NRK Meny
Normal

Tour-rytter må forklare seg i dopingsak

Lampre-rytter Damiano Cunego må sammen med 27 andre møte i høring etter dopinganklager.

Lampre

Damiano Cunego fra Lampre-Merida må møte i høring i desember etter dopinganklager.

Foto: PASCAL GUYOT / Afp

Damiano Cunego fra Lampre-Merida er en av 28 personer med tilknytning til laget som er siktet for brudd på dopingreglene, melder nyhetsbyrået AFP.

Lagets ryttere, ledere og leger skal nå forklare seg. En dommer i italienske Mantova aksepterte fredag morgen at en høring skal finne sted 10. desember.

I en pressemelding skriver Lampre-Merida:

– Laget har tillit til ryttere og lagets medlemmer. I løpet av høringen vil det komme fram at det ikke er noe i disse anklagene.

I tillegg til Cunego er også tidligere verdensmester Alessandro Ballan og Manuele Mori på listen over ryttere som må forklare seg. Cunego og Mori sykler for Lampre-laget i årets Tour de France.

Dopingsaken er knyttet til et apotek i Mantova, der en lokal apoteker skal ha forsynt Lampre-ryttere med dopingmidler, skriver NTB.

Cunego er nummer 50 i sammendraget før fredagens etappe i Tour de France. Han er én time og 26 minutter bak.

Siste nytt

 • Frigitt RBK-spiller til Ranheim

  Magnus Stamnestrø, som nylig ble frigitt av Rosenborg skal forsette karrieren i Ranheim. 26-åringen har vært i RBK siden 2015, men har ikke spilt en seriekamp for klubben siden 2016.

  Magnus Stamnestrø
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Fram Larvik slipper straff

  Norges Fotballforbund har ingen hjemmel til å straffe Fram Larvik etter at lagets 2. divisjonskamp mot Nybergsund ble avbrutt på grunn av for få spillere. Ifølge NFF er det ikke ulovlig å stille med kun åtte spillere på kamp – slik Fram Larvik gjorde.

  Petter-belsvik
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Risikerer bøter etter banestorming

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot risikerer bøter på inntil 1400 kr eller 160 t samfunnstjeneste etter at de stormet banen under VM-finalen. De kan også bli nektet tilgang til sportsarrangementer i tre neste årene, ifølge Interfax.

  Pussy Riot
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag