Salah-mål snudde alt: – Over to kamper var vi det beste laget

Manchester City kjørte over Liverpool, men da mirakelmannen Mohamed Salah vippet inn 1-1-målet i returoppgjøret var de røde i praksis klare for semifinale i mesterligaen.

Champions League Quarter Final Second Leg - Manchester City vs Liverpool

SAL-AH! Liverpool-spillerne jublet foran bortefansen etter 1-1-målet.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Med 3-0-seier å gå på fra første oppgjør hadde Liverpool et meget godt utgangspunkt, men allerede etter to minutter scoret Gabriel Jesus.

City misset flere enorme sjanser til å kappe innpå forspranget, men alt håp forsvant da Mohamed Salah fanget opp en retur i boksen og vippet iskaldt over en sprellende Nicolás Otamendi.

Med 1-1 etter 56 minutter måtte City ha ytterligere fire scoringer for å avansere til semifinalen. Roberto Firmino gjorde den oppgaven komplett umulig da han snappet ballen fra Otamendi og satte ballen i hjørnet.

– Vi kom under press og kom under, men kjempet godt. Over to kamper var vi det beste laget. Jeg syns det er fortjent at vi går videre, sier manager Jürgen Klopp i et intervju vist på Viasat 4.

– Vi viste at det ville bli en tøff kamp, men klarte å heve spillet vårt. Det var en fantastisk innsats fra oss over disse to kampene. Vi viser hvilken stor karakterstyrke det er i laget vårt, sier Liverpool-kaptein James Milner til Viasat.

Feil annullering

City har totalt overlegne før pause, men hadde ikke marginene på sin side da Bernardo Silva traff stolpen og Leroy Sanés «scoring» fra kort hold like før pause ble annullert for offside.

TV-bildene viste tydelig at keeper Loris Karius bokset ballen i James Milner før den falt ned i bena på Sané.

– Soleklart mål. Vi tror dommeren blåste på grunn av offside, men ballen kommer helt tydelig fra motspiller, sier fotballekspert Rune Bratseth i Viasat-studioet.

– Jeg mente det var scoring. Derfor ble jeg vist vekk. Det er stor forskjell på 1-0 og 2-0 til pausen. 1-0-målet på Anfield var offside. Jesus scoret mål på Anfield som skulle vært mål. Jeg gratulerer Liverpool, jeg håper de kan forsvare Englands ære i semifinalen, de fortjener det, men dommernes innflytelse er stor. Vi kommer tilbake neste sesong, sier Guardiola på pressekonferansen.

Champions League Quarter Final Second Leg - Manchester City vs Liverpool

RØD FEIRING: Roberto Firmino og Liverpool-spillerne feirer 2-1-målet som definitivt sendte gjestene til semifinale.

Foto: Andrew Yates / Reuters

City-sjef Pep Guardiola ble sendt på tribunen i pausen, og etter hvilen fortsatte nedturen for de lyseblå. Magiske Mohamed Salah har nå vært involvert i utrolige 50 (!) scoringer i alle konkurranser denne sesongen.

Og da Firmino snudde kampen ble det klart at Liverpool er det første laget som har slått et Guardiola-ledet mannskap tre ganger i én og samme sesong.

Roma med mirakelvending

Laster innhold, vennligst vent..

Ett år etter at Barcelona sto for tidenes vending i mesterligaen, ble laget selv offer for det samme. Romas 3-0-seier sendte laget til semifinale på bortemålsregelen etter 4-4 sammenlagt.

Edin Dzeko tente håpet med sin tidlige scoring. Etter pause skaffet han straffesparket Daniele De Rossi banket inn til 2-0, og i det 82. minutt fullførte forsvarsspilleren Kostas Manolas mirakelet da han ved nærmeste stolpe.

Dette er kun tredje gang et lag avanserer i mesterligaen etter å ha tapt første kamp med minst tre måls margin. Deportivo La Coruña gjorde det mot Milan tidlig på 2000-tallet, mens Barcelona i fjor vendte 0-4 borte mot Paris Saint-Germain med 6-1-seier på Camp Nou.

Siste nytt

 • Må spille for delvis tomme tribuner

  Kristoffer Vassbakk Ajer og Celtic møter Lazio foran delvis tomme tribuner. Den italienske hovedstadsklubben straffes av UEFA etter rasistiske tilrop fra tribunen, skriver BBC. Lazio ble også bøtelagt. Klubben må ut med 20 000 euro, som tilsvarer 202 930 kroner etter dagens kurs.

  Europa League - Play-Off Second Leg - Celtic v FK Suduva
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Vil flytte El Clásico

  Primera Division vil flytte El Clasico-oppgjøret 26. oktober fra Barcelona til Madrid på grunn av uro i Barcelona. «Vi har spurt Det spanske fotballforbundet om å bytte kampsted for El Clásico til Madrid på grunn av den ekstraordinære situasjonen som er utenfor vår kontroll», heter det i uttalelsen.

  FILE PHOTO: Joan Gamper Trophy - Barcelona v Arsenal
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Bulgarias trener beklager

  Krasimir Balakov beklager til det engelske laget etter at flere spillere ble møtt med rasistiske tilrop mandag. – Jeg fordømmer alle former for rasisme, og mener det er en uakseptabel oppførsel i strid med alle normale former for folkeskikk.

  krasmir balakov
  Foto: TONY O'BRIEN

Sendeplan

Kl. Program Kanal