Se, aktiv toppidrett i Norge: Casper Ruud vant «koronaturnering»

I fire timer søndag målte Norges 20 beste tennisspillere krefter mot Casper Ruud.

Casper Ruud og Viktor Durasovic

FINALEN: Casper Ruud (t.h.) takker Norges nest beste spiller, Viktor Durasovic, for kampen med en koronahilsen, etter finaleseieren.

Foto: Eurosport Norge

– En morsom og litt uvanlig søndag.

Slik oppsummerer Casper Ruud tennisturneringen «Casper mot Norge», overfor Eurosport.

Søndag var det nemlig duket for aktiv norsk toppidrett igjen, da Norges 20 beste tennisspillere møttes i Oslo Tennisarena.

For Casper Ruud var det hans første kamp på tre måneder.

– Det er praktisk at det er i Norge og alltid moro å konkurrere. Dessuten er det morsomt å teste litt mot de norske gutta, sa pappa og trener Christian Ruud før det startet søndag.

Fikk kun ha med seg én person

Pappa og trener Christian Ruud (t.

Christian Ruud (t.v.) trener sønnen og er glad for treningen Casper Ruud fikk gjennom søndagens turnering. Her er de sammen under et tidligere treningsopphold i Australia.

Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Av smittevernhensyn fikk hver spiller kun ha med seg én person i støtteapparatet og turneringen var ikke åpen for presse. Den ble i stedet direktesendt på Eurosport. Der fikk Tennis-Norge se at Ruud oppskriftsmessig tok seg til finalen mot Norges nest beste; Viktor Durasovic (23), rangert som nummer 336 i verden.

Ruud, som selv er nummer 36 på verdensrankingen, vant til slutt finalen 3-2 i set.

– Det har vært en lang dag. Jeg har spilt 11 tie breaks og det er nok for en dag. Nå er jeg litt sliten, faktisk, sier Ruud med et smil til Eurosport.

Tre matchtiebreak

Casper Ruud

Casper Ruud brukte søndagens turnering i Oslo Tennisarena som trening. Her er han samme sted under trening i mars.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Turneringen, som hadde fått navnet «Casper mot Norge» og var i regi av Oslo Tennisarena, var en sjelden anledning til å se de beste norske spillerne mot Casper Ruud, siden Ruud ikke har deltatt i NM de siste årene.

Turneringen ble spilt som best av tre matchtiebreak, bortsett fra finalen som ble spilt best av fem. Turneringen skulle egentlig vært i Frognerparken, men måtte flyttes til Oslo Tennisarena på Hasle på grunn av regn.

Flere turneringer

Planen skal være å arrangere flere slike turneringer fremover.

– Kanskje jeg melder meg på en ny i nærmeste fremtid, sier Casper Ruud, som normalt sett ville vært ute og konkurrert internasjonalt nå.

Siste nytt

 • Salah-dobbel for Liverpool

  Liverpool fikk en drømmestart på PL-oppgjøret mot Brighton. Bortelaget scoret to ganger på tre minutter før det var spilt åtte minutter, etter scoringer av Mohamed Salah og Jordan Henderson.

  I en fartsfylt kamp, hvor begge lag var bedre offensivt enn defensivt, reduserte Brighton rett før pause etter en flott scoring av Leandro Trossard.

  Mohamed Salah sikret seieren for Liverpool med sin andre scoring for kvelden, denne gang på en sjelden heading.

  Mohamed Salah
  Foto: Paul Childs / Paul Childs
 • Fem målscorere i City-seier

  Manchester City fyrte på alle sylindere da Newcastle kom på besøk. Første scoring kom etter ti minutter, og da kampen var ferdigspilt hadde hele fem City-spillere fått navnet sitt på scoringslisten.

  Oppgjøret endte 5-0.

  Manchester City
  Foto: OLI SCARFF
 • Seier for Berge og Sheffield

  Sander Berge stilte fra start på eget gress da Sheffield United tok imot Wolverhampton i kveld.

  Oppgjøret så lenge ut til å ende målløst, men på overtid stanget midtstopper John Egan inn kampens eneste mål. Tre viktige poeng til Sheffield United.

  Sander Berge
  Foto: RUI VIEIRA

Sendeplan

Kl. Program Kanal