Skadd Sagosen fikk VM-drømmen knust: – Som en kniv igjennom magen

Etter bare 21 minutter av kvartfinalen mot Spania måtte Sander Sagosen gå i garderoben etter en smell. Det var ikke mye annet som gikk Norges vei heller.

Sagosen

PÅ SIDELINJEN: Sander Sagosen måtte gi opp spill i kvartfinalen i VM etter en smell i den første omgangen mot Spania.

Foto: Petr David Josek / AP

– Det er vondt i magen og det er vondt i hjertet nå, forteller Sagosen til TV3.

Norge hadde ikke slått europamester Spania siden 1997. Og helt fra start så man at det spanske spillet skulle by på problemer også i kvartfinalen i VM.

– Det er ikke bra nok. Vi skal være bedre enn dette og har høyere målsetting enn en kvartfinale, sier Christian Berge til TV3 etter seksmålstapet.

Da Norge lå under med fire etter drøye 17 minutter gikk det fra vondt til verre. Sander Sagosen steg til værs og banket inn sitt tredje og Norges åttende, men smalt rett i bakken.

Han kom seg på beina, men tok likevel en tur ut på benken. Etter en timeout kom han på igjen, og scoret, men kroppsspråket viste tydelig at han ikke hadde det godt. 25-åringen haltet ut av banen, og videre inn i garderoben sammen med lege Thomas Torgalsen

– Jeg vet ikke hva det er. Om det er et slag, en rift eller en strekk. Det kjennes ut som det er en tennisball der inne, som om det går en kniv igjennom magen. Det går greit å jogge, men når det kommer litt trykk på det, så hugger det til, forklarer Sagosen til TV3.

ayCnHx14lCE

TUNG DAG: Sander Sagosen prøvde så vidt å spille, men var sjanseløs med smerter i mageområdet.

Foto: NTB

– Det er en muskelskade over bekkenet. Den gjør det vondt å skyte, blant annet, sa fysioterapeut Harald Markusen til NTB.

– Mindre å spille på

Det norske håndballherrene hang ikke sammen hverken fremover eller bakover i den første omgangen. Spania scoret hele 21 ganger, mot Norges 15.

– De gjør akkurat som de vil, og får det akkurat som de vil. De leker med forsvaret vårt, uttalte NRK-ekspert Håvard Tvedten.

– Vi sliter vanvittig med strekspilleren, som sliter oss i stykker, erkjenner Berge til TV3.

Sagosen var ute på banen igjen i pausen, for å teste kroppen. Men med unntak av ett angrep, så ble han sittende på benken.

– Det er den verste følelsen i verden. Jeg vil stå der med gutta, stå der i krigen, sier Sagosen til TV3.

– Å ha en mann mindre til å trekke lasset koster når man møter et lag som Spania, mener Gøran Johannessen.

– Jeg tror hovedgrunnen er at Sander må ut med skade. Det hjelper mye å rotere på spillerne. Vi klarer det nesten og er bare tre bak, så det er veldig synd å miste Sander rett og slett, forteller Christian O'Sullivan til TV3.

Norge Spania

GIKK IKKE: Gøran Johannessen ga alt, men det var ikke nok mot Spania.

Foto: Petr David Josek / AP

Nærmet seg

Men Norge forsøkte seg tappert på en opphenting. På de seks første minuttene scoret laget tre ganger, mens Spania ikke fikk noen baller forbi Torbjørn Bergerud.

– Vi fikk ryddet opp i andre omgang og kjemper oss inn, så begynner vi bomme på altfor mange sjanser. Det er ikke noe som er uprøvd i dag føler jeg. Jeg er så klart skuffa, sier Berge til TV3.

Som tidligere i mesterskapet, brant Norge flere store sjanser. De satt bare 49 prosent av skuddene sine, og fra ni meter gikk bare tre av 17 inn. Da kom de seg heller ikke inn igjen i kampen, Den spanske målvakten Rodrigo Corrales stod dessuten som en vegg, og ble fortjent kåret til kampens beste spiller.

Spania er klare for semifinale. Der møter de Danmark, som gikk videre etter et utrolig drama mot vertsnasjonen Egypt. Også Sverige og Frankrike er klare for VM-semi.

h77ejY4OgtA

JUBEL: Spania ble et hakk for store for Norge og er videre i VM.

Foto: PETR DAVID JOSEK / AFP

Siste nytt

 • Mowinckel jakter topp ti-plassering

  Ragnhild Mowinckel kjører for sin beste plassering i storslalåm etter skadecomebacket. Hun er nummer 12 før finaleomgangen i slovakiske Jasna.

  Moldenseren ligger 1,67 sekunder bak USA-stjernen Mikaela Shiffrin i tet. Hun er 16 hundredeler fra å være blant de ti beste.

  For de øvrige norske ble det igjen en tung dag i Slovakia. Kja Norbye, Kristin Lysdahl og Thea Stjernesund var alle i mål godt over tre sekunder bak Shiffrins ledertid. Tre hundredeler skilte lagvenninnene på resultatlista.

  Kristina Riis-Johannessen var hele 4,72 sekunder bak Shiffrin. (NTB)

  VM i alpint, Cortina 2021
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Hovland sviktet – Ventura imponerte

  Norges to golfstjerner, Viktor Hovland og Kristoffer Ventura, ligger tett på hverandre etter tredje dag av Arnold Palmer Invitational på PGA-touren.

  Det skjedde etter en veldig sterk runde av Ventura, hvor han klatret 30 plasser, samtidig som Hovland fosset nedover resultatlistene.

  Ventura startet dagen ett slag over par, og gikk ut i fyr og flamme. På de første syv hullene hadde han fem birdier, én par og én bogey. Derfra og ut spilte han solid og endte dagen fem slag under par, og dermed fire slag under par totalt. Like før runden var ferdigspilt lå han på delt 23.-plass.

  Viktor Hovland hadde imidlertid ikke en god dag i Florida. Han startet dagen på delt 3.-plass, sju slag under par. Men en middels start ble elendig da han først slo seg ut i skogen, for så å slå seg ut i vannet på hull åtte. Han gikk av hullet med dobbeltbogey, og det ble ikke bedre resten av runden.

  Hovland endte dagen fem slag over par, og to slag under par totalt, på en delt 35.-plass.

  Ventura og Hovland
 • Hagen slo skulder ut av ledd

  Den norske syklisten Carl Fredrik Hagen skriver på Instagram om at han slo skulderen ut av ledd da han syklet på et hull i veien og krasjet i en bom under en treningstur.

  Etter legene på sykehuset satt skulderen på plass viste det seg også at Hagen hadde fått en fraktur i skulderbladet, skriver han videre.

  Han venter på en MR-skanning neste uke for å se etter andre mulige skader, og vet ikke hvor lang tid skadelindringen vil vare, avslutter han meldingen.

  Hagen sykler i år for Israel Start-Up Nation, og skal etter planen sykle Giro d'Italia.

  carl fredrik hagen
  Foto: Tor Erik Schrøder

Sendeplan

Kl. Program Kanal