NRK Meny
Normal

Så spent var pappa Gjert under Jakobs rekordløp

Yngstesønnen Jakob Ingebrigtsen (16) slettet en 53 år gammel rekord. Pappa Gjert sto på sidelinjen med hjertet i halsen.

Pappaen og treneren mistet munn og mæle da sønnen slettet en 53 år gammel rekord.

– Kom an, Jakob! Kom igjen! Du klarer det!

Endelig slipper pappa Gjert følelsene løs. Den ellers svært frittalende pappaen og treneren Gjert Ingebrigtsen er så spent at han helst ikke vil prate.

Han står på tribunen under yngstesønnen Jakobs første engelske mile-løp noensinne. I Diamond League-stevnet i Eugene i delstaten Oregon. I amerikansk friidrett er «the Dream Mile» – drømmemila – et sterkt begrep. Det betyr å løpe 1609 meter under fire minutter.

Før i går var det nå 70 år gamle Jim Ryun som hadde rekorden som den yngste som noensinne hadde klart det. I går skulle Jakob smadre den rekorden, med tiden 3.58.07.

Men det vet ikke pappa Gjert ennå i videoklippet over.

LES OM REKORDLØPET HER

Siste nytt

 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NRK sender X Games

  X Games i Minneapolis starter i natt, med menn skateboard kvalifisering klokken 02.00 norsk tid. Alt fra skateboard, BMX og motorcross i X Games kan du se på NRK.no.

  Norske Hermann Stene skal i aksjon i menn skateboard street kvalifisering fredag. Det kan du se på NRK 3 fra klokken 21.45.

  X Games Oslo 2018: Street skate
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ronaldo spiller ikke mot Real

  Cristiano Ronaldo er ikke med på Juventus' treningsleir i USA. Dermed skal han, ifølge ESPN, ikke spille mot gamleklubben Real Madrid som Juventus møter i en treningsturnering der borte.

  Cristiano Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering