Normal

Så mange 8.-plasser kan vi få

BLOGG: Friidretts-EM er blitt mesterskapet der vi jubler for finaleplasser og gleder oss over de som «hang med en stund».

Okparaebo, Angelsen og Roth

VI HEIER PÅ DE NEST BESTE: Ezinne Okparaebo (100m), Tonje Angelsen (høyde) og Thomas Roth (800m) kan alle nå en finale - men det stopper der.

Foto: NTBscanpix

Det er bare å forberede seg: den norske medaljefangsten i Zürich kommer til å bli skral.

40 norske utøvere skal den neste uken hoppe, løpe, kaste og gå om kapp for Norge. Er vi heldige reiser de hjem med én medalje, kanskje to.

Sånn har det blitt. Mannen som sikret oss medaljer på løpende bånd på 2000-tallet har sluttet å kaste langt. Nå har vi bare en selvsikker rogalending med stålkondis igjen.

Mange «det var nesten»-intervjuer

Da får vi heller glede oss over de som prøver. De som gir alt, men som dessverre blir fraløpt på oppløpssiden. Som ryker ut i semifinalen. Men som likevel stiller opp til intervju med NRKs Line Andersen, smiler, svetter og småflirer, og forteller oss hvor nære de var å lykkes.

«Jeg prøvde, men det holdt ikke helt inn».

«Jeg er i toppform, så det er rart det ikke går fortere».

«Jeg har mensensmerter. Jeg hadde ikke dagen.»

«Jeg sliter med en vond tå.»

«Ble jeg nummer ni? Det var jo ikke så halvgærnt da».

«Jeg får prøve igjen om to år».

Tøft å hevde seg

Ingvill Måkestad Bovim

HÅP: Ingvill Måkestad Bovim har varslet storform før EM. Trolig kjemper hun om en plassering blant de seks beste.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

De er tapre, disse friidrettsutøverne våre. Selv når det går dårlig, stiller de opp for media og svarer for seg.

Akkurat som oss vet de at forutsetningene for å nå toppen i en individuell sommeridrett ikke er de beste i vinterlandet Norge.

Selv i EM, der mange av de aller beste i verden ikke er med, når vi ikke opp. I de fleste grener er vi ikke i nærheten en gang.

Men se på, det skal vi. Det er jo tross alt EM i friidrett. Og er vi skikkelig skikkelig heldige, kan vi få til noen hederlige plasseringer.

Noen overraskende finaleplasser. Noen 8.-plasser i mål.

Kliner hun til og blir nummer åtte?

Henrik Ingebrigtsen er vårt eneste reelle gullhåp. Han er «bankers».

Men hvem andre har vi? For å se på de norske mulighetene, må vi utenfor pallen. Litt lengre ned på lista. La oss heller se på hvem som kan bli nummer åtte.

Ingvill Måkestad Bovim har gode forutsetninger for å bli nummer åtte på 1500-meter, kanskje bedre til og med. Og du skal ikke kimse av lillebror Ingebrigtsen heller, Filip. En åttendeplass på 1500-meter er ikke umulig.

Vår lille duracell-kanin Ezinne Okparaebo har den 16. beste tiden på 100-meter i Europa i år. Kanskje hun kliner til og blir nummer åtte hun også?

Jaysuma Ndure bør klare en finaleplass på 100 meter. Han tok bronse i EM for to år siden. Men hvis kneproblemet og høysnuen kicker inn på de siste 30 meterne kan han fort bli nummer åtte.

Erik Tysse er også med. Dersom han går så fort han bare klarer kan han være «der oppe» han også. Topp ti kanskje. Vebjørn Rodal har trukket frem 800-meterløper Thomas Roth som «en som kan overraske positivt». Vi slenger han med i 8.-plass-kategorien.

Det var 7 utøvere. Da har vi 33 igjen. 33 av 40 uten reell sjanse til å bli blant de åtte beste. Godt EM.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten