Sagosen og Rød storspilte – Norge slet seg til seier over Egypt

HERNING/OSLO (NRK): Norge måtte jobbe hardt for seier mot Egypt. Likevel imponerte Magnus Abelvik Rød stort med ti mål. Det samme gjorde Sander Sagosen, som slo tilbake etter kampen mot Danmark.

Sander Sagosen

SLO TILBAKE: Sander Sagosen slo tilbake etter den tøffe kampen mot Danmark.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Rød er så imponerende. Det er helt fantastisk, roser NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Med ti scoringer ble troppens yngste en av kampens store spillere. Magnus Abelvik Rød scoret fem mål i første omgang og fulgte like godt opp med like mange i andre omgang.

– Magnus viser hva som bor i ham. En x-faktor som er enormt høy, sier Sagosen om timålsscorer Abelvik Rød.

VM håndball menn 2019, Norge - Egypt

STORSPILTE: Abelvik Rød viste seg fra sin beste side, og scoret ti mål for Norge.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sagosen imponerte også stort i Boxen. Sagosen brukte 18 minutter på å score seks mål i første omgang og viste en helt annen side av seg selv, enn i kampen mot Danmark. Norges mål nummer 30 ble hans tiende for kvelden.

Jeg har ikke sett Sagosen så tent og klar som han har vært i dag. Det lyser jo ut av øynene hans, sier Tvedten om stjernespilleren.

– Rød er nådeløs

Det var ikke bare målene som satte Abelvik Rød i fokus. Flere ganger i kampen ble det hengt voldsomt rundt halsen hans av de egyptiske spillerne.

– Det går bra, det er lett nå som vi fikk seieren, sier Rød.

– Det gjør vondt å møte store sterke gutter. Jeg lager de situasjonene selv. Og vi får mange tominuttere på det.

VM håndball menn 2019, Norge - Egypt

FORNØYD: Berge var godt fornøyd med lagets innsats, men synes de brant for mange sjanser.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Trener Christian Berge var storfornøyd med ungguttens innsats.

– Rød er nådeløs. Det var tanken. Magnus skulle være klar til å ta duellene. Er litt nådeløs med seg selv, kanskje litt vel, sier Berge.

– Noen av dem er på kanten tror jeg. Har ikke sett dem. men det er sterkt å banke på som han gjør.

Tøff motstand

Egypt ble ingen enkel motstander for Norge i den første kampen i hovedrunden, og Egypt gikk tidlig inn i en tremålsledelse.

– Vi kunne ikke fått en verre start, slår NRKs håndballekspert Håvard Tvedten fast, etter de første spilte minuttene.

Men på bare noen få minutter redder de norske gutta inn egypternes forsprang, og derfra spilles det jevnt mellom de to lagene. Norge får aldri det store overtaket, og må slite for å holde Egypt bak seg.

Andre omgang er jevn fra start til slutt. Med fem minutter igjen har Norge en tremålsledelse, men det blir noen hektiske siste minutter. Norge øker til slutt avstanden og vant med fire mål over Egypt.

Norges neste kamp er mot Sverige allerede mandag kl. 18.00.

Siste nytt

 • Sølv til Schmid

  Eric Frenzel tar sin 19. medalje i VM eller OL, mens Schmid gjør som han gjorde i Liberec i 2009 og tar sølv! Det er Norges første individuelle medalje i kombinert på ti år. For en prestasjon av Schmid! Rehrl tar bronse. Riiber prøvde seg i langrennet, men blir nummer fem.

  VM ski 2019. Kombinert. Jan Schmid
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Semb slutter som sportssjef

  Nils Johan Semb slutter som sportssjef og går over i en deltidsstilling som seniorrådgiver i Norges Fotballforbunds eliteavdeling. Det skriver fotball.no. Semb skal nå primært jobbe inn mot aldersbestemte landslag og topptrenerutdanningen. – Jeg ønsker å frigjøre tid til å gjøre andre ting etter mange år med stor reise- og pendlevirksomhet, sier Semb. Det var Semb som rekutterte Lars Lagerbäck som landslagssjef for to år siden etter at svensken egentlig hadde bestemt seg for å gi seg som trener.

  Fotballandslaget med pressetreff.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Windingstad med karrierebeste

  Rasmus Windingstad ble nummer syv i kombinasjonen i Bansko fredag. Alexis Pinturault vant oppskriftsmessig foran Marcel Hirscher og Stefan Hadalin. Aleksander Aamodt Kilde endte på 14.-plass, mens Henrik Kristoffersen ble nummer 16 i sin kombi-debut.

  Windingstad.
  Foto: Gabriele Facciotti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal