Hopp til innhold

- Bjørn Einar ba meg om unnskyldning

Anette Sagen fikk en unnskyldning fra Bjørn Einar Romøren etter at han hoppet først i Holmenkollen tirsdag kveld.

Anette Sagen

Anette Sagen er tilbake i Norge. Hun er skuffet over at oppstyret skygger over hoppet hennes i kveld.

Foto: Scanpix

- Han har bedt meg om unnskyldning, ja, sa Sagen til NRK onsdag kveld.

- Han virket litt lei seg da jeg snakket med ham, la hun til.

Sagen kom til Oslo onsdag formiddag og ble møtt av nyheten om at Bjørn Einar Romøren hadde satt utfor nye Kollen som testhopper allerede et døgn før hun skulle hoppe som første offisielle skihopper.

- Det er synd at dette overskygger det som skal skje i kveld, men det er like stort for meg å gjøre det første offisielle hoppet, sa Anette Sagen tidligere onsdag.

- Jeg visste at de skulle teste bakken. Alt annet ville være unormalt. Det kunne faktisk være noe «krisegær’nt» med bakken, og de ville vel ikke sette helsa mi på spill, sier Sagen til Helgeland Arbeiderblad.

- Klart jeg er skuffet

Anette Sagen landet på Gardermoen kl 11 i dag etter en flytur fra Japan.

- Jeg sjekket nettet og fikk se alt oppstyret, og det er klart jeg er skuffet over at dette på en måte overskygger det som skal skje i kveld, sier Sagen.

- Men jeg vil ikke bruke energi på dette nå, for jeg trenger alt jeg har av energi til hoppet i kveld. Jeg er faktisk litt døgnvill, forteller hun til avisen.

Får bruke autopilot

Sagen forteller at hun har gode folk som hjelper til med forberedelsene.

- Å hoppe i en helt ny bakke er en utfordring, men jeg har såpass erfaring at det skal gå bra. Jeg får bruke autopilot og regne med at de har satt den rette farten, sier hun.

Sagens hopp skal vises direkte på NRKSport.no i dag.

Se Anette Sagen åpne nye Holmenkollen kl 19.30 (Kommentator: Arne Scheie)

Se hele åpningssermonien fra Holmenkollen kl 19 (ukommentert)

Sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen, reagerer kraftig på at Bjørn Einar Romøren var førstemann utfor nye Kollen i går.

- Den slags form for illojalitet og respektløshet - det er ikke den slags adferd vi ønsker å identifisere oss med. Dette kommer til å få konsekvenser, sier han til NRK.

Men han berømmer også Sagen for måten hun har taklet situasjonen på.

- Det sier alt om hvorfor Anette er blitt en av de mest meritterte hopperne våre. Hun bryr seg ikke om at det har vært hoppet i bakken, eller hvem. Jeg synes det nå er enda større grunn til å møte opp i dag, og vise sin respekt for Anette Sagen, og for Oslo kommune som har git oss dette fantastiske anlegget, sier Clas Brede Bråthen.

Siste nytt

 • Danskene spiller med «protestdrakter» i Qatar-VM

  Danmark stiller i VM-sluttspillet i Qatar med trøyer der logoer og andre detaljer er tonet helt ned. Grepet blir gjort for å markere avstand til vertslandet.

  Designet på de danske VM-draktene ble lagt fram på Instagram-kontoen til utstyrsleverandøren Hummel onsdag. Til bildene står det at «vi ikke vil synes i en turnering som har kostet mennesker livet».

  «Vi støtter det danske landslaget helhjertet, men det er ikke samme sak å støtte Qatar som vertsnasjon», skriver Hummel.

  Qatar har i en årrekke fått kritikk for brudd på menneskerettigheter og sin behandling av gjestearbeidere.

  Logoene til Danmarks fotballforbund (DBU) og Hummel vil være i samme farge som draktene. Det gjør det nesten umulig å se dem fra avstand. Trøyene vil enten være ensfarget i rødt, hvitt eller svart.

  DBU har tidligere gjort det klart at man ikke vil ha sponsorer på sine drakter, og ingen i og rundt landslaget vil delta på arrangement under VM som ikke er obligatoriske. Valget er også tatt som en protest mot Qatar.

  Danskene starter mesterskapet mot Tunisia 22. november. Deretter er det puljekamper mot tittelholder Frankrike (26/11) og Australia (30/11). (NTB)

  Denmark France Nations League Soccer
  Foto: Liselotte Sabroe / AP
 • Første kvinnelige dommer i Serie A for menn – leder «norsk» oppgjør

  Maria Sole Ferrieri Caputi blir i helgen første kvinne som dømmer en fotballkamp i italiensk Serie A for menn.

  Det bekreftet dommerforeningen AIA onsdag. Det ble ikke opplyst hvilken kamp hun skal dømme, men ifølge Gazzetta dello Sport og andre medier blir det kampen mellom Sassuolo og Salernitana.

  Flere norske spillere kan bli involvert i den kampen. Kristian Thorstvedt og Emil Konradsen Ceïde er i Sassuolo-stallen, Erik Botheim, Emil Bohinen og Julian Kristoffersen i Salernitana-stallen.

  – Dette er ikke hvilken som helst dag. Jeg er full av følelser nå, sa AIA-president Alfredo Trentalanga da han offentliggjorde at Caputi skal dømme sin første toppseriekamp. (NTB)

 • VG: Norges Skiforbund dropper FIS-møte grunnet russisk deltagelse

  Det skriver VG.

  Torbjørn Broks Pettersen, som representerer Norges Skiforbund i en av flere ulike langrennskomiteer i FIS, forteller om beskjeden til avisen.

  – Jeg var på vei til toget nå snart, men nå holder jeg meg hjemme. Den norske delegasjonen står over har jeg nettopp fått beskjed om. Det er vanskelig å sitte i møte med russere nå, sier Broks Pettersen.

  I møte, som er i Sveits, har Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) invitert russiske representanter.

  – Jeg er i Zürich. Hvis noen ønsker å snakke med oss, så er vi klar og åpen for alle, skriver Russlands skipresident Jelena Välbe i en melding NRK.

  Totalt skulle i underkant av 30 norske deltakere ha deltatt i Sveits.

  – Jeg tenker det er på høy tid. Det har kommet et nytt styre i Norges Skiforbund og de har åpenbart bestemt seg for å ta et tydeligere standpunkt og en hardere linje i de sammenhengene her, sier NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt.

  – Det er en tydelighet som er enda viktigere når det begynner å gå rykter om at man vurderer fra IOC- og FIS-ledelsens side å foreta en tilnærming overfor Belarus og Russland.

  FIS Council skal ta stilling til russisk og belarussisk deltagelse først 22. oktober.

  «Den nåværende FIS-policyen når det gjelder russisk og belarusisk deltakelse gjelder ikke representanter, men kun utøvere i konkurranser. Derfor er alle deltakere i FIS’ komiteer klarert til å delta i møtene», skriver medieavdelingen i Det internasjonale skiforbundet til VG.

  Til møtene er også representanter fra Belarus invitert.

  NRKs kommentator, Jan Petter Saltvedt, synes beslutningen er på høy tid.

  – Jeg synes Norge burde tatt et valg allerede til kongressen, der Välbe prøvde å bli gjenvalgt til FIS-council. Det har kommet et nytt styre i Norges Skiforbund og de har åpenbart bestemt seg for å ta et tydeligere standpunkt og en hardere linje i de sammenhengene her, sier han.

  Sesongåpning langrenn - Beitostølen - Beitosprinten 2021
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste