Hopp til innhold

Sagosen om Danmark-stjernen: – Vi skal gi ham juling

HERNING (NRK): I klubbhverdagen er det ofte Sander Sagosen som gjør Mikkel Hansen god. I gruppefinalen i VM må han gjøre det motsatte.

Hansen og Sagosen

KOMPISER: Sander Sagosen og Mikkel Hansen (t.v.) tilbringer mye tid sammen både på og utenfor banen i PSG.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Torsdag kveld er det duket for VMs største stjerneduell så langt når Sander Sagosen og klubbkamerat Mikkel Hansen møtes på hver sin side av banen.

Å stoppe Hansens mange utrolige skudd, blir en av Norges viktigste oppgaver.

Sander Sagosen

STJERNE: Sander Sagosen ble nylig kåret til verdens beste, foran blant annet Mikkel Hansen:–Vi er veldig forskjellige som spillertyper.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Jeg elsker å spille mot de beste, og han er en av dem. Mikkel har vært ekstremt god i høst, men vi skal nok ha noen triks for å stoppe ham. Vi skal frem på ham, søke kroppskontakt og gi ham juling, slår Sagosen fast.

Både Norge og Danmark har gått enkelt gjennom gruppespillet til nå. Som Sagosen, har Hansen fått hvile i flere kamper, men han står likevel med 21 scoringer.

– Det er ikke alt man kan gjøre for å stoppe Mikkel rett og slett, men vi skal forsøke å gjøre skuddene hans litt dårligere, forteller forsvarsbauta Christian O'Sullivan.

– Ordner maling til ham

– Vi må frem så vi ikke blir skutt ned, sier landslagssjef Christian Berge, og legger til at kampplanen er å stå så bra bakover at de kan kontre seg til seier.

Danskene er minst like opptatt av å stoppe Sagosen som Norge er av å forhindre målfest fra mannen med pannebåndet. De vet også godt at nordmannen er han som så ofte har servert Hansen når de har storspilt i den franske storklubben denne sesongen. Dessuten er Sagosen en bedre duellspiller.

– Han er ekstremt dyktig til å slippe ballen. Normalt sett vil man at begge skal gjøre det bra, men jeg foretrekker jo at han spiller mindre godt nå, sier Hansen og flirer.

HANDBALL-WC-2019-AUT-DEN

BØTTER INN: Mikkel Hansen har så langt scoret fjerde flest mål av alle i VM–selv om han har sittet mye på benken mot svakere motstand.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

– Jeg ordner maling til ham, så står han og maler. Det sånn det funker. Nei da, men han har et skudd som er bedre enn mitt, så jeg skaper plass så han får skutt i mål, svarer Sagosen på spørsmål om det er han som gjør Hansen til en kunstner.

Hemmelig humor

For selv om alt vennskap legges til side når Norge og Danmark går ut på parketten foran 15.000 tilskuere i Boxen torsdag kveld, er det ikke noen tvil om de to har et godt forhold.

– Det blir jo en del humor, men den får bli mellom oss. Det er ikke alt som trenger å se dagens lys, sier Sagosen og ler.

– Vi er så mye sammen at det ville jo være kjedelig hvis vi bare sitter og kikker i veggen. Vi har det gøy, men humoren får vi holde for oss selv, forteller Hansen.

– Er det noe som kan psyke deg ut mot Norge?

– Ha-ha. Nei, det tror jeg ikke.

  • Hør Danmark – Norge på NRK Sport og nrk.no klokken 20.15 torsdag.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal