NRK Meny
Normal

Sagosen avslører hemmelig skade: Spilte med brukket hånd

KRAKOW/OSLO (NRK): Han har holdt det skjult for pressen i flere dager. Nå avslører Sander Sagosen at han spilte de to siste kampene med voldsomme smerter.

Sander Sagosens hånd

HOVEN: Til høyre er Sander Sagosens hånd før bronsefinalen mot Kroatia.

Foto: NTB scanpix/Privat

– Ingenting skal stoppe meg! sier Sander Sagosen til NRK.

Norges nye store stjerne var en av Norges beste spillere i den historiske bronsekampen på søndag. Men det ingen visste før nå, er at han spilte med store smerter.

Både i semifinalen mot Tyskland og i bronsefinalen mot Kroatia spilte unggutten mindre enn vanlig. Nå er det lettere å forstå hvorfor. NRK kan nemlig avsløre at han hadde brudd i hånda han skyter med.

Sagosen valgte selv å trosse smertene og spille kampene.

– Ingenting kunne stoppet meg fra å spille disse kampene. Det gjorde sykt vondt mot Tyskland, og det blir sikkert sykt vondt mot Kroatia også. Men det tåler jeg. Den bronsen skal vi ha! sier Sagosen til NRK før bronsekampen.

Holdt skaden hemmelig

Sander Sagosen

HEMMELIGHET: Sander Sagosen gikk med hånda i lomma på pressetreffet før fredagens semifinale mot Frankrike. Årsaken:

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

20-åringen pådro seg skaden i en duell med Luka Karabatic i den sensasjonelle seieren mot Frankrike. Siden det har han bevisst skjult skaden for pressen slik at motstanderne ikke skal «ta ham».

Etter Frankrike-kampen gikk han forbi hele det norske pressekorpset uten å si noe om hånda. Etterpå ble det i all hemmelighet tatt røntgen, og det ble påvist brudd.

Unggutten har bevisst gått med hånda i lomma på pressetreffene de siste dagene for å skjule at den har vært svært hoven.

– Det var viktig å holde det hemmelig slik at ikke motstanderne går etter hånden min og prøver å gjøre det verre enn det det allerede er, sier Sagosen.

Tvedten: – Umenneskelig smerte

Sagosen presiserer at han ikke ble presset av lagledelsen til å spille kampen, men at han tok valget ene og alene.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten er voldsomt imponert over at Sagosen spiller videre. 20-åringen er regnet som et enormt håndballtalent, og Tvedten mener dette viser hans mentale styrke.

– Å spille med et sånt brudd kan bare beskrives som en umenneskelig smerte. Alle bevegelser, alle støt hånda får, bare det å ta imot ballen - alt blir vondt. Det står respekt av det Sagosen gjør, sier Tvedten.

Sander Sagosen

DUELLER: Det gikk hardt for seg i duellene i kampen mot Tyskland, men Sagosen tok sjansen på å havne i smertefulle kontaktsituasjoner.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Trodde den gikk ut av ledd

Sagosen forteller at skaden oppstod i starten av andre omgang mot Frankrike.

– Jeg husker ikke om det var et slag eller om fingeren ble hekta i drakta. Jeg trodde fingeren gikk ut av ledd, forteller Sagosen.

– Bruddet ligger fint, som det heter. Det er ikke fare for at det kan bli verre ved å spille, men det gjør jo fryktelig vondt.

Siste nytt

 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin