Hopp til innhold

Ruud vant verdenscupen sammenlagt: – Et stort mål

Birk Ruud mottok hyllest og jubel fra lagkamerater og konkurrenter i målområdet etter at han vant sesongens siste slopestyle-konkurranse i verdenscupen. Med scoren 94.50 i første runde i sveitsiske Silvaplana var han nesten tre poeng bedre enn neste på lista, Mac Forehand.

Dermed vant han også totalcupen i friski, det vil si at han fikk beste poengscore i både slopestyle, big air og halfpipe.

– Det er det gjeveste du kan vinne og har vært et stort mål for meg. Det å stå her med tre seire på de tre slopestyle-konkurransene jeg har stilt opp i denne vinteren er helt fantastisk, sier Ruud til NRK.

21-åringen forteller at han knapt har stått noe på ski etter OL-gullet i big air i februar.

– Jeg har stått på snøbrett for å koble av, og tror jeg kanskje har stått på ski to ganger utenom verdensucprennene etter OL, så at jeg vinner her i dag er helt sykt, sier han.

Etter OL-gullet avslørte Ruud at han vurderte å prøve seg som snøbrettkjører fremover, og siden da har det meste handlet om brett for 21-åringen som har delt mye på Instagram.

Han har ennå ikke bestemt seg for om han skal delta i NM i snøbrett neste helg. Men først skal ha feire sammenlagtseieren i friski.

– Det blir nok noe afterski i kveld, smiler Ruud.

Sebastian Schjerve tok fjerdeplassen i lørdagens renn, mens Johanne Killi kjempet seg inn på pallen i kvinnenes slopestylefinale og ble nummer tre.

Birk Ruud vant verdenscupen i friski sammenlagt
Foto: Kevin Skabo

Siste nytt

 • EM-sølv til Fosser - bommet på pallen

  Orienteringsløper Kasper Harlem Fosser tok kommandoen fra start i gatene i italienske Verona, men inn mot mål valgte han en annen vei enn flere av konkurrentene. Og i mål var han fire små sekunder bak Matthias Kyburz fra Sveits.

  Det holdt til sølv for nordmannen, for finske Tuomas Heikkila var ett sekund bak Fosser. Under blomsterseremonien ble det latter da Fosser ble stående bak ett-tallet.

  – Det var en liten hodemist. En tabbe, sier Fosser lattermildt.

  – Det var flaut. Jeg håpet ingen merket det. Jeg må ta litt mindre selvtillit med på pallen neste gang. Eller vinne, sier Fosser.

  Pall-«tabben» ble lagt merke til av NRKs kommentatorer.

  – Sånn er det når man er vant til å vinne, kommenterte NRKs duo.

  24-åringen har ikke hatt den beste oppkjøringen til mesterskapet, for grunnet en skade i lysken har han måtte velge bort løping på flatt underlag i høy fart. I juli tok han VM-gull.

  Fosser kjemper også om verdenscupseieren denne helgen, men tapte nå litt terreng til Kyburz. Det skiller nå 33 poeng før søndagens avgjørende løp.

 • Klopp om VAR-kaoset: - Burde ført til omkamp

  Liverpool-manager Jürgen Klopp sier at han mener det bør spilles omkamp mot Tottenham etter VAR-skandalen sist helg.

  Liverpool fikk underkjent et mål i førsteomgangen på stillingen 0-0. Det viste seg å være en gal avgjørelse. Det viste TV-bildene klart, men dommere og VAR-teamet fanget det ikke opp.

  Tottenham vant kampen etter seiersmål på overtid. Liverpool avsluttet oppgjøret med ni mann etter to utvisninger.

  – Jeg mener at dette burde ført til omkamp, men det kommer høyst trolig ikke til å skje. Det har vel aldri før skjedd, men derfor mener jeg at det bør bli omkamp, sa Klopp u nder en pressekonferanse onsdag.

  – Jeg er ikke sint på dommerne og synes ikke vi skal gå mer etter dem. De gjorde en feil, og de sov sikkert ikke særlig godt natt til mandag, fortsatt Klopp.

  BBC melder at Premier League ikke vurderer å åpne for et omspill mellom Tottenham og Liverpool. Det oppgis ikke kilder i BBC-meldingen.

  Liverpool skal spille europaligakamp hjemme mot belgiske Union St.Gilloise torsdag. (NTB)

  Jürgen Klopp
  Foto: Reuters
 • AP: Fifa åpner for deltakelse fra russiske ungdomslag

  Nyhetsbyrået AP melder at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) vil åpne opp for deltakelse fra russiske ungdomslandslag.

  AP har fått informasjon om dette fra Fifa-kilder. Disse ønsker ikke å bli sitert med navn.

  Fifa-styret skal ha et digitalt møte onsdag. Der blir Russland-spørsmålet sentralt. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.

  I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer. (NTB)

  Russland fifa
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste