- Bjørn Einar ba meg om unnskyldning

Anette Sagen fikk en unnskyldning fra Bjørn Einar Romøren etter at han hoppet først i Holmenkollen tirsdag kveld.

Anette Sagen

Anette Sagen er tilbake i Norge. Hun er skuffet over at oppstyret skygger over hoppet hennes i kveld.

Foto: Scanpix

- Han har bedt meg om unnskyldning, ja, sa Sagen til NRK onsdag kveld.

- Han virket litt lei seg da jeg snakket med ham, la hun til.

Sagen kom til Oslo onsdag formiddag og ble møtt av nyheten om at Bjørn Einar Romøren hadde satt utfor nye Kollen som testhopper allerede et døgn før hun skulle hoppe som første offisielle skihopper.

- Det er synd at dette overskygger det som skal skje i kveld, men det er like stort for meg å gjøre det første offisielle hoppet, sa Anette Sagen tidligere onsdag.

- Jeg visste at de skulle teste bakken. Alt annet ville være unormalt. Det kunne faktisk være noe «krisegær’nt» med bakken, og de ville vel ikke sette helsa mi på spill, sier Sagen til Helgeland Arbeiderblad.

- Klart jeg er skuffet

Anette Sagen landet på Gardermoen kl 11 i dag etter en flytur fra Japan.

- Jeg sjekket nettet og fikk se alt oppstyret, og det er klart jeg er skuffet over at dette på en måte overskygger det som skal skje i kveld, sier Sagen.

- Men jeg vil ikke bruke energi på dette nå, for jeg trenger alt jeg har av energi til hoppet i kveld. Jeg er faktisk litt døgnvill, forteller hun til avisen.

Får bruke autopilot

Sagen forteller at hun har gode folk som hjelper til med forberedelsene.

- Å hoppe i en helt ny bakke er en utfordring, men jeg har såpass erfaring at det skal gå bra. Jeg får bruke autopilot og regne med at de har satt den rette farten, sier hun.

Sagens hopp skal vises direkte på NRKSport.no i dag.

Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen kl 19.30 (Kommentator: Arne Scheie)

Se hele åpningssermonien fra Holmenkollen kl 19 (ukommentert)

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, reagerer kraftig på at Bjørn Einar Romøren var førstemann utfor nye Kollen i går.

- Den slags form for illojalitet og respektløshet - det er ikke den slags adferd vi ønsker å identifisere oss med. Dette kommer til å få konsekvenser, sier han til NRK.

Men han berømmer også Sagen for måten hun har taklet situasjonen på.

- Det sier alt om hvorfor Anette er blitt en av de mest meritterte hopperne våre. Hun bryr seg ikke om at det har vært hoppet i bakken, eller hvem. Jeg synes det nå er enda større grunn til å møte opp i dag, og vise sin respekt for Anette Sagen, og for Oslo kommune som har git oss dette fantastiske anlegget, sier Clas Brede Bråthen.

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal