Norges EM-stjerne tar selvkritikk etter hemmelighold

GARDERMOEN/OSLO (NRK): Norges EM-stjerne Sander Sagosen (20) skjønner at klubben er kritiske til at skaden hans ble holdt hemmelig.

Sander Sagosen

BRUDD: Til høyre, Sander Sagosens hovne hånd. Til venstre, Sagosen i ankomsthallen på Gardermoen mandag formiddag.

Foto: Anders Engeland/Privat / NRK

– Jeg var kanskje litt lukket i tankegangen min, jeg tenkte kun på å spille EM. Det var det alt handlet om for min del, sier Sander Sagosen til NRK i ankomsthallen på Oslo lufthavn Gardermoen.

Den norske playmakeren fikk sitt store gjennom i EM, men våknet opp midt i en konflikt mellom sin norske klubb Aalborg og det norske håndballforbundet. Sagosen spilte de to siste kampen med brudd i hånda - uten å si fra til noen utenfor landslaget.

Sander Sagosen

HÅNDBALLHELT: Sander Sagosen, her på EMs avslutningsfeiring sammen med kulturministeren og trener Christian Berge.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er sur og rasende

Det fikk Aalborg-sjef Jan Larsen til å steile. Spesielt på grunn av at overgangsvinduet stengte bare timer etter de fikk vite om skaden. Dermed rakk ikke Aalbord å hente noen erstatter.

– Hadde vi visst om dette, kunne vi reagert og gjort noe med vår spillerstall. Det har svekket oss. Jeg er sur og rasende på de norske lederne, sier klubbdirektør Jan Larsen til NRK.

Tar selvkritikk

Hovedpersonen skjønner godt at klubben er kritiske, men mener han selv har ansvaret, ikke det norske laget.

– Det var jeg som sa at jeg ville holde dette internt i laget, det var jeg som sa jeg ikke ville gå ut med noe. Så lenge jeg fikk klarsignal på at det var trygt å spille med, så tenkte jeg at jeg kunne informere klubben senere, sier Sagosen til NRK.

Aalborg mener på sin side at hele ansvaret ligger på lederne på det norske laget.

– Dette har ikke noe med Sander å gjøre. Han er 20 år gammel og vil spille håndballkamp og beskytte seg selv. Det kan jeg forstå. Da må lederne ha litt karakter og si at vi er nødt til å informere Aalborg om dette, mener Larsen.

Hadde regnet med kritikk fra Aalborg

– Jeg har hatt en prat med Jan før i dag. Det var ikke noen tung samtale, men han var litt irritert. De hadde forventet en annen kommunikasjon, og det får vi respektere og gjøre om til neste gang, sier generalsekretær Langerud i håndballforbundet.

Norges landslagslege sier at skaden trolig kommer til å holde Sagosen ute i rundt fire til seks uker. Han forteller at de hadde forventet kritikk fra Aalborg.

– Det hadde vi regnet med. Grunnen til at det ble håndert på den måten, er Sanders ønske om at ingen utenfor troppen vår skulle vite om skaden. Det var Sander sin avgjørelse, sier Thomas Torgalsen.

– Det ser ikke ut som skaden har blitt noe verre av å spille, men vi må avvente en ny undersøkelse, sier han.

Siste nytt

 • Stort heimetap for Larvik

  Larvik tapte 25-33 for danske Odense i gruppespelet i meisterligaen. Ved pause stod det 13-16. Larvik har to poeng på tre kampar, og møter Odense igjen 4. november.

  Larvik - Odense
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Halep årets tennisspiller

  Simona Halep ble fredag hedret som årets kvinnelige tennisspiller. Det skjedde under gruppetrekningen for

  WTA-mesterskapet, der hun ikke deltar.

  Halep har vært verdensener siden slutten av februar og kommer til å beholde førsteplassen resten av året.

  2018 US Open - Day 1
  Foto: Elsa / AFP
 • United-bot for forsinket frammøte

  UEFA har ilagt Manchester United en bot på 15.000 euro (140.000 kroner) fordi laget kom 45 minutter for sent til mesterligakampen mot Valencia.

  Mesterliga-reglementet foreskriver at lagene skal være på plass 75 minutter før kampen.

  Manchester United
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal