Hopp til innhold

Sagosen om skjebnekampene: – Vinn eller forsvinn

To kamper mot Slovenia skal avgjøre Norges VM-skjebne. Sander Sagosen mener dette norske laget vil bli en parentes i historien om de ikke lykkes i å kvalifisere seg.

sagosen i angrep

PLAYMAKER: Sander Sagosen gjorde et godt EM tidligere i år. Allikevel mener han at det norske laget er avhengige av en VM-plass.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg tror ikke folk skjønner hvor bra lag de har. De har verdensstjerner som vant Champions League for ikke lenge siden. Men jeg har troen på at vi har et bedre lag enn det de har, sier Sander Sagosen.

Det slovenske laget som står mellom Norge og en VM-billett er ikke noen hvem som helst.

– Det er et bra lag. Det er Kroatia-klasse på det laget der. Vi må være skikkelig på hvis vi skal klare å henge med, sier landslagstrener Christian Berge.

Lover offensiv håndball

Utgangspunktet er enkelt. Lørdag klokken 15 spiller det norske laget den første av to kamper mot Slovenia. Returoppgjøret spilles i Stavanger på tirsdag. Vinneren sammenlagt går til VM.

– Det er en heksegryte som venter oss. Jeg har spilt der nede flere ganger og vet hva som møter oss. Det blir en tøff oppgave, mener Norges Bjarte Myrhol.

Men det norske laget har ingen planer om å starte bortekampen med en defensiv holdning, lover landslagssjefen.

– Det er viktig å huske på at det er to omganger, både borte- og hjemmekamp. Men vi skal ikke legge noen defensiv taktikk før bortekampen. Det er viktig at vi er offensive i hodet, sier Berge.

Vinn eller forsvinn

Sander Sagosen mener at de beste spillerne er det som også presterer i internasjonale mesterskap. De norske herrene mislyktes i å kvalifisere seg til OL i Rio. Om de heller ikke kvalifiserer seg til VM vil historiebøkene skrives uten de norske spillernes navn.

– Nå er det vinn eller forsvinn. Håndball er litt sånn at hvis du ikke spiller mesterskap så blir du glemt. Så hvis vi ikke får spille VM går vi fort i glemmeboka, mener playmakeren.

I mesterliga-finalen i slutten av juni var det to slovenske landslagsspillere på banen. Fra Norge var det ingen.

– Det som er viktig for gutta er at de får spilt kamper sammen. Og da er det også viktig å få mesterskapskamper. Det er det ingen tvil om, sier landslagssjef Berge.

Men Sagosen er ikke i tvil om at Norge bør klare å kvalifisere seg til vm.

– Vi har et høyere toppnivå og er mer stabile, sier han.

Siste nytt

  • Nadal gjorde kort prosess i etterlengtet comeback – feide Cobolli av grusen

    Rafael Nadal imponerte da han endelig var tilbake på tennisbanen igjen. 37-åringen feide Flavio Cobolli av grusen i Barcelona Open.

    Nadal vant 6-2, 6-3 over den 62.-rangerte italieneren. Dermed tok han seg videre til kamp mot Alex de Minaur i neste runde. Nadal har vunnet turneringen 12 ganger.

    Det var gruskongens første kamp på favorittunderlaget siden han slo Casper Ruud i finalen i Roland-Garros i juni 2022. Han har vært plaget av skader siden da, og hans forrige kamp var i januar.

    Under skadeoppholdet har Nadal falt til 644.-plass på ATP-rankingen. (NTB)

    Nadal
    Foto: NTB
  • Norges håndballmenn møter Danmark og Frankrike i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og tittelforsvarer Frankrike da trekningen for OL-turneringen i håndball for menn ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe B med Danmark, Ungarn, Frankrike, Egypt og Argentina.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    OL-turneringen i håndball spilles fra 27. juli til 11. august. Innledningskampene er lagt til Paris Expo Porte de Versailles, og finalerundene skal spilles i Stade Pierre-Mauroy i Lille.

    Frankrike er tittelforsvarer i OL både for kvinner og menn. (NTB)

    EHF 2024 Mens European Handball Championship Main Round Norway v Portugal
    Foto: CATHRIN MUELLER / Reuters
  • Norges håndballkvinner møter Danmark og Sverige i OL-gruppespillet

    Norge kom i gruppe med blant andre Danmark og Sverige da trekningen for OL-turneringen i håndball for kvinner ble foretatt i Paris.

    Tirsdagens trekning ble foretatt i forbindelse med styremøtet i Det internasjonale håndballforbundet (IHF) i OL-byen.

    Norge havnet i gruppe A med Tyskland, Slovenia, Sverige, Danmark og Sør-Korea.

    Norges herrer møter Danmark, Frankrike, Ungarn, Egypt og Argentina i deres OL-gruppe.

    De tolv OL-klare nasjonene ble fordelt i to grupper med seks lag i hver. De fire beste i hver gruppe tar seg til kvartfinalene.

    Norge var i samme seedingspulje som Kroatia, og kroatene var dermed de eneste Norge ikke kunne trekke. Frankrike fikk som tittelforsvarer velge gruppe etter at fem lag var trukket i hver. (NTB)

    gaGQ0Njsuwg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal