Sagosen forlater PSG – kunne velge og vrake i tilbud

Sander Sagosen (23) bekrefter overfor NRK at han skal spille i Bundesligaen fra neste sommer.

Sagosen

KLAR FOR TYSK STORHET: Sander Sagosen er klar for nye utfordringer på håndballbanen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nordmannen, som tidligere har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, forlater det som de siste årene har vært verdens beste klubb, Paris Saint-Germain. Når kontrakten til Sander Sagosen går ut sommeren 2020, skifter han klubb til tyske THW Kiel.

– Det føles riktig for meg å gjøre dette nå. Jeg har lyst til å spille i Bundesligaen før jeg blir for gammel, og Kiel er det perfekte stedet å gjøre det. Jeg vil være med å bygge opp klubben, forteller 23-åringen til NRK.

– Jeg tror det er et spennende lag i den hardeste ligaen man kan spille i. PSG har kanskje bedre enkeltspillere, men kollektivt er Kiel oppe og snuser PSG i baken, mener NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Stor interesse

Det var tyske Flensborg Avis som først skrev at Sagosen skifter klubb. Ifølge avisen var også Bundesliga-leder SG Flensburg-Handewitt interessert i den norske stjernespilleren. Flensburg har allerede fire norske landslagsspillere i stallen.

– Det har vært mange klubber som har vist interesse. Alle som er i toppen av Europa har vært mulig, men Kiel hadde den beste pakken for meg, forklarer Sagosen.

Han legger heller ikke skjul på at kjærestens overgang til Silkeborg spilte inn da han tok avgjørelsen. Hanna Bredal Oftedal meldte nylig overgang fra Issy Paris, og avstanden fra danske Silkeborg til Kiel er overkommelig.

– Hanna har naturligvis en påvirkning. Hun hadde en påvirkning på at jeg dro til Paris, og hun har en påvirkning på at jeg drar til Tyskland, som er nærme. Men det er klart at det frister å spille i en by med den største håndballinteressen i verden. Jeg gleder meg til å spille hjemmekamper foran 10.000 tilskuere hver uke.

berge og sagosen

GODT FORHOLD: Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge har et godt forhold og var i dialog før Sagosen valgte å forlate PSG.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Berge er positiv

Sagosen har både vært i kontakt med landslagskollega Harald Reinkind, som har kontrakt med Kiel ut 2020, og landslagssjef Christian Berge før han bestemte seg.

– Jeg snakket med han (Berge) underveis, og han er positiv til valget mitt, forklarer Sagosen.

– Jeg har jo selv spilt i Bundesligaen, og det er som han sier et godt tidspunkt å gjøre det på. Han har fått bygd opp kroppen såpass at han tåler belastningen som er i Bundesligaen, sier Berge og forteller om et tettere og tøffere kampprogram enn i den franske serien.

At klubbskiftet kommer midt i en OL-sesong bryr ikke Sagosen seg nevneverdig om, og han er heller ikke redd for at PSG henter en erstatter før han har pakket sakene og flyttet til Tyskland.

– De vil nok ta seg god tid, fordi de ønsker kun de aller beste spillerne. Det fins ikke så mange av det øverste kaliberet som er lett tilgjengelig.

Sportsnyheter

Vikings styreleder trekker seg: – Det har vært mye skriverier og mange nett-troll

Styreleder i Viking AS Thor Steinar Sandvik trekker seg med umiddelbar virkning etter bråket i kjølvannet av oppsigelsen av populære Bjarne Berntsen. – Det har vært jævlig.

Siste nytt

 • Real i trøbbel etter Shakhtar-tap

  Real Madrid, med Martin Ødegård fra start, tapte tirsdag 2-0 for Shakhtar Donetsk i Mesterliga-gruppespillet, noe som gjør at begge klubbene står på sju poeng før siste runde.

  Shakhtar vant kampen etter mål av innbytterne Dentinho og Solomon i andre omgang.

  Dermed kan den mestvinnende klubben i turneringens historie ryke ut i gruppespillet.

  Hvis Borussia Mönchengladbach vinner sin kamp mot Inter senere tirsdag, vil Shakhtar gå videre på bekostning av Real Madrid med seier i siste runde mot Inter, uansett hva det spanske hovedstadslaget gjør.

  Martin Ødegård
  Foto: SERGEI SUPINSKY / AFP
 • Krever tillatelse for EU-spillere

  Engelske fotballklubber kan ikke lenger signere spillere fra EU- og EØS-land fritt. Det kreves arbeidstillatelse, som vil innvilges ut fra et poengsystem.

  Poengene regnes ut fra antall landskamper (også aldersbestemte kamper), kvaliteten på selgende klubb (basert på liga, ligaposisjon og europacupmeritter) og antall spilte klubbkamper.

  Spillere som innfrir poengkravet vil automatisk innvilges britisk arbeidstillatelse, mens spillere som har litt for få poeng kan få saken sin behandlet av et panel med autoritet til å gjøre unntak.

  (NTB)

  Bruno Fernandes
  Foto: Alex Livesey / AP
 • Toppserien går som oppsatt

  Serieavslutningen i Toppserien spilles som oppsatt søndag, uten de tre danske Vålerenga-spillerne Rikke Madsen, Stine Ballisager Pedersen og Janni Thomsen.

  Det opplyser daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner til TV 2.

  De danske spillerne har vært på landslagsoppdrag hvor det oppsto koronasmitte i troppen.

  – Vi skulle gjerne stilt med de tre som har spilt landskamp i kveld. På den annen side ser vi at vi skal klare å gjennomføre fire viktige kamper på elleve dager, så vi så at dette ble problematisk uansett hva vi gjorde, sier daglig leder i VIF Damer, Morten Grødahl, til NRK.

  Toppserien fotball 2020: Lyn - Vålerenga (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal