NRK Meny
Normal

Kristoff etter Flandern: – Hadde ikke sjans

OUDENAARDE (NRK): Peter Sagan vant den 100. utgaven av Flandern rundt, mens Alexander Kristoff spurtet inn til en fjerdeplass.

CYCLING-RONDE-VAN-VLAANDEREN-FLANDERS-RACE

OVERLEGEN: Alexander Kristoff klarte ikke å henge på Peter Sagan.

Foto: ERIC LALMAND / Afp

Opp rittets siste stigning, Paterberg, klinket Peter Sagan til. Han parkerte Sep Vanmarcke som hengte seg på den slovakiske rytteren.

Etter 13 kilometer alene i tet med en ren maktdemonstrasjon ble Sagan den tredje som vinner prestisjetunge Flandern rundt i verdensmestertrøya i historien.

Laster Twitter-innhold

– Ikke skuffet

Fabian Cancellara tok andreplassen til tross for et heroisk forsøk på å ta igjen Sagan. Dette var sveitserens siste Flandern rundt i og med at han legger opp etter sesongen.

Alexander Kristoff ble liggende et stykke bak i det Sagan dro ifra feltet. Men kom tilbake mot sluttet og vant spurten bak Vanmarcke og Cancellara.

– Jeg er egentlig ikke skuffet. Jeg hadde ikke sjans til seier i dag, jeg hadde ikke bein til å holde følge med de beste og jeg satt i posisjon og da var det beina det stod på, men de var ikke gode nok, sier Kristoff til NRK etter rittet.

Sjefen var godt fornøyd med Kristoff

Katushas sportssjef, Torsten Schmidt, var mer enn godt nok fornøyd med nordmannens innsats i søndagens ritt, selv om han ikke klarte å forsvare fjorårets seier.

– Det var perfekt av han. En seier ville vært fantastisk. Men å komme som en regjerende vinneren inn i dette rittet er en ære, men også veldig tøft. En fjerdeplass etter et veldig hardt og åpent ritt er veldig bra, sier Schmidt til NRK.

Torsten Schmidt, sportsdirektør i Katjusja

FORNØYD: Torsten Schmidt var godt fornøyd med Kristoffs innsats.

Nordmannen har slitt med forkjølelse den siste tiden, men viste at formkurven var stigende etter seieren på den første etappen av tredagersrittet De Panne tidligere i uka.

– Litt har det jo å si, men jeg tror ikke det var avgjørende i dag. Hadde jeg hatt perfekt oppvarming ville jeg slitt med å henge med de beste uansett, forklarer Kristoff.

– Kommer du på fjerdeplass i Flandern er du i god form. Man blir ikke det om du så bare har 80 prosent av formen inne, legger sportssjefen til.

Boasson Hagen måtte skifte sykkel

Edvald Boasson Hagen var også regnet som en av pallkandidatene i søndagens klassiker, og han lenge godt med. Underveis i rittet var han uheldig ritt og måtte bytte sykkel.

– Det skjedde noe galt med giret så det gikk inn i hjulet og da knakk det, så da måtte jeg bytte sykke. Samtidig var det masse punkteringer og sånn så det var stor avstand ned til servicebilene så det tok en stund før jeg fikk min egen sykkel, forklarer han.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM i bryting
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Strømsgodset