Sagosen forlater PSG – kunne velge og vrake i tilbud

Sander Sagosen (23) bekrefter overfor NRK at han skal spille i Bundesligaen fra neste sommer.

Sagosen

KLAR FOR TYSK STORHET: Sander Sagosen er klar for nye utfordringer på håndballbanen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nordmannen, som tidligere har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, forlater det som de siste årene har vært verdens beste klubb, Paris Saint-Germain. Når kontrakten til Sander Sagosen går ut sommeren 2020, skifter han klubb til tyske THW Kiel.

– Det føles riktig for meg å gjøre dette nå. Jeg har lyst til å spille i Bundesligaen før jeg blir for gammel, og Kiel er det perfekte stedet å gjøre det. Jeg vil være med å bygge opp klubben, forteller 23-åringen til NRK.

– Jeg tror det er et spennende lag i den hardeste ligaen man kan spille i. PSG har kanskje bedre enkeltspillere, men kollektivt er Kiel oppe og snuser PSG i baken, mener NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Stor interesse

Det var tyske Flensborg Avis som først skrev at Sagosen skifter klubb. Ifølge avisen var også Bundesliga-leder SG Flensburg-Handewitt interessert i den norske stjernespilleren. Flensburg har allerede fire norske landslagsspillere i stallen.

– Det har vært mange klubber som har vist interesse. Alle som er i toppen av Europa har vært mulig, men Kiel hadde den beste pakken for meg, forklarer Sagosen.

Han legger heller ikke skjul på at kjærestens overgang til Silkeborg spilte inn da han tok avgjørelsen. Hanna Bredal Oftedal meldte nylig overgang fra Issy Paris, og avstanden fra danske Silkeborg til Kiel er overkommelig.

– Hanna har naturligvis en påvirkning. Hun hadde en påvirkning på at jeg dro til Paris, og hun har en påvirkning på at jeg drar til Tyskland, som er nærme. Men det er klart at det frister å spille i en by med den største håndballinteressen i verden. Jeg gleder meg til å spille hjemmekamper foran 10.000 tilskuere hver uke.

berge og sagosen

GODT FORHOLD: Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge har et godt forhold og var i dialog før Sagosen valgte å forlate PSG.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Berge er positiv

Sagosen har både vært i kontakt med landslagskollega Harald Reinkind, som har kontrakt med Kiel ut 2020, og landslagssjef Christian Berge før han bestemte seg.

– Jeg snakket med han (Berge) underveis, og han er positiv til valget mitt, forklarer Sagosen.

– Jeg har jo selv spilt i Bundesligaen, og det er som han sier et godt tidspunkt å gjøre det på. Han har fått bygd opp kroppen såpass at han tåler belastningen som er i Bundesligaen, sier Berge og forteller om et tettere og tøffere kampprogram enn i den franske serien.

At klubbskiftet kommer midt i en OL-sesong bryr ikke Sagosen seg nevneverdig om, og han er heller ikke redd for at PSG henter en erstatter før han har pakket sakene og flyttet til Tyskland.

– De vil nok ta seg god tid, fordi de ønsker kun de aller beste spillerne. Det fins ikke så mange av det øverste kaliberet som er lett tilgjengelig.

Siste nytt

 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal