NRK Meny
Normal

Rystet over baklengsmålet da Norge tapte mot USA: – Det skal ikke skje

At Norge tapte mot USA en måned før EM bekymrer ikke NRKs ekspert, men målet fotballkvinnene slapp inn mener Lise Klaveness er helt ubegripelig.

Ada Hegerberg

MÅLLØS: Verdens beste kvinnelige fotballspiller, Ada Hegerberg, fant ikke nettmaskene mot USA.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Verdensmester USA skulle gi Norge verdifull kamptrening før EM-sluttspillet, og landslagssjef Martin Sjøgren kan nok slå fast at laget har litt å jobbe med før åpningskampen mot Nederland om en drøy måned.

– Det er litt typisk USA og klare å vinne slike kamper. Vi er på høyde på dem med tider, men det er alltid kjedelig å tape, sier Ada Hegerberg til NRK.

Slakter forsvarsjobben

USAs seiersmål kom etter en time, da Christen Press mottok et langt innlegg fra høyre rett i beina inne i boksen.

– Det er for svakt. Det kommer mot etablert forsvar, og det der er ikke noe vi kan være bekjent av. Det er ubegripelig, sier NRKs ekspert Lise Klaveness.

USAs målmaskin Christen Press på topp kommer alene med Ingrid Hjelmseth og setter ballen mellom bena på den norske målvakten til 1-0.
– Det er for enkelt, og ikke noe vi kan være bekjent av, sier Klaveness om innsatsen til det norske forsvaret, som nærmest bare står og ser på når langpasningen kommer mot Press.

Det norske forsvaret hang ikke med da Christen Press scoret for USA.

– Vi er aldri fornøyd når vi ikke vinner, men jeg er ganske fornøyd med prestasjonen, sier Sjøgren til NRK.

Tredje tap for Sjøgren

Det så stygt ut da Ingvild Isaksen gikk ned for telling etter å ha fått Lindsey Horans albue i panna med mindre enn 10 minutter igjen å spille. Den skadeskutte midtbanespilleren ble sendt rett i garderoben med blodet fossende fra ansiktet. Hun måtte sy fem sting, men ble ikke alvorlig skadet.

Ingvild Isaksen har plutselig ansiktet fullt av blod ute på banen. TV-reprisen viser at hun får en solid albue plantet i ansiktet av USAs Horan i en duell. Horan har ansiktet andre veien, og det ser ikke ut som hun gjør det med vilje.
Isaksen blir sendt rett i garderoben.

Blodet strømmet fra panna til Ingvild Isaksen etter et møte med en amerikansk albue.

Selv om Norge hadde flere muligheter til å score, endte det med det sjette strake tapet mot USA - og Sjøgrens tredje tap på åtte kamper som landslagssjef.

– Det er ikke en veldig imponerende statisikk, selv om det har vært gode motstandere, påpekte kommentator Christian Nilssen.

– Vi skal ikke legge for mye vekt på treningskamper, men målet vi slipper inn her skal ikke skje i noen kamp uansett motstand, understreker Klaveness.

Tempo og råskap

Det norske kvinnelandslaget er midt inne i et generasjonsskifte, men Klaveness mener man ikke bare må jobbe med å få laget til å spille bra sammen.

– Det er viktig at de ikke glemmer at det handler om tempo og råskap også, påpeker hun.

Det samme mener Hegerberg.

– Hvordan skal vi komme oss til sjanser og holde ballen nok i laget, blir viktig. Vi klarer det i dag, men det er alltid mye å gå på. Det er viktig å utvikle seg, men viktigere å vinne, sier hun.

– Nå er jeg sliten og skal ta det helt ned før jeg langsomt starter forberedelsene. Først blir det hvile med familie og venner, før jeg skal starte øktene med pappa. Den fysiske formen kommer til å være der til EM også, det blir ikke et langt avbrekk. avslutter Hegerberg, som sammen med Norge har én treningskamp igjen før EM starter.

Siste nytt

 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold
 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin