter: 5000 m menn
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Sesongåpning langrenn: 15km fri teknikk, menn
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
Sesongstart langrenn: 15 km fri teknikk, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
NM kombinert: 10 km langrenn menn
NM kombinert: 10 km