Sa nei til Manchester United, og ja til Odd

Engelske og tyske storklubber ville gjerne fått kloa i Sondre Rossbach. Men keepertalentet og sønnen til tidligere landslagskeeper Einar Rossbach skrev under på en toårskontrakt med Odd i dag.

Sondre Rossbach

Sondre Rossbach på sin første offisielle trening for Odds førstelag

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

I dag ble det tatt nytt lagbilde av Odd og Sondre Rossbach var med for første gang. Han kunne velge mellom storklubber i Europa, men valgte Odd i stedet. Og med det fikk han faren sin med på kjøpet.

Sondre Rossbach

Sondre Rossbach ser frem til å få opplevelser med de store gutta. Og få lov til å være med på tippekamper og cupkamper. Lære av de store.

Foto: Lars Tore Endresen
Einar Rossbach

Einar Rossbach, tidligere landslagskeeper for Norge.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Det var et greit valg. Jeg følte jeg ville få best utvikling her i Odd, sier Sondre Rossbach som skal fortsatt bli trent av faren.

Einar Rossbach, faren og keepertrener for Odd, ser dette som en videreutvikling av den treningen sønnen har fått til nå. Selv om det blir tøffere og elitesatsing.

Bestemmer ikke hvem som skal stå i målet

– Det er dette vi har jobbet mot i mange år, og forberedt oss både praktisk og mentalt, sier Einar Rossbach.

Målet til det unge talentet er klart. Han vil gjerne få spilt seg inn på laget. Men han har ikke dårlig tid. Sondre Rossbach er ikke redd for at faren kommer til å forskjellsbehandle han opp mot de andre keeperne i Odd.

– Nei, her i Odd blir den beste spilleren hvem som skal spille, sier Sondre Rossbach

– Jeg skal gi råd, og til syvende og sist er det Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo som bestemmer, sier Einar Rossbach.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Sondre Rossbach på keepertrening.

Se video: Etter lagbildet, var det keepertrening.

– Strengere mot Sondre

– Jeg er nok enda strengere mot Sondre enn mot andre. Hvis jeg ikke hadde vært sikker på at han var god nok, så hadde han ikke vært her, sier faren.

André Hansen er førstekeeper nå. Og keepertreneren tror han kommer til å være svært god dette året. Men blir han skadet eller ikke kan spille av ulike grunner

– Om Sondre er klar til å bli førstekeeper kan jeg ikke si noe om nå. Kanskje til sommeren, men ganske sikkert til neste år, sier keepertreneren.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tidligere landslagskeeper for Norge Einar Rossbach (arkivvideo)

Se arkivvideo: Einar Rossbach redder

Etter lagbildet var det en briefing av treneren, før den første offisielle treningen med Odd-stallen begynte.

– Nå ser jeg frem til å få opplevelser med de store gutta. Og få lov til å være med på tippekamper og cupkamper. Lære av de store, sier Sondre.

– Sjeldent talent

Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo er svært fornøyd med å få unggutten med i stallen sin. Han ser at Sondre Rossbach har store muligheter.

Dag-Eiliv Fagermo

– Det de landskampene han har allerede har spilt, og det er ganske mange allerede, har vist, er at han er i egen klasse for seg, sier Dag-Eiliv Fagermo, trener for Odd

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Det er sjelden norsk fotball har hatt et slikt talent. Landslagsledelsen mener det er Europas største keepertalent, sier Odd-Eiliv Fagermo, trener for Odd.

– Han er komplett allerede. Sondre Rossbach mangler rett og slett to til tre år alder, mer erfaring. Og å bli litt bedre på alle områder. Men potensialet er unikt og stort. Det er en grunn til at tyske og engelske storklubber er ute etter gutten, sier Odd-treneren.

– En stor omstilling

Odd-treneren er fornøyd med at Rossbach sa nei til Manchester United, og ja til Odd.

– Det sier litt om Odd. Det er klart han får ikke det trenerteamet med Manchester som han får i Telemark, sier Fagermo med en stor latter.

Faren er også fornøyd, og ser at det å flytte til et nytt land, en ny kultur, ny klubb, nye medspillere og en nye skolesituasjon kan være vanskelig.

– Det er en stor omstilling. Derfor er det bedre å utvikle seg videre i Norge i stedet for å gå på et akademi i England, sier Einar Rossbach.

Fotball-laget Odd

Dagens utgave av Odd.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Siste nytt

 • Foss mistet den hvite trøya

  Tobias Foss falt i sammendraget på den fjerde etappen av Giro d`Italia. Nordmannen lå som nummer to i sammendraget, kun 16 sekunder bak italienske Filippo Ganna før etappen, men fikk det tungt inn i den siste bakken for dagen.

  23-åringen seilet akterut etter å ha beskyttet lagets kaptein George Bennett hele dagen. I mål var nordmannen rett over tre minutter bak etappevinner Joe Dombrowski.

  Dermed ligger Foss på en 31. plass i sammendraget etter fire etapper. Samtidig seilet italienske Alessandro De Marchi inn i den rosa ledertrøyen etter at han ble nummer to på etappen.

  Italy Giro Cycling
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Helomvending rundt Bråtveit

  Tirsdag meldte VG at målvakten Per Kristian Bråtveit (25) kan bli Brann-keeper før overgangsvinduet stenger onsdag kveld. Djurgåden bekrefter interessen fra Bergen overfor avisen.

  Det er derimot ikke opp til Stockholms-klubben å bestemme det, men nederlandske Groningen. Bråtveit ble lånt ut til klubben og avtalen varer fram til 30. juni.

  Og tirsdag ettermiddag kom beskjeden om Groningen ikke vil slippe keeperen, melder VG.

  Landslaget trener før kampen mot Sverige.
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Usikker Sagosen før mesterligakamp

  Det er høyst usikkert om Kiels Sander Sagosen spiller mesterligakampen mot gamleklubben Paris St. Germain onsdag.

  Lokalavisen Kieler Nachrichten skriver at håndballstjernen Sagosen fortsatt var syk mandag og hadde feber på grunn av en infeksjon.

  Avisen melder at «det står et stort spørsmålstegn bak Sagosen før kampen». Kiel har hjemmebane denne uka før returen spilles i Frankrike en uke senere.

  Sammenlagtvinneren er sikret plass i Champions League-sluttspillet 12. og 13. juni.

  Sander Sagosen
  Foto: Khaled Elfiqi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal