NRK Meny
Normal

Ryggskaden knuste VM-drømmen: – Ikke god nok

For andre gang på rad har VM-toget gått fra Sondre Turvoll Fossli. Nå reiser han til Pyeongchang for å skaffe seg en OL-fordel.

Sondre Turvoll Fossli

VRAKET IGJEN: Heller ikke i år blir det VM for Sondre Turvoll Fossli. Denne gangen er det lettere å akseptere.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Jeg fikk beskjeden på vei hjem fra Toblach. Jeg gjorde ikke en så veldig god figur der, og da skjønte jeg det egentlig sjøl også at toget gikk, sier Sondre Turvoll Fossli til NRK.

I flere år har han vært blant Norges mest lovende sprintere. For to år siden var han meget skuffet da han bare fikk reserveplass til VM i Falun. Den gangen skaffet han seg gull i U23-VM som plaster på såret.

Sist vinter tok han sin første verdenscupseier. VM i Lahti virket derfor som et naturlig mål denne vinteren, til tross for beintøff konkurranse.

I stedet blir det prøve-OL i Pyeonchang. Dermed blir det ingen NM-sprint og heller ikke VM deltakelse.

Operert for prolaps

– Jeg er egentlig enig i avgjørelsen. Jeg har ikke kjent meg helt rå i år. Med det treningsgrunnlaget jeg har på grunn av ryggoperasjon, så ser jeg det som en ganske vanskelig ting å vinne NM-sprinten, rett og slett. Da vender jeg nesa mot neste år og Pyeongchang.

– Du er ikke god nok til å vinne NM eller VM?

– Nei, jeg føler egentlig ikke det, sier Fossli rett ut.

Han ble operert for prolaps i juli. Nervebaner hadde havnet i klem. Venstrebeinet visnet nærmest bort, slik han selv beskriver det.

Tester på Olympiatoppen viser at beinet fortsatt ikke er som det var.

Mangler 20 prosent kraft

– Musklene ble rett og slett borte da nervene ble ødelagt. Det tar tid å bygge dem opp igjen. Det mangler fortsatt cirka 20 prosent kraft i venstrebeinet, forteller Fossli, som nå trener styrke annenhver dag for å bygge musklene opp til gammel størrelse.

– I sprint har jeg for lite kraft til at jeg klarer å ha det trøkket jeg har pleid å ha, utdyper 23-åringen.

Derfor tenker han allerede på OL i Pyeongchang neste vinter. Der går sprinten i klassisk, noe som i utgangspunktet passer Fossli bedre enn fristil. Prøve-OL handler om å skaffe seg en fordel på konkurrentene.

– Jeg må bare ta med meg den læringen jeg kan, se på løypa og vite hva jeg skal trene på til neste år. Det blir spennende.

Sprinten i Pyeongchang arrangeres fredag, samme dag som NM-sprinten på Lygna.

Siste nytt

 • Tap for Mol og Sørum

  Det ble tap for sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum i den siste gruppespillskampen. De tapte 1-2 i sett mot Nederland. Det er duoens første tap på 23 kamper. Tap til tross, det blir semifinale, der venter Tyskland.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • BBC: Inter rapportert til FIFA

  Ifølge BBC har Real Madrid rapportert inn Inter Milan til FIFA for en angivelig ulovlig tilnærmelse mot deres kroatiske midtbanejuvel, Luka Modric. Reals president Florentino Pérez har tidligere sagt at Modric kun går hvis utkjøpsklausulen møtes.

  Luka Modric
  Foto: Luca Bruno / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Rugby, finale for kvinner
NM-veka: Rugby, kvinner
NM-veka: El-innebandy, finale
NM-veka: El-innebandy
NM-veka: El-innebandy og friidrett
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
NM-veka: Kveldsmagasin