NRK Meny
Normal

Sagosen avslører hemmelig skade: Spilte med brukket hånd

KRAKOW/OSLO (NRK): Han har holdt det skjult for pressen i flere dager. Nå avslører Sander Sagosen at han spilte de to siste kampene med voldsomme smerter.

Sander Sagosens hånd

HOVEN: Til høyre er Sander Sagosens hånd før bronsefinalen mot Kroatia.

Foto: NTB scanpix/Privat

– Ingenting skal stoppe meg! sier Sander Sagosen til NRK.

Norges nye store stjerne var en av Norges beste spillere i den historiske bronsekampen på søndag. Men det ingen visste før nå, er at han spilte med store smerter.

Både i semifinalen mot Tyskland og i bronsefinalen mot Kroatia spilte unggutten mindre enn vanlig. Nå er det lettere å forstå hvorfor. NRK kan nemlig avsløre at han hadde brudd i hånda han skyter med.

Sagosen valgte selv å trosse smertene og spille kampene.

– Ingenting kunne stoppet meg fra å spille disse kampene. Det gjorde sykt vondt mot Tyskland, og det blir sikkert sykt vondt mot Kroatia også. Men det tåler jeg. Den bronsen skal vi ha! sier Sagosen til NRK før bronsekampen.

Holdt skaden hemmelig

Sander Sagosen

HEMMELIGHET: Sander Sagosen gikk med hånda i lomma på pressetreffet før fredagens semifinale mot Frankrike. Årsaken:

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

20-åringen pådro seg skaden i en duell med Luka Karabatic i den sensasjonelle seieren mot Frankrike. Siden det har han bevisst skjult skaden for pressen slik at motstanderne ikke skal «ta ham».

Etter Frankrike-kampen gikk han forbi hele det norske pressekorpset uten å si noe om hånda. Etterpå ble det i all hemmelighet tatt røntgen, og det ble påvist brudd.

Unggutten har bevisst gått med hånda i lomma på pressetreffene de siste dagene for å skjule at den har vært svært hoven.

– Det var viktig å holde det hemmelig slik at ikke motstanderne går etter hånden min og prøver å gjøre det verre enn det det allerede er, sier Sagosen.

Tvedten: – Umenneskelig smerte

Sagosen presiserer at han ikke ble presset av lagledelsen til å spille kampen, men at han tok valget ene og alene.

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten er voldsomt imponert over at Sagosen spiller videre. 20-åringen er regnet som et enormt håndballtalent, og Tvedten mener dette viser hans mentale styrke.

– Å spille med et sånt brudd kan bare beskrives som en umenneskelig smerte. Alle bevegelser, alle støt hånda får, bare det å ta imot ballen - alt blir vondt. Det står respekt av det Sagosen gjør, sier Tvedten.

Sander Sagosen

DUELLER: Det gikk hardt for seg i duellene i kampen mot Tyskland, men Sagosen tok sjansen på å havne i smertefulle kontaktsituasjoner.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Trodde den gikk ut av ledd

Sagosen forteller at skaden oppstod i starten av andre omgang mot Frankrike.

– Jeg husker ikke om det var et slag eller om fingeren ble hekta i drakta. Jeg trodde fingeren gikk ut av ledd, forteller Sagosen.

– Bruddet ligger fint, som det heter. Det er ikke fare for at det kan bli verre ved å spille, men det gjør jo fryktelig vondt.

Siste nytt

 • Kombinertgutta har signert avtalen

  Jørgen Graabak bekrefter overfor NRK at landslagsutøverne har signert utøverkontrakten med Norges skiforbund.

  NM kombinert sprint
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sykdom i Sverige-leiren

  Pontus Jansson, Filip Helander og Marcus Rohdén er rammet av magesyke før den viktige kampen mot Tyskland i morgen. – De tre ble dårlige i magen i går kveld, og vi lot dem bli hjemme for sikkerhets skyld, sa landslagssjef Janne Andersson.

  VM fotball 2018, Sverige - Sør-Korea.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Skarstein satte ny verdensrekord

  Birgit Skarstein forbedret sin egen verdensrekord med 23 sekunder på 2000 meter roing i Linz. Den forrige rekorden på 10:47,86 ble satt i Beograd for tre uker siden. – Det føltes som jeg svevde gjennom hele løpet, sier Skarstein etter rekorden.

  birgit skarstein
  Foto: Balint Czucz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Belgia - Tunisia
VM-studio Fotball-VM 1998, menn, Frankrike: Brasil-Norge
Veien til VM: Mexico og Kroatia
VM fotball: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018: Sør-Korea - Mexico
FIFA Fotball-VM 2018 Sør-Korea - Mexico og eliteserien Molde - Stabæk
FIFA Fotball-VM 2018: Tyskland - Sverige