NRK Meny
Normal

Så mye tjener håndballgutta på VM-suksessen

Etter seieren i VM-semifinalen renner pengene inn for håndballgutta. Hvis det blir norsk VM-gull må forbundet betale ut over én million kroner i spillerbonuser.

(From L) Norway's pivot Bjarte Myrhol, Norway's centre back Sander Sagosen and Norway's left wing Ma

JUBEL: Bjarte Myrhol, Sander Sagosen og Magnus Jøndal jubler etter semifinaleseier over Kroatia.

Foto: Franck Fife / AFP

– Jo mer vi kan betale, jo bedre er det. For da er prestasjonen god, sier Erik Langerud til NRK.

Han er generalsekretær i Norges Håndballforbund, og gleder seg over hver krone han kan betale ut basert på de norske prestasjonene.

Over én million

Det er 17 spillere i den norske troppen, så Håndballforbundet må ut med totalt 1 275 000 kroner om det blir norsk gull. Bonusbeløpet dekkes delvis av sponsorer, men også av forbundet.

Dersom det blir finaletap mot Frankrike må de betale ut totalt 850 000 i spillerbonuser.

Penger er penger. Medaljen henger der resten av livet.

Håvard Tvedten

– Det har jeg ikke tenkt på en gang. Det aller beste er at det er ingen spillere som maser om det. De hadde ikke visst hva bonusen var om det ikke sto i avisen, sier Langerud.

Utbetaler med glede

NRKs ekspert Håvard Tvedten har selv spilt om mesterskapsbonuser, men sier at dette er liten motivasjon for medaljesultne spillere.

– Det er i utgangspunktet småpenger i forhold til hva man får av andre opplevelser. 60–70 000 kroner skiller ikke så mye, sier Tvedten.

– Det er mye mer motiverende å få en medalje etter å ha kjempet uten å få ut potensialet i 15 år. Penger er penger. Medaljen henger der resten av livet, sier Håvard Tvedten.

– Pengene skal de få. Det er dem vel unt, så vi utbetaler med glede, sier Langerud.

Siste nytt

 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin