Kristoff etter Flandern: – Hadde ikke sjans

OUDENAARDE (NRK): Peter Sagan vant den 100. utgaven av Flandern rundt, mens Alexander Kristoff spurtet inn til en fjerdeplass.

CYCLING-RONDE-VAN-VLAANDEREN-FLANDERS-RACE

OVERLEGEN: Alexander Kristoff klarte ikke å henge på Peter Sagan.

Foto: ERIC LALMAND / Afp

Opp rittets siste stigning, Paterberg, klinket Peter Sagan til. Han parkerte Sep Vanmarcke som hengte seg på den slovakiske rytteren.

Etter 13 kilometer alene i tet med en ren maktdemonstrasjon ble Sagan den tredje som vinner prestisjetunge Flandern rundt i verdensmestertrøya i historien.

Laster Twitter-innhold

– Ikke skuffet

Fabian Cancellara tok andreplassen til tross for et heroisk forsøk på å ta igjen Sagan. Dette var sveitserens siste Flandern rundt i og med at han legger opp etter sesongen.

Alexander Kristoff ble liggende et stykke bak i det Sagan dro ifra feltet. Men kom tilbake mot sluttet og vant spurten bak Vanmarcke og Cancellara.

– Jeg er egentlig ikke skuffet. Jeg hadde ikke sjans til seier i dag, jeg hadde ikke bein til å holde følge med de beste og jeg satt i posisjon og da var det beina det stod på, men de var ikke gode nok, sier Kristoff til NRK etter rittet.

Sjefen var godt fornøyd med Kristoff

Katushas sportssjef, Torsten Schmidt, var mer enn godt nok fornøyd med nordmannens innsats i søndagens ritt, selv om han ikke klarte å forsvare fjorårets seier.

– Det var perfekt av han. En seier ville vært fantastisk. Men å komme som en regjerende vinneren inn i dette rittet er en ære, men også veldig tøft. En fjerdeplass etter et veldig hardt og åpent ritt er veldig bra, sier Schmidt til NRK.

Torsten Schmidt, sportsdirektør i Katjusja

FORNØYD: Torsten Schmidt var godt fornøyd med Kristoffs innsats.

Nordmannen har slitt med forkjølelse den siste tiden, men viste at formkurven var stigende etter seieren på den første etappen av tredagersrittet De Panne tidligere i uka.

– Litt har det jo å si, men jeg tror ikke det var avgjørende i dag. Hadde jeg hatt perfekt oppvarming ville jeg slitt med å henge med de beste uansett, forklarer Kristoff.

– Kommer du på fjerdeplass i Flandern er du i god form. Man blir ikke det om du så bare har 80 prosent av formen inne, legger sportssjefen til.

Boasson Hagen måtte skifte sykkel

Edvald Boasson Hagen var også regnet som en av pallkandidatene i søndagens klassiker, og han lenge godt med. Underveis i rittet var han uheldig ritt og måtte bytte sykkel.

– Det skjedde noe galt med giret så det gikk inn i hjulet og da knakk det, så da måtte jeg bytte sykke. Samtidig var det masse punkteringer og sånn så det var stor avstand ned til servicebilene så det tok en stund før jeg fikk min egen sykkel, forklarer han.

Siste nytt

 • Debutant herjet for danskene

  Tittelforsvarer Danmark hevet seg etter en litt rufsete start og hadde ingen problemer med å utklasse Bahrain 34-20 i sin åpningskamp i håndball-VM.

  Det skjedde samme dag som spilleren Emil Jakobsen fikk positivt svar på en koronaprøve. Resten av Danmark-troppen testet så negativt og kunne spille kampen mot Bahrain.

  Den 21 år gamle VM-debutanten Mathias Gidsel skinte for tittelholderen. Høyrebacken leverte fem scoringer de første 17 minuttene og sørget for at danskene var foran tross en litt slurvete åpning.

  EM i Håndball Menn Danmark - Bahrain
  Foto: Jonas Ekströmer/tt Nyhetsbyrån / NTB
 • VM-favoritter i trøbbel

  Kroatia og Spania ble sammen med Norge og Danmark nevnt som de største favorittene til å ta VM-gullet i håndball før mesterskapet.

  I går røk Norge på en smell i åpningskampen mot Frankrike, og fredag var det de to andre favorittenes tur til å trøble i sin første kamp.

  Regjerende EM-vinner Spania klarte bare 29–29 mot Brasil i gruppe B. En gruppe hvor en potensiell kvartfinalemotstander for Norge ligger.

  I gruppe C overrasket også Japan med å klare uavgjort mot Kroatia. Også her ble resultatet til slutt 29–29.

  2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Spain v Brazil
  Foto: Khaled Elfiqi / Reuters
 • Pochettino koronasmittet

  Paris Saint-Germain-trener Mauricio Pochettino har testet positivt for koronaviruset. Det bekrefter PSG på Twitter.

  Hans assistenter vil lede laget når PSG møter Angers på lørdag.

  Dette skjer bare et par uker etter at Pochettino har fått jobben som Paris-klubbens hovedtrener. Han vant sitt første trofé som trener for bare to dager siden, da PSG slo Marseille i fransk supercup.

  Pochettino.
  Foto: Alain Jocard / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal