Alejandro Sabella har gitt Lionel Messi en fri rolle på landslaget. Det har gitt utslag i en rekke strålende prestasjoner for Argentina.

sabella og messi 2

Til tross for noen formasjonsuenigheter, er Sabella og Messi gode venner.

I åtte år har Lionel Messi vært blant verdens beste spillere, om ikke den beste.

Han har briljert for klubblaget, og blitt kåret til verdens beste fotballspiller fire av de fem siste årene. Men på landslaget har han hatt oppturer og nedturer, og før sommerens VM sto han med kun ett VM-mål.

Men nå er han i ferd med å spille seg inn i de argentiske fotballhjerter en gang for alle.

I årets VM står han med fire mål på tre kamper. De tre siste årene står Messi med 23 mål på 22 kamper for Argentina.

Denne suksessen får Argentinas landslagssjef Alejandro Sabella mye av æren for.

Messis oppsving

Messis formstigning på landslaget kom etter Sabella gjorde noen avgjørende grep.

Sabellas første trekk, etter han ble landslagstrener i 2011, var å gjøre Messi til lagets kaptein. Treneren hadde tillit til verdensstjernen og ga han en fri rolle på landslaget, lik den han har for klubblaget Barcelona.

Man har sett det i VM-kampene så langt. Messi rusler fritt rundt i sin frie rolle, søker ball, får den, og eksploderer plutselig i full fart i retning motstanderens mål. Det har resultert i avgjørende scoringer mot både Bosnia-Hercegovina og Iran.

– Messi spiller et fantastisk VM, som alle hadde forventet, sier en ydmyk Sabella, ifølge The Guardian.

Sammenlignes med Maradona

Argentina-treneren drar paralleller til Diego Armando Maradona når han skal beskrive Messis VM-form så langt.

Messi forventet at han skulle spille bra. Det gjorde kollegaene hans og resten av Argentina også. Vi er glad på hans vegne. Han er en veldig viktig spiller for oss, som Maradona var på sin tid, skryter Alejandro Sabella.

Også Sabella har måttet tåle sammenligninger med nasjonalhelten Maradona, men kommer vinnende ut. Hvor Maradona tok mye av rampelyset og hoppet rundt som en gal mann på sidelinjen da han var trener, er Sabella rolig og kontrollert.

– Sabella tenker med hodet og har mer erfaring. Han er kontrollert, innrømmer feil, og løser problemet. Vi elsker Maradona, men Sabella er en bedre trener, sier Argentina-supporter Beto Duec til BBC.

Formasjonsuenigheter

Argentina startet kvalifiseringen til VM i en 5-3-2-formasjon, men forandret til 4-3-3 etter en serie dårlige resultat. I den første gruppespillkampen mot Bosnia-Hercegovina var Argentina imidlertid tilbake i 5-3-2-formasjonen. Etter kampen gikk Messi ut offentlig og sa at han foretrekker 4-3-3 og er mer komfortabel da.

Sabella ble ikke fornærmet av Messis kommentarer, men valgte heller å tilpasse seg etter spillerens ønsker. De to neste kampene spilte Argentina i Messis ønskede 4-3-3. Sabella vet hvor viktig Messi kan være for laget.

– Vi har respekt for hverandre, og kan ha en åpen dialog. Noen ganger lærer spillerne fra trenerne og noen ganger er det omvendt, sier Sabella.