Normal

Sagosen satte superstjernene i skyggen: – Dette blir smertefullt for oss andre

Sander Sagosen (21) har startet tiden i stjernelaget i PSG på best tenkelig måte. I sin første tellende kamp ble han kåret til banens beste.

Hånball menn EM kvalifisering Norge-Litauen

STORTRIVES: I debuten for PSG viste Sander Sagosen hvorfor stjernelaget i flere år har siklet etter å få ham på laget. Her i aksjon for det norske landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sagosen scoret like greit åtte mål på ni forsøk for PSG fredag kveld.

Det holdt til å bli kåret til banens beste, noe som ikke er så verst når også verdensstjerner som Mikkel Hansen og Nikola Karabatic spilte samme kamp.

Laster Twitter-innhold

– Nå er det Sagosen i tillegg!

Etterpå var det en smått fortvilet bakspiller for motstanderlaget Saint-Raphaël som uttalte seg til fransk presse.

– Før, mot PSG, var det bare «Niko» (Karabatic) og Daniel Narcisse man skulle stå imot én mot én. Men nå er det Sagosen i tillegg! Dette blir smertefullt for oss andre, sier Geoffry Kranz til den franske sportsavisen L'Équipe.

PSG vant 35-28 mot Saint-Raphaël i semifinalen i den såkalte Champions Trophy-turneringen, og er dermed klar for finalen.

PSGs assistenttrener Staffan Olsson trakk også spesielt frem Sagosen etter kampen.

– Sander Sagosen viste at han kan spille håndball. Han har bare trent med oss ​​i seks uker, og vi ser at han allerede er tilpasset dette laget. Han er en utmerket spiller, både individuelt og kollektivt. Han kommer til å tilføre oss mye både i serien og i mesterligaen, sier han.

– Viktig at han leverer fra start

Germany Handball Champions League

Sagosen blir lagkamerat med blant andre den franske superstjernen Nikola Karabatic, som regnes som verdens beste håndballspiller.

Foto: Martin Meissner / AP

NRK har vært i kontakt med Sagosen selv, som ikke hadde tid til å la seg intervjues fordi han forbereder seg til ny kamp i turneringen allerede i kveld.

Han har derimot uttalt seg til fransk media.

– Det var en veldig bra kamp for meg. Jeg hadde gode sjanser, satte skuddene og laget spilte bra. Jeg føler meg veldig godt tatt imot i dette laget. Gutta tar vare på meg, og jeg lærer noe hver dag på trening, sier han til L'Équipe.

Sagosen gikk fra danske Aalborg til PSG i sommer, men det har vært klart i over ett år at han skulle til stjernelaget denne sesongen.

Han ser ut til å gå mer eller mindre rett inn på laget.

– Dette er fantastisk, og underbygger det vi allerede vet. Nemlig at han allerede er en av verdens beste spillere. Det er viktig at han leverer fra start, for det må han om han skal klare å spille seg inn blant stjernene, sier NRKs håndballkommentator Patrick Sten Rowlands.

PSG har som mål å være verdens beste klubb, men greide ikke å vinne mesterligaen i fjor. De har hentet Sagosen som en forsterkning i jakten på å vinne trofeet denne sesongen.

Siste nytt

 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Espejord rekker ikke LSK-kampen

  Runar Espejord er tilbake i trening, men Tromsøs toppscorer rekker ikke mandagens kamp mot Lillestrøm. TILs toppscorer har slitt med lysken i lang tid. Ikke siden 25. august har Espejord vært på banen i kamp. Han står med seks mål i Eliteserien.

  Runar Espejord
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Europaligaen: Celtic - Rosenborg