NRK Meny
Normal

Sablikova vinner

Sablikova som har en gull og en bronse i Vancouver til nå, er favoritt til å vinne onsdagens 5000 m. Distansen passer Maren Haugli bedre enn 3000, og hun er bedre rustet til en medaljekamp nå.

Martina Sablikova
Foto: Jasper Juinen / Scanpix/AFP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Martina Sablikova vant 3000 og tok bronse på 1500. Men hun har sin beste distanse igjen. Hun kan nok gå på et sjeldent tap på 3000, men har ikke tap på 5000 siden Pechsteins utrolige løp i Moskva i 2008.

Maren Haugli er tilbake i Vancouver etter treningsdager i Calgary sammen med broren Sverre og Hans Trygve Kristiansen. Testløpet var godt. Og hun har kommet lengre i formoppbygning etter sykdom for noen uker tilbake.

Maren ble nr.8 i Torino. Det er den beste plasseringen Norge har etter at 5000 kom på det olympiske programmet i 1988. Maren bør være atskillig nærmere pallen nå enn i Torino.

Stephanie Beckert og Daniela Anschutz-Thoms fra Tyskland sammen med Clara Hughes og Kristina Groves fra Canada er de Maren må kjempe med om en medalje.

Hun må gå sitt livs løp for å ta medalje.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal