- Bjørn Einar ba meg om unnskyldning

Anette Sagen fikk en unnskyldning fra Bjørn Einar Romøren etter at han hoppet først i Holmenkollen tirsdag kveld.

Anette Sagen

Anette Sagen er tilbake i Norge. Hun er skuffet over at oppstyret skygger over hoppet hennes i kveld.

Foto: Scanpix

- Han har bedt meg om unnskyldning, ja, sa Sagen til NRK onsdag kveld.

- Han virket litt lei seg da jeg snakket med ham, la hun til.

Sagen kom til Oslo onsdag formiddag og ble møtt av nyheten om at Bjørn Einar Romøren hadde satt utfor nye Kollen som testhopper allerede et døgn før hun skulle hoppe som første offisielle skihopper.

- Det er synd at dette overskygger det som skal skje i kveld, men det er like stort for meg å gjøre det første offisielle hoppet, sa Anette Sagen tidligere onsdag.

- Jeg visste at de skulle teste bakken. Alt annet ville være unormalt. Det kunne faktisk være noe «krisegær’nt» med bakken, og de ville vel ikke sette helsa mi på spill, sier Sagen til Helgeland Arbeiderblad.

- Klart jeg er skuffet

Anette Sagen landet på Gardermoen kl 11 i dag etter en flytur fra Japan.

- Jeg sjekket nettet og fikk se alt oppstyret, og det er klart jeg er skuffet over at dette på en måte overskygger det som skal skje i kveld, sier Sagen.

- Men jeg vil ikke bruke energi på dette nå, for jeg trenger alt jeg har av energi til hoppet i kveld. Jeg er faktisk litt døgnvill, forteller hun til avisen.

Får bruke autopilot

Sagen forteller at hun har gode folk som hjelper til med forberedelsene.

- Å hoppe i en helt ny bakke er en utfordring, men jeg har såpass erfaring at det skal gå bra. Jeg får bruke autopilot og regne med at de har satt den rette farten, sier hun.

Sagens hopp skal vises direkte på NRKSport.no i dag.

Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen kl 19.30 (Kommentator: Arne Scheie)

Se hele åpningssermonien fra Holmenkollen kl 19 (ukommentert)

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, reagerer kraftig på at Bjørn Einar Romøren var førstemann utfor nye Kollen i går.

- Den slags form for illojalitet og respektløshet - det er ikke den slags adferd vi ønsker å identifisere oss med. Dette kommer til å få konsekvenser, sier han til NRK.

Men han berømmer også Sagen for måten hun har taklet situasjonen på.

- Det sier alt om hvorfor Anette er blitt en av de mest meritterte hopperne våre. Hun bryr seg ikke om at det har vært hoppet i bakken, eller hvem. Jeg synes det nå er enda større grunn til å møte opp i dag, og vise sin respekt for Anette Sagen, og for Oslo kommune som har git oss dette fantastiske anlegget, sier Clas Brede Bråthen.

Siste nytt

 • Viking-talent på lån til Mjøndalen

  Viking-spiller Sebastian Sebulonsen (21) har skrevet ny kontrakt med klubben og lånes ut til Mjøndalen. Avtalen strekker seg ut juli, men oppholdet kan forlenges, opplyser Viking på sine nettsider.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Wild rundspilt av St. Louis Blues

  Mats Zuccarello fikk nesten 19 minutter på isen da hans Minnesota Wild tapte 0-4 for St. Louis Blues i NHL. Minnesota Wild og St. Louis Blues ligger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass i den vestlige NHL-avdelingen. Nå gjenstår bare én kamp i grunnspillet, og Wild møter nettopp Blues torsdag kveld lokal tid.

  Wild
  Foto: Jeff Curry / Reuters
 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal