NRK Meny
Normal

– Vi har fått innblikk i en drittverden

Michael Rasmussen har kommet med informasjon som har gjort sterkt inntrykk på toppene i dansk idrett. – Det er ingen pen verden sykkelrytterne lever i, sier danske antidopingmyndigheter.

Danske antidopingmyndigheter ble rystet over informasjonen de fikk av Michael Rasmussen.

Danske antidopingmyndigheter er rystet over informasjonen de har fått i avhør med Michael Rasmussen som har innrømmet dopingbruk. – Det er ingen pen verden sykkelrytterne lever i, sa Morten Mølholm.

Michael Rasmussen

Michael Rasmussen innrømmet på en pressekonferanse torsdag at han brukte doping fra 1998-2010. Han har inngått et samarbeid med danske antidopingmyndigheter, der han i forklaringer skal ha navngitt andre involverte personer.

Foto: Claus Bonnerup / Ap
Morten Mølholm

Morten Mølholm fortalte på en pressekonferansen torsdag ettermiddag at Michael Rasmussen sannsynligvis får strafferabatt. Det tyder på at dansken har navngitt andre i dopingavhørene.

Foto: NRK

Antidoping Danmark og Danmarks Cykle Union holdt torsdag ettermiddag pressekonferanse i forbindelse med Michael Rasmussens dopinginnrømmelser.

Michael Mølholm, medlem i Antidoping Danmark og utviklingssjef i Danmarks Idrettsforbund, fortalte at Rasmussen etter reglene skulle hatt åtte års karantene for regelbruddet.

Det er mulighet for strafferabatt på 75 prosent dersom man har gitt antidopingmyndighetene «vesentlige opplysninger».

– Det vil si opplysninger ikke bare om seg selv. På bakgrunn av alt det vi har hørt, tyder det på at det blir innstilling om strafferabatt, sa Mølholm.

Det tyder på at Rasmussen har gitt danske antidopingmyndigheter navn på andre som har vært involvert i dopingbruken.

– En drittverden

Mølholm ville ikke dele for mye av opplysningene fra avhørene med Rasmussen, men la ikke skjul på at den informasjonen syklisten har gitt dem gjorde inntrykk.

– Vi har fått innblikk i en drittverden, for å si det rett ut. Men det signalet vil jeg også si at det ikke bare er et spørsmål om Rasmussens sak, men dette er en større saks tjeneste, sa han.

– Det er andre enn sykkelrytterne som er skyldig i dette. Det foregår saker og ting som vi skal ta fatt i. Det er ikke bare utøverne, men mange andre rundt dem. De er vanskelig å få tak i, det er ingen pen verden sykkelrytterne lever i, sa Mølholm.

Oppfordret andre til å ta kontakt

På pressekonferansen med antidopingmyndighetene kom det spørsmål om de som nå måtte «skjelve i buksene».

– Når kan de forvente å få vite hvor de står i dette bildet?

– Hvis de skjelver i buksene, er de velkomne til å henvende seg til oss. Den oppfordringen skal være gitt her. De bør henvende seg til oss, før vi henvender oss til dem, svarte Mølholm.

Antidoping Danmark ville ikke gi nærmere detaljer om hvilke opplysninger Rasmussen har gitt dem.

– Vi kan ikke fortelle hva som har kommet frem under avhørene. Det må og skal være fortrolige samtaler. Vi kan ikke gi essensielle opplysninger fra samtalene, sa Lone Hansen på pressekonferansen.

Morten Mølholm, utviklingssjef i Dansk Idrettsforbund og medlem i Antidoping Danmark, oppfordret de som skjelver i buksene til selv å ta kontakt med danske antidopingmyndigheter

Morten Mølholm i Antidoping Danmark oppfordret på pressekonferansen torsdag de som måtte skjelve i buksene til selv å ta kontakt med antidopingmyndighetene.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel: Tempo
VM sykkel
Semifinale i cupen, menn
VM-kveld
4-4-2 NM fotball: Semifinale Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08
Cupen: Semifinale, Vålerenga - Sarpsborg 08