Rykteflom rundt «Zuccas» skade

New York Rangers nekter å si noe om Mats Zuccarello Aasens skade, og spekulasjonene tar av på internett.

Penguins Rangers Hockey Steve Downie, Mats Zuccarello

SKADET: Mats Zuccarello Aasen er fortsatt ute av spill for New York Rangers.

Foto: Frank Franklin II / Ap

– Klubben ønsker bare å beskytte ham, sier tidligere NHL-proff Espen «Shampo» Knutsen.

New York Rangers-spilleren pådro seg mest sannsynlig en hjernerystelse etter å ha fått pucken i hjelmen under kampen mot Pittsburgh Penguins 25. april.

«Zucca» måtte forlate isen allerede etter fem minutter (se video).

Created by InfoDispatcher

VIDEO: "Zucca" ble skadet under kampen mot Pittsburgh Penguins 25. april (video med tillatelse fra Viasat).

Klubben har siden lagt lokk på all informasjon om skaden. Rangers korte og offisielle forklaring er at det dreier seg om en skade i overkroppen, og ingen norske medier har fått nordmannen i tale etter Pittsburgh-kampen.

Mats Zuccarello Aasen

MÅTTE UT: Zuccarello fikk pucken i hodet og har ikke vært på isen siden.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Uaktuell for kvartfinale-spill

Hemmeligholdet har ført til at sosiale medier har kokt over med forskjellige spekulasjoner om Zuccarellos hockey-fremtid.

Enkelte går så langt som å hevde at Zuccarello sliter med å si sitt eget navn, og at karrieren hans kan være over.

Etter det NRK erfarer står det imidlertid bra til med «Zucca». Avisen New York Post skriver at nordmannen pådro seg en hjernerystelse, og de har «flere kilder» som forteller at nordmannen er uaktuell i kvartfinale-serien.

Det handler om beskyttelse

Tidligere NHL-spiller Espen «Shampo» Knutsen forteller at det er strategiske årsaker til at klubben holder tett om skaden.

– Om det er kjent at en spiller er skadet i for eksempel skulderen, vil motspillerne gå etter skulderen. Derfor ønsker ikke klubben å si noe, forteller han, og får støtte av landslagssjef Roy Johansen.

Han sier at NHL har en svært streng praksis rundt det å informere om spillerskader.

– Der er det en innarbeidet kultur på å ikke si noe om skader. Det er noe de fleste aksepterer. Det er av hensyn til spillerens videre karriere og ikke minst til kampene som kommer senere, sier han.

– Det har bare blitt sånn og det er av hensyn til spilleren selv. Spilleren kan bli satt i situasjoner der det kan bli brukt imot ham, forklarer Johansen.

Svekket uten «Zucca»

Uten Zuccarello Aasen på banen har det gått heller trått for Rangers i sluttspillet. Laget spilte sin tredje kvartfinalekamp mot Washington Capitals mandag.

Kampen endte med nytt tap for Rangers, og dermed leder Capitals 2-1 sammenlagt. Kvartfinalen spilles som best av sju.

– Det er ingen tvil om at Rangers er svekket uten Zuccarello, mener «Shampo».

Neste kamp i sluttspillet spilles onsdag, og etter responsen på sosiale medier å dømme er nordmannen dypt savnet av supporterne i New York.

Les noen av twittermeldingene her:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal