Sagosen får gjennomgå av danske medier: – Det har ikke vært min beste natt

HERNING/OSLO (NRK): Sander Sagosen (23) lovet før toppkampen mot Danmark å gi stjernespiller Mikkel Hansen (31) «juling» ute på parketten. Slik skulle det overhodet ikke gå – og etter kampen er dansk presse ikke nådig mot den norske profilen.

Sander Sagosen

SKUFFET: Sander Sagosen, her avbildet underveis i kampen mot Danmark torsdag kveld.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Danske BT skriver at «Mikkel Hansen til tider så ustoppelig ut og fikk klubbkameraten fra Paris Saint-Germain, Sander Sagosen, til å se ut som alt annet enn verdens beste».

Avisen følger deretter opp med ytterligere stikk til Sagosen i sin børssetting. Der får Mikkel Hansen karakter ni av ti og er kåret til banens desidert beste. I teksten står det følgende:

«Skal vi måle, Sander? Det var Hansens beskjed til Sagosen, som muligens møtte opp til kampen som verdens beste, men ble sendt ut av Boxen som nummer to. Det er ingen over Mikkel Hansen», var avisens analyse av Sagosens kamp.

Er du en som analyserer og leser om deg selv etter en kamp?

– Jeg prøver å ta avstand fra det. Jeg har et realitetsbilde av egen prestasjon, og vet hva som bor i meg. Jeg trenger ikke få høre det fra alle andre, sier Sander Sagosen til NRK dagen derpå.

Les også: Norge sjanseløse mot Danmark og Mikkel Hansen

Svart dag

For Sagosen fikk det aldri til i møtet med hjemmeyndlingene i Boxen-arenaen i Herning i Danmark. Norge ble feid av banen med 30–26. et fullt fortjent tap. Til NRK sa en skuffet 23-åring at kampen var tung og kjip. Han la til at han hadde gledet seg til kampen i et halvt år og det at han ikke klarte å levere bedre skuffet ham stort.

Dagen derpå erkjenner Sagosen at tapet mot Danmark gikk inn på ham og gikk ut over nattesøvnen.

Sagosen og Hansen

TAKK FOR KAMPEN, KOMPIS! Sander Sagosen gir Mikkel Hansen en klem etter Norges 30-26-tapet torsdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det har ikke vært min beste natt, men jeg kom meg igjennom. Jeg prøver å glemme det som skjedde. Det var en svart dag, men jeg vet at jeg har spilt dårlige håndballkamper før og vet hva jeg står for, så jeg er ikke nervøs, men det var kjedelig at det skjedde akkurat i går, forklarer PSG-stjernen.

For et bilde på den norske nedturen ble naturligvis Sagosens tunge dag. Kåret til verdens beste håndballspiller av Handballplanet før jul, men i en av de største VM-kampene for Norge så langt kom han til kort mot klubbkamerat Hansen.

Sagosen hadde på forhånd varslet at Hansen skulle «få juling» i kampen. Slik ble det aldri. Danskenes stjerne nettet i stedet 14 ganger. Sagosen scoret ikke de første 45 minuttene, men sørget for fire trøstemål det siste kvarteret.

«En skygge»

Berlingske Tidende var naturligvis også opptatt av duellen mellom de to stjernene. De skriver at det før oppgjøret var lagt opp til en «kamp i kampen mellom de to og at den duellen vant Hansen med flere lengder». I sitt referat skriver de også at «Sagosen var en skygge av seg selv».

HANDBALL-WORLD/

DANSKENES STORE STJERNE: Mikkel Hansen, her etter nok et mål mot Norge torsdag.

Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters

Mikkel Hansen innledet med å svare «nei, jeg er her for å vinne», da han av NRK fikk spørsmål om han synes synd på sin norske klubbkamerat.

– Han er en god venn og i neste kamp skal jeg nok se han spiller opp til det nivå han har. Han er en dyktig spiller, så neste gang kommer han nok til å gå på banen for å vise at han
er bedre enn det han leverte i dag, sa Hansen.

Mener Berge tapte taktisk

Heller ikke i Ekstra Bladet spares det på kruttet. Journalist Jan Kjeldtoft melder at «hvis Sagosen er verdens beste, hva er Mikkel Hansen da?».

HANDBALL-WC-2019-DEN-NOR

NORGE-TRENER: Christian Berge ser at hans gutter slet med danskene både i angrep og forsvar torsdag.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Kollega Jan Jensen i samme avis var mer opptatt av den taktiske duellen mellom Danmark og Norges trenere. Han mener Nikolaj Jacobsen vant det slaget enkelt foran Christian Berge.

«Den danske landslagstreneren var hele tiden ett skritt foran i tanke og handling. Respekt for at han holdt hodet kaldt da Norge nærmet seg de siste ti minuttene. Her valgte han å spille syv mot seks. Det var ikke knirkefritt, men det var dog de straffekast de fikk og scoringene som sementerte seieren», skriver han i en kommentar.

PS: Etter torsdagens tap ble Norge gruppetoer, og tar med seg to poeng inn i hovedrunden. Søndag venter Egypt klokken 20.30, mandag er det Sverige som står for tur klokken 18.00, før Norge avslutter mot Ungarn onsdag klokken 18.00. De to beste lagene fra hovedrunden går til semifinale.

Siste nytt

 • Isene nest sist i Rabat

  Ola Stunes Isene kastet 61,43 meter i første forsøk under Diamond League-stevnet i Rabat. Det ble diskoskasterens eneste tellende resultat, og han endte nest sist. Daniel Ståhl vant konkurransen med et kast på 69,94.

  Ola Stunes Isene under herrenes diskos under Diamond League-stevnet i Stockholm
  Foto: Fredrik Sandberg/tt / NTB scanpix
 • USA til åttedelsfinale

  To mål av Carli Lloyd og ett signert Julie Ertz sørget for at USA vant 3-0 over Chile. Amerikanerne er dermed klare for åttedelsfinale før den siste kampen i gruppespillet. I den møter de Sverige. Det blir en finale om seieren i gruppen.

  Women's World Cup - Group F - United States v Chile
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • Uavgjort i Mjøndalen

  Oppgjøret mellom Mjøndalen og Kristiansund endte 1-1. MIF-kaptein Christian Gauseth ga hjemmelaget ledelsen med et langskudd i første omgang, men fem minutter før slutt utlignet Amidou Diop med et skudd fra distanse.

  Eliteserien fotball Mjøndalen - Kristiansund
  Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal