Sagosen forlater PSG – kunne velge og vrake i tilbud

Sander Sagosen (23) bekrefter overfor NRK at han skal spille i Bundesligaen fra neste sommer.

Sagosen

KLAR FOR TYSK STORHET: Sander Sagosen er klar for nye utfordringer på håndballbanen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nordmannen, som tidligere har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, forlater det som de siste årene har vært verdens beste klubb, Paris Saint-Germain. Når kontrakten til Sander Sagosen går ut sommeren 2020, skifter han klubb til tyske THW Kiel.

– Det føles riktig for meg å gjøre dette nå. Jeg har lyst til å spille i Bundesligaen før jeg blir for gammel, og Kiel er det perfekte stedet å gjøre det. Jeg vil være med å bygge opp klubben, forteller 23-åringen til NRK.

– Jeg tror det er et spennende lag i den hardeste ligaen man kan spille i. PSG har kanskje bedre enkeltspillere, men kollektivt er Kiel oppe og snuser PSG i baken, mener NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Stor interesse

Det var tyske Flensborg Avis som først skrev at Sagosen skifter klubb. Ifølge avisen var også Bundesliga-leder SG Flensburg-Handewitt interessert i den norske stjernespilleren. Flensburg har allerede fire norske landslagsspillere i stallen.

– Det har vært mange klubber som har vist interesse. Alle som er i toppen av Europa har vært mulig, men Kiel hadde den beste pakken for meg, forklarer Sagosen.

Han legger heller ikke skjul på at kjærestens overgang til Silkeborg spilte inn da han tok avgjørelsen. Hanna Bredal Oftedal meldte nylig overgang fra Issy Paris, og avstanden fra danske Silkeborg til Kiel er overkommelig.

– Hanna har naturligvis en påvirkning. Hun hadde en påvirkning på at jeg dro til Paris, og hun har en påvirkning på at jeg drar til Tyskland, som er nærme. Men det er klart at det frister å spille i en by med den største håndballinteressen i verden. Jeg gleder meg til å spille hjemmekamper foran 10.000 tilskuere hver uke.

berge og sagosen

GODT FORHOLD: Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge har et godt forhold og var i dialog før Sagosen valgte å forlate PSG.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Berge er positiv

Sagosen har både vært i kontakt med landslagskollega Harald Reinkind, som har kontrakt med Kiel ut 2020, og landslagssjef Christian Berge før han bestemte seg.

– Jeg snakket med han (Berge) underveis, og han er positiv til valget mitt, forklarer Sagosen.

– Jeg har jo selv spilt i Bundesligaen, og det er som han sier et godt tidspunkt å gjøre det på. Han har fått bygd opp kroppen såpass at han tåler belastningen som er i Bundesligaen, sier Berge og forteller om et tettere og tøffere kampprogram enn i den franske serien.

At klubbskiftet kommer midt i en OL-sesong bryr ikke Sagosen seg nevneverdig om, og han er heller ikke redd for at PSG henter en erstatter før han har pakket sakene og flyttet til Tyskland.

– De vil nok ta seg god tid, fordi de ønsker kun de aller beste spillerne. Det fins ikke så mange av det øverste kaliberet som er lett tilgjengelig.

Siste nytt

 • Kristoffersen-dom trolig neste uke

  Dommen i søksmålet Henrik Kristoffersen har rettet mot Norges Skiforbund er ventet i løpet neste uke, melder Oslo tingrett overfor NRK. – Siste nytt er at dommen kan forventes å bli avsagt i løpet av neste uke, opplyser kommunikasjonsrådgiver Markus Iestra i Oslo tingrett.

  Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Legendarisk Celtic-kaptein død

  Billy McNeill, kaptein på Celtic-laget som vann europacupen i 1967, er død, 79 år gammal. Han spela 790 kampar for klubben i løpet av 18 år.

  Med 2-1 over Inter i finalen i Lisboa blei Celtic det første britiske laget som vann europacupen – forløparen til dagens meisterliga.

  Alle spelarane var «local lads», oppvaksne innanfor fem mil frå Celtics heimebane i Glasgow.

  Billy McNeill
  Foto: AP
 • Dømmer toppkamp i Egypt

  Dommer Ola Hobber Nilsen skal lede toppoppgjøret mellom Pyramids FC og El Zamalek i egyptisk Premier League tirsdag kveld. Det melder VG. Hobber Nilsen var opprinnelig satt opp til å dømme Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal 2. påskedag.

  Ola Hobber Nilsen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal