NRK Meny
Normal

Sablikova vinner

Sablikova som har en gull og en bronse i Vancouver til nå, er favoritt til å vinne onsdagens 5000 m. Distansen passer Maren Haugli bedre enn 3000, og hun er bedre rustet til en medaljekamp nå.

Martina Sablikova
Foto: Jasper Juinen / Scanpix/AFP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Martina Sablikova vant 3000 og tok bronse på 1500. Men hun har sin beste distanse igjen. Hun kan nok gå på et sjeldent tap på 3000, men har ikke tap på 5000 siden Pechsteins utrolige løp i Moskva i 2008.

Maren Haugli er tilbake i Vancouver etter treningsdager i Calgary sammen med broren Sverre og Hans Trygve Kristiansen. Testløpet var godt. Og hun har kommet lengre i formoppbygning etter sykdom for noen uker tilbake.

Maren ble nr.8 i Torino. Det er den beste plasseringen Norge har etter at 5000 kom på det olympiske programmet i 1988. Maren bør være atskillig nærmere pallen nå enn i Torino.

Stephanie Beckert og Daniela Anschutz-Thoms fra Tyskland sammen med Clara Hughes og Kristina Groves fra Canada er de Maren må kjempe med om en medalje.

Hun må gå sitt livs løp for å ta medalje.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal