Måtte skjule krampe fra motstanderen

Det tok fire timer og 19 minutter å kåre en vinner på bane 19 i Melbourne. Det kostet mye for Casper Ruud.

Tennis, Australian Open.

SEIER: Ruud er klar for andre runde i Australian Open.

Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Det måtte en skikkelig kraftanstrengelse til, både fysisk og mentalt, da Casper Ruud mandag morgen norsk tid tok sin aller først Grand Slam-seier, mot franske Quentin Halys.

Det tok fire timer og 19 minutter – og fem sett – å få en vinner, og Ruud var helt på felgen på slutten.

– Jeg er ganske sliten, for å være ærlig. Det var en lang ball da jeg brøt ham, og da begynte jeg å kjenne på krampe i hamstringen. Det er vanskelig å få vekk. Jeg prøvde å strekke litt i smug så han ikke skulle se meg. Men jeg klarte å bryte ham og holde serven til slutt. Ekstremt deilig, sier Casper Ruud til NTB.

Kriget seg tilbake

Ruud gikk fryktløst ut og vant første sett på overbevisende vis, men tapte så to på rad. Han hadde akkurat tapt tredje sett på tie break, og var på defensiven da han tok seg sammen i pausen.

– Det var kjipt, men jeg tenkte: «Det er ikke hver dag man får spille hovedrunde i Grand Slam, så jeg får dra ut og krige og gjøre det jeg kan for å snu det», sier en ganske sluttkjørt Ruud.

Det fjerde settet gikk Ruuds vei, 7-5, og etter at de to hadde fulgt hverandre i helt til 9–9 i siste sett, klarte Ruud endelig å bryte Halys serve, og satte seg opp til en mulighet til å ta seieren. I det avgjørende øyeblikket klarte Ruud å bryte franskmannens serve, og han vant 11-9.

– Det er den feteste seieren jeg har hatt. 11-9 i avgjørende sett! Det er ikke hver gang man får den muligheten, sier Ruud til NTB.

– Han holdt hodet kaldt

Ruud er første nordmann i en Grand Slam-turnering siden 2001.

– Det er stort, selvfølgelig. Det er hans første Grand Slam og han er 19 år. Han ligger under store deler av kampen, og klarer å gå ut der og snu det. Casper holdt hodet kaldt, og klarte å fighte, sier faren Christian Ruud.

Faren er for øvrig, sammen med Jan Frode Andersen, den forrige nordmannen som deltok i en Grand Slam, i 2001.

I andre runde vil Ruud nå møte argentinske Diego Schwartzman, som er ranket som nummer 26 i verden. Det er over 100 plasser foran Ruud. Tidspunktet for kampen er ikke klart.

Tennis, Australian Open.

MISFORNØYD: Casper Ruud var ikke fornøyd med dommeravgjørelsene.

Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal