Ryggsmerter stoppet Hushovd

Ryggsmerter førte til at Thor Hushovd måtte bytte ut temposykkelen med sin vanlige landeveissykkel halvveis på tredje etappe i Dauphine Libere onsdag.

Thor Hushovd

Hushovd fra 2. etappe.

Foto: BOB EDME / AP

- Jeg sliter litt med en vond rygg og vet ikke hva det kommer av. Men jeg er ikke bekymret. Det går sikkert over av seg selv etter hvert, sa Hushovd til NTB etter tempoetappen.

Stoppet opp

Rundt 25 kilometer fra mål stoppet Credit Agricole-rytteren opp og byttet til landeveissykkelen. Den tråkket han til mål på.

- Jeg har kjent smerter i ryggen siden midt på første etappe, sa han. Det gikk fort den første mila. Jeg ville sjekke ut hvordan ting fungerte, men så sa det bare stopp, sa Hushovd, som kom til mål flere minutter bak etappevinneren.

Kaggestad slet

Også Mads Kaggestad ble sendt langt ned på resultatlista.

- Nå er ikke tempo min sterkeste side, men jeg prøvde og kjørte fort til å begynne med. Så ble jeg tatt igjen av rytteren bak meg, som jeg forsøkte å holde følge med en stund, men gikk på en smell, forklarte Kaggestad.

Vinokourov vant

Kasakhstaneren Aleksandre Vinokourov vant tempoetappen over 40,7 km og tok over ledelsen sammenlagt. Astana-rytteren syklet distansen på 52.09 minutter og var 9 sekunder foran lagkamerat Andrej Kasjetsjkin. Treer ble den amerikanske tempospesialisten David Zabriskie (Team CSC), som ble knust med 38 sekunder.

Sammenlagt leder Vinokourov med 2 sekunder på Kasjetsjkin og 32 sekunder på Zabriskie. Vinokourov framstår som en av de heteste favorittene til seier også i Tour de France, som starter i London 7. juli.

Siste nytt

 • Arsenal tok sin tiende strake seier

  Anført av en svært leken Mesut Özil tok Arsenal sin sjuende strake seier i Premier League da Leicester ble slått 3-1 på hjemmebane mandag. Med tre nye poeng klatret Arsenal opp på fjerdeplass i ligaen med sine 21 poeng.

  Mesut Özil
  Foto: Bogdan Maran / AP
 • Lyngby vil sparke Nicki Bille

  Den tidligere Rosenborg-spissen Nicki Bille Nielsen blir trolig oppsagt av Lyngby etter at han mandag ble pågrepet av politiet i København. Bille er siktet av politiet etter å ha opptrådt truende.

  Nicki Bille Nielsen
  Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag