Boasson Hagen: – Jeg hadde ikke mer å gå på

Ingen maktet å henge med rittdebutant Peter Sagan de siste motbakkemeterne, men Edvald Boasson Hagen var nærmest.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen brukte alle kreftene han hadde i kampen mot Peter Sagan, men mannen i grønn trøye var overlegen i spurten.

Foto: Lauten, Daniel Sannum / NTB scanpix

Peter Sagan

Petter Sagan kunne passere målstreken på denne måten, da den imponerende spurten ga ham et hav med tid på konkurrentene.

Foto: Laurent Rebours / Ap

Fabian Cancellara

Fabian Cancellara lot seg imponere av den unge slovaken som tok sin andre etappeseier tirsdag.

Foto: Laurent Cipriani / Ap
Jose Joaquin Rojas

Jose Joaquin Rojas syklet deler av fjorårets Tour de France i grønn trøye. I dag måtte han bryte etter en stygg velt.

Foto: JOEL SAGET / Afp
Michael Morkov

Michael Mørkøv sikret flere poeng i klatrekonkurransen i dag, etter å ha gått i brudd for tredje dag på rad.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp
Cavendish

Mark Cavendish var intet mindre enn overlegen da hovedfeltet kom til den innlagte spurten.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp
– Det var hektisk, men det føltes greit. I siste sving holdt det på å gå skikkelig galt, og da kom jeg litt bak. Men jeg hadde ikke mer å gå på uansett, sier Edvald Boasson Hagen til TV2 etter etappen.

Boasson Hagen hadde store planer om å holde seg på hjulet til konkurrenten, men Sagan var helt overlengen i motbakkeinnspurten.

– Det var ikke mye krefter igjen når jeg kom på linja. Jeg prøvde å ligge på hjulet hans og spare krefter, men det gikk ikke likevel, sier Boasson Hagen.

Ingen av de andre rytterne klarte å henge på 22-åringen, som kunne showe seg over mållinja til ny etappeseier.

Sagan står med to etappeseiere i sin Tour de France-debut, etter at han også vant søndagens etappe. Han leder fortsatt poengkonkurransen og har den grønne trøya.

– Uslåelig

Peter Velits ble nummer tre, sammenlagtleder Fabian Cancellara tok fjerdeplassen.

Mannen i gult var imponert over dagens etappevinner.

– I dag viste Sagan virkelig hvor sterk han er i en slik type avslutning. Han er nesten uslåelig. Han viste virkelig klasse, sier Cancellara til TV2.

Sveitseren beholdt sammenlagtledelsen og den gule trøya etter etappen.

To ryttere brøt etter velt

Det ble en dramatisk dag på Tourens tredje etappe. Store deler av etappen gikk på en relativt smal, asfaltert vei. Tidlig i løpet skjedde en mindre velt, mens det kom to store massevelter når rytterne nærmet seg 20 syklede kilometer.

Veltene endte med at to ryttere måtte bryte løpet: Team Skys Kanstantsin Sivtsov og Movistar Teams spurter Jose Joaquin Rojas.

Boasson Hagen kom seg helskinnet forbi begge de store veltene, men måtte hoppe av sykkelen og via grøftekanten ta seg forbi rytterne som lå spredd på asfalten.

– Jeg klarte heldigvis å styre unna flere av dem. Heldigvis kom jeg uskadd fra det, sier Boasson Hagen.

Mørkøv i brudd - igjen

Danske Michael Mørkøv gikk for tredje dag på rad i brudd. På den måten sanket han fire nye poeng i kampen om klatretrøya.

– Jeg er glad jeg kunne ta flere poeng i dag. Nå ser det ut til at jeg kan holde trøya til fjelletappene begynner, sier han til TV2.

Det var også en innlagt spurt på dagens etappe. Etter at utbrytergruppa hadde rasket med seg sine poeng, var det hovedfeltets tur til å passere.

Der viste Mark Cavendish seg overlegen, selv om det er Sagan som bærer den grønne trøya.

En småirritert Cavendish, stirret på Kenny Van Hummel i spurten, ristet på hodet og tråkket enkelt først over linja til ti spurtpoeng.

Sportsnyheter

VM-kvalifisering i fotball for damer: Norge - Armenia

Landslagsdebutanten åpnet målfesten: – Jeg tenkte «åh, hva gjør jeg her?»

ULLEVAAL (NRK): I sin aller første kamp for det norske landslaget åpnet Guro Bergsvand (27) ballet for det som ble en målrik affære for det norske landslaget.

Simone Biles: – Vi ble sviktet av systemet

Simone Biles og tre turnkollegaer fortalte Senatet om overgrepene de ble utsatt for av landslagslegen, Larry Nasser. FBI beskyldes for løgn og ansvarsfraskrivelse.

Siste nytt

 • Glimt med drømmeåpning i Europa

  Bodø/Glimt fikk en drømmestart i sin første sesong i europeisk fotball og vant 3-1 i første gruppespillskamp i serieligaen.

  – Vi ble nesten litt overrumplet og ble litt utålmodige i spillet. Heldigvis fikk vi justert oss inn, og da synes jeg det er klasseforskjell, sier Ulrik Saltnes når han overfor Viasat 4 oppsummerer kampen sett fra sitt ståsted.

  For etter en omgang med nerver kom Glimt ut i hundre og kjørte over Zorja Lugansk etter pause.

  Da scoret først Saltnes etter 48 minutter. Bare minuttet etter la Ola Solbakken på til 2-0. Luften så ut til å ha gått ut av gjestene fra Ukraina.

  Etter en time vartet Amahl Pellegrino med kampens prestasjon. Langskuddet hans gikk i en fin bue over bortelagets keeper. 3-0 var et faktum og kampen i realiteten avgjort.

  På tampen av kampen fikk Zorja en sjanse til å pynte på resultatet. Den utnyttet de godt og reduserte til 3-1.

  – Det er det største jeg har opplevd på en fotballbane, sier Ola Solbakken til Viasat 4 etter kampen.

  HwZXJaxsdpU
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Carlsen tok teten i Norway Chess

  Magnus Carlsen var under press mot Sergej Karjakin i Norway Chess, men vendte partiet da russeren spilte uforsiktig. Carlsen vant duellen i klassisk sjakk og har fire seire på rad.

  Med tre nye poeng torsdag overtar den norske verdensmesteren ledelsen i storturneringen i Stavanger. Det skjer bare tre dager etter at Carlsen lå 3,5 poeng bak daværende turneringsleder Richard Rapport fra Ungarn.

  gBz9cDZ8M_Y
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Solskjær svarer etter kritikken

  Kritikken har haglet mot Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær etter tirsdagens mesterligafadese.

  – Vi forventer mer av oss selv, innrømmer Solskjær på pressekonferansen før helgens Premier League-runde.

  Manchester United returnerte tomhendt fra gruppespillets første kamp i Sveits, etter å ha blitt senket fem minutter på overtid av Young Boys' Jordan Siebatcheu.

  Jesse Lingard tabbet seg ut med et svakt tilbakespill, men kritikken ble først og fremst rettet mot storklubbens norske manager etter 1–2-tapet.

  – I media blir man ofte dømt på oppførsel og utfall, heller enn intensjonen. Selvfølgelig blir det svart og hvitt.

  – Vi går inn i kampene med gode intensjoner, gjør endringer med gode gode intensjoner, vi takler med gode intensjoner, vi spiller pasninger med gode intensjoner, sier Solskjær.

  Manchester United fikk en drømmestart med Cristiano Ronaldo-mål etter 13 minutter, men fikk så utvist Aaron Wan-Bissaka og røk deretter på en smell.

  – Det er alltid resultatet som avgjør hvilke overskrifter vi får se, mener Solskjær.

  Manchester United leder Premier League med ti poeng etter fire kamper. Søndag venter West Ham borte i serien.

  Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer looks on prior to the UEFA Champions League Group F football match between Young Boys and Manchester United at Wankdorf stadium in Bern, on September 14, 2021. (Photo by SEBASTIEN BOZON / AFP)
  Foto: Sebastien Bozon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal