NRK Meny
Normal

Så spent var pappa Gjert under Jakobs rekordløp

Yngstesønnen Jakob Ingebrigtsen (16) slettet en 53 år gammel rekord. Pappa Gjert sto på sidelinjen med hjertet i halsen.

Pappaen og treneren mistet munn og mæle da sønnen slettet en 53 år gammel rekord.

– Kom an, Jakob! Kom igjen! Du klarer det!

Endelig slipper pappa Gjert følelsene løs. Den ellers svært frittalende pappaen og treneren Gjert Ingebrigtsen er så spent at han helst ikke vil prate.

Han står på tribunen under yngstesønnen Jakobs første engelske mile-løp noensinne. I Diamond League-stevnet i Eugene i delstaten Oregon. I amerikansk friidrett er «the Dream Mile» – drømmemila – et sterkt begrep. Det betyr å løpe 1609 meter under fire minutter.

Før i går var det nå 70 år gamle Jim Ryun som hadde rekorden som den yngste som noensinne hadde klart det. I går skulle Jakob smadre den rekorden, med tiden 3.58.07.

Men det vet ikke pappa Gjert ennå i videoklippet over.

LES OM REKORDLØPET HER

Siste nytt

 • Besiktas sikret gruppeseieren

  Felipe ga Porto ledelsen borte mot Besiktas i mesterligaen, men Talisca berget 1-1 og dermed gruppeseier i gruppe G for det tyrkiske storlaget én kamp før slutt. Spartak Moskva så ut til å vinne mot Maribor, men bunnlaget i gruppe E klarte 1-1.

  Besiktas
  Foto: Ozan Kose / AFP
 • Tari leder junior-VM i sjakk

  Den norske sjakkspilleren Aryan Tari leder junior-VM i sjakk etter at 8 av 11 runder er unnagjort. Tirsdag slo han russeren Grigorij Oparin med svarte brikker. 18-åringen fra Lier står med seks seire og to remis så langt.

  Aryan Tari
  Foto: Tarjei J. Svensen / Sjakkbloggen.no
 • Zlatan på benken fra start

  Zlatan Ibrahimovic starter ikke onsdagens mesterligakamp mot Basel, men får en plass på benken. Det bekreftet manager José Mourinho på en pressekonferanse tirsdag.

  – Han er ikke klar for å starte ennå, sier han.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: ANDREW YATES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn