NRK Meny
Normal

Sablikova vinner

Sablikova som har en gull og en bronse i Vancouver til nå, er favoritt til å vinne onsdagens 5000 m. Distansen passer Maren Haugli bedre enn 3000, og hun er bedre rustet til en medaljekamp nå.

Martina Sablikova
Foto: Jasper Juinen / Scanpix/AFP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Martina Sablikova vant 3000 og tok bronse på 1500. Men hun har sin beste distanse igjen. Hun kan nok gå på et sjeldent tap på 3000, men har ikke tap på 5000 siden Pechsteins utrolige løp i Moskva i 2008.

Maren Haugli er tilbake i Vancouver etter treningsdager i Calgary sammen med broren Sverre og Hans Trygve Kristiansen. Testløpet var godt. Og hun har kommet lengre i formoppbygning etter sykdom for noen uker tilbake.

Maren ble nr.8 i Torino. Det er den beste plasseringen Norge har etter at 5000 kom på det olympiske programmet i 1988. Maren bør være atskillig nærmere pallen nå enn i Torino.

Stephanie Beckert og Daniela Anschutz-Thoms fra Tyskland sammen med Clara Hughes og Kristina Groves fra Canada er de Maren må kjempe med om en medalje.

Hun må gå sitt livs løp for å ta medalje.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning