NRK Meny
Normal

Tour-rytter må forklare seg i dopingsak

Lampre-rytter Damiano Cunego må sammen med 27 andre møte i høring etter dopinganklager.

Lampre

Damiano Cunego fra Lampre-Merida må møte i høring i desember etter dopinganklager.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Damiano Cunego fra Lampre-Merida er en av 28 personer med tilknytning til laget som er siktet for brudd på dopingreglene, melder nyhetsbyrået AFP.

Lagets ryttere, ledere og leger skal nå forklare seg. En dommer i italienske Mantova aksepterte fredag morgen at en høring skal finne sted 10. desember.

I en pressemelding skriver Lampre-Merida:

– Laget har tillit til ryttere og lagets medlemmer. I løpet av høringen vil det komme fram at det ikke er noe i disse anklagene.

I tillegg til Cunego er også tidligere verdensmester Alessandro Ballan og Manuele Mori på listen over ryttere som må forklare seg. Cunego og Mori sykler for Lampre-laget i årets Tour de France.

Dopingsaken er knyttet til et apotek i Mantova, der en lokal apoteker skal ha forsynt Lampre-ryttere med dopingmidler, skriver NTB.

Cunego er nummer 50 i sammendraget før fredagens etappe i Tour de France. Han er én time og 26 minutter bak.

Siste nytt

 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin