Sagosen satte superstjernene i skyggen: – Dette blir smertefullt for oss andre

Sander Sagosen (21) har startet tiden i stjernelaget i PSG på best tenkelig måte. I sin første tellende kamp ble han kåret til banens beste.

Hånball menn EM kvalifisering Norge-Litauen

STORTRIVES: I debuten for PSG viste Sander Sagosen hvorfor stjernelaget i flere år har siklet etter å få ham på laget. Her i aksjon for det norske landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sagosen scoret like greit åtte mål på ni forsøk for PSG fredag kveld.

Det holdt til å bli kåret til banens beste, noe som ikke er så verst når også verdensstjerner som Mikkel Hansen og Nikola Karabatic spilte samme kamp.

Laster Twitter-innhold

– Nå er det Sagosen i tillegg!

Etterpå var det en smått fortvilet bakspiller for motstanderlaget Saint-Raphaël som uttalte seg til fransk presse.

– Før, mot PSG, var det bare «Niko» (Karabatic) og Daniel Narcisse man skulle stå imot én mot én. Men nå er det Sagosen i tillegg! Dette blir smertefullt for oss andre, sier Geoffry Kranz til den franske sportsavisen L'Équipe.

PSG vant 35-28 mot Saint-Raphaël i semifinalen i den såkalte Champions Trophy-turneringen, og er dermed klar for finalen.

PSGs assistenttrener Staffan Olsson trakk også spesielt frem Sagosen etter kampen.

– Sander Sagosen viste at han kan spille håndball. Han har bare trent med oss ​​i seks uker, og vi ser at han allerede er tilpasset dette laget. Han er en utmerket spiller, både individuelt og kollektivt. Han kommer til å tilføre oss mye både i serien og i mesterligaen, sier han.

– Viktig at han leverer fra start

Germany Handball Champions League

Sagosen blir lagkamerat med blant andre den franske superstjernen Nikola Karabatic, som regnes som verdens beste håndballspiller.

Foto: Martin Meissner / AP

NRK har vært i kontakt med Sagosen selv, som ikke hadde tid til å la seg intervjues fordi han forbereder seg til ny kamp i turneringen allerede i kveld.

Han har derimot uttalt seg til fransk media.

– Det var en veldig bra kamp for meg. Jeg hadde gode sjanser, satte skuddene og laget spilte bra. Jeg føler meg veldig godt tatt imot i dette laget. Gutta tar vare på meg, og jeg lærer noe hver dag på trening, sier han til L'Équipe.

Sagosen gikk fra danske Aalborg til PSG i sommer, men det har vært klart i over ett år at han skulle til stjernelaget denne sesongen.

Han ser ut til å gå mer eller mindre rett inn på laget.

– Dette er fantastisk, og underbygger det vi allerede vet. Nemlig at han allerede er en av verdens beste spillere. Det er viktig at han leverer fra start, for det må han om han skal klare å spille seg inn blant stjernene, sier NRKs håndballkommentator Patrick Sten Rowlands.

PSG har som mål å være verdens beste klubb, men greide ikke å vinne mesterligaen i fjor. De har hentet Sagosen som en forsterkning i jakten på å vinne trofeet denne sesongen.

Siste nytt

 • Christiansen med nest beste tid

  Henrik Christiansen svømte inn til nest beste tid under de innledende forsøksheatene på 400 meter fri under VM kortbane i Kina. Nordmannen svømte inn til tiden 3.38.04. Han ble kun slått av Danas Rapsys fra Litauen. Finalene skal svømmes kl 12 og sendes på NRK1 og på nett.

  – Jeg har trent godt og dette var en bekreftelse på at det sitter, sier han.

  Ingen av de andre norske deltagerne greide å kvalifisere seg til tirsdagens finaler.

  Henrik
  Foto: Francois Xavier Marit / AFP
 • Rangers gikk på en smell

  Det ble blåmandag i Florida for New York Rangers, som tapte 3–6 borte mot Tampa Bay Lightning. Mats Zuccarello var ikke på isen. Han har vært ut og inn av laget med lyskeproblemer den siste tiden, og måtte stå over også mot Tampa Bay.

  NHL: New York Rangers at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement / Reuters
 • La Liga legger USA-planer på is

  Den spanske toppserien i fotball dropper planene om å spille en seriekamp i Miami etter at Barcelona trekker seg fra prosjektet. La Liga ønsker likevel fortsatt å arrangere en kamp i utlandet.

  Messi
  Foto: Pau Barrena / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge