Ryggskaden knuste VM-drømmen: – Ikke god nok

For andre gang på rad har VM-toget gått fra Sondre Turvoll Fossli. Nå reiser han til Pyeongchang for å skaffe seg en OL-fordel.

Sondre Turvoll Fossli

VRAKET IGJEN: Heller ikke i år blir det VM for Sondre Turvoll Fossli. Denne gangen er det lettere å akseptere.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Jeg fikk beskjeden på vei hjem fra Toblach. Jeg gjorde ikke en så veldig god figur der, og da skjønte jeg det egentlig sjøl også at toget gikk, sier Sondre Turvoll Fossli til NRK.

I flere år har han vært blant Norges mest lovende sprintere. For to år siden var han meget skuffet da han bare fikk reserveplass til VM i Falun. Den gangen skaffet han seg gull i U23-VM som plaster på såret.

Sist vinter tok han sin første verdenscupseier. VM i Lahti virket derfor som et naturlig mål denne vinteren, til tross for beintøff konkurranse.

I stedet blir det prøve-OL i Pyeonchang. Dermed blir det ingen NM-sprint og heller ikke VM deltakelse.

Operert for prolaps

– Jeg er egentlig enig i avgjørelsen. Jeg har ikke kjent meg helt rå i år. Med det treningsgrunnlaget jeg har på grunn av ryggoperasjon, så ser jeg det som en ganske vanskelig ting å vinne NM-sprinten, rett og slett. Da vender jeg nesa mot neste år og Pyeongchang.

– Du er ikke god nok til å vinne NM eller VM?

– Nei, jeg føler egentlig ikke det, sier Fossli rett ut.

Han ble operert for prolaps i juli. Nervebaner hadde havnet i klem. Venstrebeinet visnet nærmest bort, slik han selv beskriver det.

Tester på Olympiatoppen viser at beinet fortsatt ikke er som det var.

Mangler 20 prosent kraft

– Musklene ble rett og slett borte da nervene ble ødelagt. Det tar tid å bygge dem opp igjen. Det mangler fortsatt cirka 20 prosent kraft i venstrebeinet, forteller Fossli, som nå trener styrke annenhver dag for å bygge musklene opp til gammel størrelse.

– I sprint har jeg for lite kraft til at jeg klarer å ha det trøkket jeg har pleid å ha, utdyper 23-åringen.

Derfor tenker han allerede på OL i Pyeongchang neste vinter. Der går sprinten i klassisk, noe som i utgangspunktet passer Fossli bedre enn fristil. Prøve-OL handler om å skaffe seg en fordel på konkurrentene.

– Jeg må bare ta med meg den læringen jeg kan, se på løypa og vite hva jeg skal trene på til neste år. Det blir spennende.

Sprinten i Pyeongchang arrangeres fredag, samme dag som NM-sprinten på Lygna.

Siste nytt

 • Piatek klar for Milan

  Krzysztof Piatek er klar for Milan. Piatek kommer fra Genoa, hvor han bare rakk å spille 21 kamper etter overgangen fra Zaglebie Lubin i sommer. Overgangssummen skal være på 35 millioner euro. Piatek har scoret 13 seriemål denne sesongen.

  Krzysztof Piątek
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Chelsea låner Higuaín

  Chelsea låner Gonzalo Higuaín fra Juventus ut sesongen. I Vest-London gjenforenes argentineren med Maurizio Sarri, som var trener for Napoli da Higuaín noterte seg for 36 mål i sesongen 2015/16. Higuaín har denne sesongen vært utlån til Milan.

  Laster Twitter-innhold
 • Barcelona henter De Jong

  Barcelona har signert nederlandske Frenkie de Jong. Det melder klubben på sine hjemmesider. Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer fra Ajax og koster katalanerne 75 millioner euro. Summen kan stige med 11 millioner euro om visse klausuler innfris.

  Frenkie de Jong
  Foto: Angelos Tzortzinis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal