NRK Meny
Normal

Boasson Hagen: – Jeg hadde ikke mer å gå på

Ingen maktet å henge med rittdebutant Peter Sagan de siste motbakkemeterne, men Edvald Boasson Hagen var nærmest.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen brukte alle kreftene han hadde i kampen mot Peter Sagan, men mannen i grønn trøye var overlegen i spurten.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Peter Sagan

Petter Sagan kunne passere målstreken på denne måten, da den imponerende spurten ga ham et hav med tid på konkurrentene.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Fabian Cancellara

Fabian Cancellara lot seg imponere av den unge slovaken som tok sin andre etappeseier tirsdag.

Foto: Laurent Cipriani / Ap
Jose Joaquin Rojas

Jose Joaquin Rojas syklet deler av fjorårets Tour de France i grønn trøye. I dag måtte han bryte etter en stygg velt.

Foto: JOEL SAGET / Afp
Michael Morkov

Michael Mørkøv sikret flere poeng i klatrekonkurransen i dag, etter å ha gått i brudd for tredje dag på rad.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp
Cavendish

Mark Cavendish var intet mindre enn overlegen da hovedfeltet kom til den innlagte spurten.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp
– Det var hektisk, men det føltes greit. I siste sving holdt det på å gå skikkelig galt, og da kom jeg litt bak. Men jeg hadde ikke mer å gå på uansett, sier Edvald Boasson Hagen til TV2 etter etappen.

Boasson Hagen hadde store planer om å holde seg på hjulet til konkurrenten, men Sagan var helt overlengen i motbakkeinnspurten.

– Det var ikke mye krefter igjen når jeg kom på linja. Jeg prøvde å ligge på hjulet hans og spare krefter, men det gikk ikke likevel, sier Boasson Hagen.

Ingen av de andre rytterne klarte å henge på 22-åringen, som kunne showe seg over mållinja til ny etappeseier.

Sagan står med to etappeseiere i sin Tour de France-debut, etter at han også vant søndagens etappe. Han leder fortsatt poengkonkurransen og har den grønne trøya.

– Uslåelig

Peter Velits ble nummer tre, sammenlagtleder Fabian Cancellara tok fjerdeplassen.

Mannen i gult var imponert over dagens etappevinner.

– I dag viste Sagan virkelig hvor sterk han er i en slik type avslutning. Han er nesten uslåelig. Han viste virkelig klasse, sier Cancellara til TV2.

Sveitseren beholdt sammenlagtledelsen og den gule trøya etter etappen.

To ryttere brøt etter velt

Det ble en dramatisk dag på Tourens tredje etappe. Store deler av etappen gikk på en relativt smal, asfaltert vei. Tidlig i løpet skjedde en mindre velt, mens det kom to store massevelter når rytterne nærmet seg 20 syklede kilometer.

Veltene endte med at to ryttere måtte bryte løpet: Team Skys Kanstantsin Sivtsov og Movistar Teams spurter Jose Joaquin Rojas.

Boasson Hagen kom seg helskinnet forbi begge de store veltene, men måtte hoppe av sykkelen og via grøftekanten ta seg forbi rytterne som lå spredd på asfalten.

– Jeg klarte heldigvis å styre unna flere av dem. Heldigvis kom jeg uskadd fra det, sier Boasson Hagen.

Mørkøv i brudd - igjen

Danske Michael Mørkøv gikk for tredje dag på rad i brudd. På den måten sanket han fire nye poeng i kampen om klatretrøya.

– Jeg er glad jeg kunne ta flere poeng i dag. Nå ser det ut til at jeg kan holde trøya til fjelletappene begynner, sier han til TV2.

Det var også en innlagt spurt på dagens etappe. Etter at utbrytergruppa hadde rasket med seg sine poeng, var det hovedfeltets tur til å passere.

Der viste Mark Cavendish seg overlegen, selv om det er Sagan som bærer den grønne trøya.

En småirritert Cavendish, stirret på Kenny Van Hummel i spurten, ristet på hodet og tråkket enkelt først over linja til ti spurtpoeng.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal