NRK Meny
Normal

Kristoff: – De kunne også disket Démare

VITTEL/OSLO (NRK): Alexander Kristoff tror Tour de France-juryen lot onsdagens vinner slippe unna straff fordi han ikke er kjent for å kjøre stygt.

Alexander Kristoff

NEST BEST: Alexander Kristoff rykket opp til andre plass da Peter Sagan ble disket onsdag.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Jeg kunne egentlig ha sittet igjen med seieren for Démare kjørte ikke helt reglementert han heller, sier Kristoff (30 i dag).

NRK snakker med han om den dramatiske gårsdagen før starten på torsdagens etappe. Nordmannen rykket opp til andreplass da verdensmester Peter Sagen ble disket etter uhellet med Mark Cavendish.

Franske Arnaud Démare vant etappen, men Kristoff mener Démare var heldig som slapp straff - slik som Sagan.

– Han kuttet forhjulet til Bouhanni ganske stygt så det kunne fort vært at også han ble disket med tanke på hvordan han spurtet de siste 150 meterne, sier Kristoff.

TV-bildene viser at Démare skjærer brutalt inn rett foran snuta på Nacer Bouhanni når spurten går.

– Men han slapp unna denne gangen. Han pleier ikke å være den som kjører styggest så de (juryen) ser kanskje litt gjennom fingrene når det er en som pleier å holde seg til reglene, sier nordmannen.

Arnaud Demare

VANT: Arnaud Démare vant onsdagens etappe.

Foto: Philippe Lopez / AFP

Sagan: – Aksepterer avgjørelsen

Peter Sagan, derimot, ble knallhardt straffet for sin opptreden og er nå kastet ut av touren.

– I dag kan jeg bare akseptere avgjørelsen, men jeg er ikke enig, sier Sagan onsdag formiddag.

Jeg synes ikke jeg gjorde noe galt i spurten, men det var dumt at Mark veltet. Jeg beklager det. Det var en «crazy» sprint, og det er ikke første eller siste. Jeg håper Mark kommer seg raskt, sa Sagan til presseoppbudet onsdag formiddag.

Det var fullstendig kaos Sagan møtte pressen onsdag. Over 50 journalister hadde møtt opp da verdensmesteren kom med en uttalelse utenfor utøverhotellet.

Sagan svarte imidlertid ikke på spørsmål fra pressen etter uttalelsen og satte seg rett inn i en bil som kjørte ham til flyplassen. Cavendish på sin side skal sitte i en av bilene til Dimension Data-laget under onsdagens etappe før han reiser hjem med en ødelagt skulder.

Sagan

KAOS: Over 50 journalister hadde møtt opp da Peter Sagan for første gang uttalte seg om tirsdagens uhell med Mark Cavendish.

Delte meninger

Tirsdag begrunnet UCI diskvalifiseringen med at Sagan satte kolleger «i alvorlig fare», men avgjørelsen, som Bora Hansgroh protesterte på, har også møtt kraftig motstand i sykkelverdenen.

Rett etter hendelsen ble sykkelstjernen anklaget for bevisst å ha sendt Cavendish i gjerdet, men mange har vurdert manøveren som en refleks for å holde balansen.

Sagan avviste på det sterkeste at han mente å forårsake krasjen.

Mark Cavendish snakker ut dagen etter veltet.

MER KAOS: Interessen for Mark Cavendish er minst like stor som Peter Sagan, og det var også elleville tilstander da «Cav» møtte pressen litt etter Sagan onsdag formiddag.

Sagan ringte Cavendish

Tirsdag kveld ringte Peter Sagen til konkurrenten.

– Peter ringte meg i går kveld. Det er ingen vonde følelser mellom oss. Han sa at han brukte albuen for å holde balansen og at han ikke visste at det var jeg som var der. Jeg ønsker ham alt godt videre, sier Mark Cavendish.

– Jeg tror tingen er at det alltid være en mening om meg, det er mange mennesker her som ikke liker meg. Jeg har mange gode fans, men mange liker meg ikke. Det vil også alltid være en mening om Peter. Han er en flott ambassadør for sporten, fortsetter han.

Cavendish mener likevel at juryen tok en riktig avgjørelse da de valgte å utestenge Sagan.

– Reglene er klare, uansett hva jeg måtte mene. Det krever mye mot og baller å elimnere en verdensmester fra Tour de France.

– Tok en risiko

Alexander Kristoff mener derimot Cavendish må ta en stor del av skylden selv for at han ble skadet.

– Det er aldri kjekt at folk blir skadet, men Cavendish tok en risiko ved å gå på innsiden der og var vel borti Sagan først. Så svarte vel Sagan med en albue som heller ikke var helt grei. Jeg synes det var strengt å diske Sagan, men det var heller ikke greit det han gjorde, sier Kristoff.

– Trist

Tidligere proffrytter Michael Rasmussen mener Sagan aldri burde blitt utestengt.

Den dopingtatte dansken dekker Tour de France for Ekstra Bladet og var til stede under Sagans pressemøte.

– Jeg synes det er tøysete. Han kjemper om seieren på like vilkår som de andre. Det er en dårlig avgjørelse, sier Rasmussen til NRK.

– Det er trist. Det er ikke noe å vinne på dette, mener dansken.

Peter Sagan er disket fra Tour de France

DØM SELV: Her kan du se situasjonen.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin