Sagosen får gjennomgå av danske medier: – Det har ikke vært min beste natt

HERNING/OSLO (NRK): Sander Sagosen (23) lovet før toppkampen mot Danmark å gi stjernespiller Mikkel Hansen (31) «juling» ute på parketten. Slik skulle det overhodet ikke gå – og etter kampen er dansk presse ikke nådig mot den norske profilen.

Sander Sagosen

SKUFFET: Sander Sagosen, her avbildet underveis i kampen mot Danmark torsdag kveld.

Danske BT skriver at «Mikkel Hansen til tider så ustoppelig ut og fikk klubbkameraten fra Paris Saint-Germain, Sander Sagosen, til å se ut som alt annet enn verdens beste».

Avisen følger deretter opp med ytterligere stikk til Sagosen i sin børssetting. Der får Mikkel Hansen karakter ni av ti og er kåret til banens desidert beste. I teksten står det følgende:

«Skal vi måle, Sander? Det var Hansens beskjed til Sagosen, som muligens møtte opp til kampen som verdens beste, men ble sendt ut av Boxen som nummer to. Det er ingen over Mikkel Hansen», var avisens analyse av Sagosens kamp.

Er du en som analyserer og leser om deg selv etter en kamp?

– Jeg prøver å ta avstand fra det. Jeg har et realitetsbilde av egen prestasjon, og vet hva som bor i meg. Jeg trenger ikke få høre det fra alle andre, sier Sander Sagosen til NRK dagen derpå.

Svart dag

For Sagosen fikk det aldri til i møtet med hjemmeyndlingene i Boxen-arenaen i Herning i Danmark. Norge ble feid av banen med 30–26. et fullt fortjent tap. Til NRK sa en skuffet 23-åring at kampen var tung og kjip. Han la til at han hadde gledet seg til kampen i et halvt år og det at han ikke klarte å levere bedre skuffet ham stort.

Dagen derpå erkjenner Sagosen at tapet mot Danmark gikk inn på ham og gikk ut over nattesøvnen.

Sagosen og Hansen

TAKK FOR KAMPEN, KOMPIS! Sander Sagosen gir Mikkel Hansen en klem etter Norges 30-26-tapet torsdag.

– Det har ikke vært min beste natt, men jeg kom meg igjennom. Jeg prøver å glemme det som skjedde. Det var en svart dag, men jeg vet at jeg har spilt dårlige håndballkamper før og vet hva jeg står for, så jeg er ikke nervøs, men det var kjedelig at det skjedde akkurat i går, forklarer PSG-stjernen.

For et bilde på den norske nedturen ble naturligvis Sagosens tunge dag. Kåret til verdens beste håndballspiller av Handballplanet før jul, men i en av de største VM-kampene for Norge så langt kom han til kort mot klubbkamerat Hansen.

Sagosen hadde på forhånd varslet at Hansen skulle «få juling» i kampen. Slik ble det aldri. Danskenes stjerne nettet i stedet 14 ganger. Sagosen scoret ikke de første 45 minuttene, men sørget for fire trøstemål det siste kvarteret.

«En skygge»

Berlingske Tidende var naturligvis også opptatt av duellen mellom de to stjernene. De skriver at det før oppgjøret var lagt opp til en «kamp i kampen mellom de to og at den duellen vant Hansen med flere lengder». I sitt referat skriver de også at «Sagosen var en skygge av seg selv».

HANDBALL-WORLD/

DANSKENES STORE STJERNE: Mikkel Hansen, her etter nok et mål mot Norge torsdag.

Mikkel Hansen innledet med å svare «nei, jeg er her for å vinne», da han av NRK fikk spørsmål om han synes synd på sin norske klubbkamerat.

– Han er en god venn og i neste kamp skal jeg nok se han spiller opp til det nivå han har. Han er en dyktig spiller, så neste gang kommer han nok til å gå på banen for å vise at han
er bedre enn det han leverte i dag, sa Hansen.

Mener Berge tapte taktisk

Heller ikke i Ekstra Bladet spares det på kruttet. Journalist Jan Kjeldtoft melder at «hvis Sagosen er verdens beste, hva er Mikkel Hansen da?».

HANDBALL-WC-2019-DEN-NOR

NORGE-TRENER: Christian Berge ser at hans gutter slet med danskene både i angrep og forsvar torsdag.

Kollega Jan Jensen i samme avis var mer opptatt av den taktiske duellen mellom Danmark og Norges trenere. Han mener Nikolaj Jacobsen vant det slaget enkelt foran Christian Berge.

«Den danske landslagstreneren var hele tiden ett skritt foran i tanke og handling. Respekt for at han holdt hodet kaldt da Norge nærmet seg de siste ti minuttene. Her valgte han å spille syv mot seks. Det var ikke knirkefritt, men det var dog de straffekast de fikk og scoringene som sementerte seieren», skriver han i en kommentar.

PS: Etter torsdagens tap ble Norge gruppetoer, og tar med seg to poeng inn i hovedrunden. Søndag venter Egypt klokken 20.30, mandag er det Sverige som står for tur klokken 18.00, før Norge avslutter mot Ungarn onsdag klokken 18.00. De to beste lagene fra hovedrunden går til semifinale.

• City herjet mot Brigthon - Foden hylles etter måldobbel

Phil Foden storspilte og stjal showet da Manchester City vant 4-0 borte mot Brighton i Premier League.

Etter storseieren uten Erling Braut Haaland skiller det bare ett poeng opp til serieleder Arsenal, som har én kamp mer spilt. Søndag gjester Pep Guardiolas menn Nottingham Forest.

Oscar Bobb ble sittende på benken hele kampen.

City fikk en fantastisk start på kampen da Kevin De Bruyne stanget et innlegg fra Kyle Walker rett i krysset etter bare 17 minutter.

Ni minutter senere doblet Phil Foden gjestenes ledelse da han slo et frispark via muren og i mål.

Briten var imidlertid ikke ferdig der. Med ti minutter igjen av omgangen satte han inn sitt andre etter at Brighton rotet det til i forsvar. Bernardo Silva snappet opp ballen og spilte den til City-juvelen, som banket inn 3-0-målet.

Det var Fodens 50. Premier League-scoring, som fikk en legende til å logge seg på:

– Er Phil Foden årets spiller? spurte tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, på X.

Etter hvilen fortsatt City målfesten da Julian Alvarez banket inn returen på et skudd fra Walker.

– Dette er ordentlig stygt for Brighton, men for et signal til resten av verden og Premier League, utbrøt Viaplay-kommentator Eivind Bisgaard Sundet.

I forkant av målet ropte også vertene på straffe etter at Pascal Gross gikk i bakken i en duell med Rodri. Dommeren vinket imidlertid spillet videre.

– Jo, dommer. Og jo, VAR. Det er klar og tydelig straffe til Brighton, skrev Viaplay-ekspert Lars Tjærnås på X.

Det ble også det nærmeste Brighton kom et mål, og de må dermed se seg fornøyd med 11.-plass på tabellen.

Bpk8eLb85F0
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)