Sagosen ble stoppet av revansjelystent Frankrike

Frankrike slo Norge 28-24 i lørdagens kamp i kvalifiseringen til håndball-EM.

Sander Sagosen

FOR TØFT: Sander Sagosen og det norske laget gikk på tap mot Frankrike lørdag.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Vi er skuffet over prestasjonen. Vi fikk ikke kampen inn i det sporet vi ønsket. Derfor ble det tap i dag, sa Bjarte Myrhol til TV 3 etter kampslutt.

Norge vant det første oppgjøret mot Frankrike 35-30 i en spektakulær oppvisning på hjemmebane,

Lørdag fremstod det franske laget med en helt annen intensitet og forsvarsevne, mens Norge til tider ikke var å kjenne igjen fra praktkampen i Oslo Spektrum.

I forrige kamp fikk Sander Sagosen nærmest herje som han ville i det franske forsvaret. Han var i tillegg til keeper Torbjørn Bergerud kampens store spiller med 13 scoringer.

Fransk hardkjør

Denne gangen hadde franskmennene gjort leksa si i forsvar, og den norske stjernespilleren slet med å komme til gode nok avslutninger.

Sagosen ble nesten totalt satt ut av kampen i 1. omgang og en frustrert spiller måtte gå til pause uten et eneste spillemål i løpet av de 30 første minuttene (to straffemål).

Til pause ledet Frankrike med tre mål.

Det franske hardkjøret fortsatte med uforminsket styrke i 2. omgang. Allerede etter fem minutter var stillingen 17-11 og Norge var i alvorlig trøbbel.

Norsk offensiv mot slutten

Det franske laget ledet gjennom hele omgangen, men de norske spillerne satte inn en liten offensiv helt mot tampen av oppgjøret.

Den kom imidlertid for sent, og Frankrike vant 28-24.

– Vi fikk ikke den farten vi ønsket i starten, og vi kom ikke godt nok opp på nivå. 2. omgang var bedre, tross en forferdelig start. Tempoet ble bedre, men vi bommet på altfor mange klare sjanser. Det har du ikke råd til mot Frankrike, sa landslagssjef Christian Berge.

I forrige kamp var det Bergerud som storspilte i mål, lørdag var det målvakt Thierry Omeyer som gjorde livet surt for de norske spillerne.

Frankrike står nå med seks poeng i EM-kvalikens gruppe 7, mens Norge står med fire. Litauen har også fire, mens Belgia har null. De to sistnevnte møtes søndag.

Nå fortsetter EM-kvalifiseringen til Norge med to kamper mot Belgia og Litauen.

Sluttspillet går i Kroatia.

Siste nytt

 • Hovland med god start

  Viktor Hovland virker bestemt på å rette opp inntrykket før han forlater OL. Golfstjernen fikk tidlig tre birdier på 4. og siste runde søndag.

  23-åringen startet sisterunden på delt 32.-plass og hele sju slag bak bronseplassen. Søndagens åpning tyder på at Hovland vil vise seg fra sin beste side i OL-avslutningen.

  Hovland er i øyeblikket på delt 14.-plass. Totalt er han åtte slag under par.

  Kristian Krogh Johannessen har hittil hatt en svært ujevn runde. På de åtte første hullene står han med tre birdier og fire bogeyer. 26-åringen er i øyeblikket ett slag over par og ligger på delt 55.-plass.

  De beste i sammendraget har ikke startet enda.

  f
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ny Real Madrid-spiller smittet

  I løpet av de siste åtte dagene har tre Real Madrid-spillere blitt koronasmittet. Lørdag bekrefter Real at Álvaro Odriozola har testet positivt.

  25-åringen er dermed den tredje spilleren på åtte dager til å bli smittet, etter at Karim Benzema fikk påvist koronavirus forrige fredag, og nysigneringen David Alaba ble smittet onsdag.

  Odriozola spilte 90 minutter i treningskampen mot Rangers i Glasgow forrige uke, men vil nå isolere seg som følge av smitten. Det skriver klubben i en kort uttalelse på sine hjemmesider.

  – Real Madrid kan bekrefte at Odriozola har testet positivt for covid-19, heter det kort og godt fra storklubben. Han var på banen i 16 kamper sist sesong og startet ni La Liga-kamper. (NTB)

  Odriozola
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Ruuds finale stanset av uvær

  Casper Ruud stormet mot sin tredje tittel på ATP-touren på like mange uker, men regnet stanset finalen i Kitzbühel. Arrangøren håper å få fullført lørdag kveld.

  Regnet har roet seg noe ned, og det kan dermed gå mot en skikkelig sen kamp for det norske tennisesset og spanske Pedro Martinez.

  Etter en lengre pause mellom første og andre sett, ble spillet stanset kort tid ut i andresettet da regnværet igjen skapte problemer.

  Arrangøren varslet først at kampen skulle spilles ferdig 22, før dette ble flyttet fram til 21.05. Mens banen ble gjort i stand, fortsatte regnet å falle fra himmelen.

  På banen var Ruud i en egen klasse. Nordmannen vant førstesettet 6-1. I andresettet sto det 2-1 til Martinez etter at begge spillerne hadde vunnet sine servegame før regnet stanset spillet.

  Casper Ruud
  Foto: Stefan Adeldberger / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal