Hopp til innhold

Ryerson starter cupkamp for Borussia Dortmund

Julian Ryerson er tilbake i Borussia Dortmund-laget når de møter VfL Bochum i den tyske cupen onsdag kveld.

Den norske landslagsspilleren sto over forrige kamp på grunn av sykdom, men er tilbake onsdag.

Dette blir 25-åringens fjerde kamp for Borussia Dortmund. De gule og sorte har vunnet hver kamp Ryerson har spilt i. Han scoret også sitt første mål for klubben i 2-1-seieren over Mainz 05 for et par uker siden.

Germany Soccer Bundesliga
Foto: Martin Meissner / AP

Siste nytt

 • Tysk legende bygger insekthoteller på Formel 1-bane – hylles av Hamilton

  Tidligere Formel 1-verdensmester Sebastian Vettel har bidratt til å bygge 11 spesiallagde insekthoteller i sving to på den ikoniske Suzuka-banen i Japan.

  Prosjektet, som har fått navnet «Buzzin Corner», har som mål å spre budskapet om biologisk mangfold. Insekthotellene ble avduket torsdag, få dager før årets Grand Prix-løp i Japan.

  For å rette ytterligere oppmerksomhet mot initiativet er kantsteinene i sving to på Suzuka-banen malt i svart og gult – en referanse til fargene på bier. Formel 1-lagene i VM-sirkuset har hver på sin kant hjulpet til med å tilpasse sine egne insekthoteller.

  – Jeg ønsker med dette prosjektet å skape bevissthet rundt viktigheten av biologisk mangfold, skriver Sebastian Vettel på Instagram onsdag.

  – Bien er den perfekte ambassadøren for oss rundt dette prosjektet, og for å fremheve viktigheten av biologisk mangfold. Den symboliserer ikke bare bier, men alle de andre insektene, så vi ser på bien som vår ambassadør, legger han til.

  Tyskeren trakk seg fra Formel 1-sirkuset på slutten av fjoråret etter å ha brukt de siste årene til å snakke varmt om større bevissthet rundt miljø- og klimaspørsmål.

  – Det er flott å se at han har funnet sin misjon. Det er flott å ha Seb tilbake denne helgen. Han satte seg ned og fortalte alle sjåførene om disse planene, sier Lewis Hamilton om engasjementet. (NTB)

  Japan F1 GP Auto Racing
  Foto: Toru Hanai / AP
 • Marvik skuffet i VM

  Oskar Marvik tapte åttedelsfinalen i bryte-VM i 130-kilosklassen. «Tåsenplogen» tok det første poenget mot estlenderen Heiki Nabi, som er ranket som nummer 11 i verden, før det ble 1–1.

  Det ble også sluttresultatet, og siden Nabi tok det siste poenget så er han videre til kvartfinalen.

  Marvik kastet seg da ned og slo hånda fortvilet i matta.

  I kvalifiseringskampen slo han chilenske Yasmani Acosta Fernández 2–0. Nå må Nabi ta seg til finalen om Marvik skal få en ny VM-sjanse.

  Per-Anders Kure tapte sin kamp i 77-kilosklassen, med 3–4 mot verdenstrener Akzhol Makhmudov.

  Oskar Marvik
  Foto: NTB
 • Overfallsdom mot tysk fotballstjerne opphevet – saken blir gjenåpnet

  En tysk domstol har opphevet voldsdommen mot den tyske verdensmesteren i fotball Jerome Boateng. Dermed må saken gjenåpnes og behandles på nytt.

  En rekke tyske medier, blant dem Welt og Bild, omtaler torsdag beslutningen om å sette til side dommen mot Boateng. Begge parter i saken har vunnet frem med sine anker.

  Den tidligere tyske landslagsstjernen ble i første rettsinstans dømt for overfall på sin ekskjæreste av en domstol i München. Boateng, som vant VM med Tyskland i 2014, måtte således betale ekspartneren drøyt 18 millioner kroner i september 2021.

  I oktober i fjor var ankesaken oppe, og også der ble Boateng dømt for å ha utøvd vold mot sin daværende kjæreste på en ferie i Karibia i 2018. Fotballspilleren har hele tiden nektet straffskyld.

  Påtalemyndigheten la i retten ned påstand om en betinget fengselsdom på halvannet år samt en bot på 1,5 millioner euro for grov kroppsskade og fornærmelse for Boateng. Fotballspillerens advokater krevde på sin side frifinnelse og anklaget ekssamboeren hans for å ha forklart seg falskt.

  Nå har en nasjonal domstol i Tyskland kommet til at saken må behandles på nytt. Den sendes i så måte i retur til den regionale rettsinstansen i München.

  Boatengs advokat Leonard Walischewski har tidligere bedt om at dommen fra oktober i fjor skulle oppheves.

  – Prosessen var sjokkerende urettferdig. Den tiltalte Boateng var forhåndsdømt allerede før ankeprosessen i det hele tatt startet, sa han.

  Videre hevdet Walischewski at Boatengs «rett til en rettferdig rettergang ble krenket».

  Også statsadvokatembetet anket dommen fra oktober i fjor som følge av at det ville ha Boateng straffet for grov kroppsskade. Dersom retten hadde samtykket i det, ville fotballspilleren fått en enda strengere straff.

  Boateng spilte store deler av karrieren i Bayern München. I 2021 gikk han til franske Lyon, men forsvarsspilleren står nå uten klubb. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Guttastemning endte opp med barbermaskin 00:44
Neste