Måtte skjule krampe fra motstanderen

Det tok fire timer og 19 minutter å kåre en vinner på bane 19 i Melbourne. Det kostet mye for Casper Ruud.

Tennis, Australian Open.

SEIER: Ruud er klar for andre runde i Australian Open.

Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Det måtte en skikkelig kraftanstrengelse til, både fysisk og mentalt, da Casper Ruud mandag morgen norsk tid tok sin aller først Grand Slam-seier, mot franske Quentin Halys.

Det tok fire timer og 19 minutter – og fem sett – å få en vinner, og Ruud var helt på felgen på slutten.

– Jeg er ganske sliten, for å være ærlig. Det var en lang ball da jeg brøt ham, og da begynte jeg å kjenne på krampe i hamstringen. Det er vanskelig å få vekk. Jeg prøvde å strekke litt i smug så han ikke skulle se meg. Men jeg klarte å bryte ham og holde serven til slutt. Ekstremt deilig, sier Casper Ruud til NTB.

Kriget seg tilbake

Ruud gikk fryktløst ut og vant første sett på overbevisende vis, men tapte så to på rad. Han hadde akkurat tapt tredje sett på tie break, og var på defensiven da han tok seg sammen i pausen.

– Det var kjipt, men jeg tenkte: «Det er ikke hver dag man får spille hovedrunde i Grand Slam, så jeg får dra ut og krige og gjøre det jeg kan for å snu det», sier en ganske sluttkjørt Ruud.

Det fjerde settet gikk Ruuds vei, 7-5, og etter at de to hadde fulgt hverandre i helt til 9–9 i siste sett, klarte Ruud endelig å bryte Halys serve, og satte seg opp til en mulighet til å ta seieren. I det avgjørende øyeblikket klarte Ruud å bryte franskmannens serve, og han vant 11-9.

– Det er den feteste seieren jeg har hatt. 11-9 i avgjørende sett! Det er ikke hver gang man får den muligheten, sier Ruud til NTB.

– Han holdt hodet kaldt

Ruud er første nordmann i en Grand Slam-turnering siden 2001.

– Det er stort, selvfølgelig. Det er hans første Grand Slam og han er 19 år. Han ligger under store deler av kampen, og klarer å gå ut der og snu det. Casper holdt hodet kaldt, og klarte å fighte, sier faren Christian Ruud.

Faren er for øvrig, sammen med Jan Frode Andersen, den forrige nordmannen som deltok i en Grand Slam, i 2001.

I andre runde vil Ruud nå møte argentinske Diego Schwartzman, som er ranket som nummer 26 i verden. Det er over 100 plasser foran Ruud. Tidspunktet for kampen er ikke klart.

Tennis, Australian Open.

MISFORNØYD: Casper Ruud var ikke fornøyd med dommeravgjørelsene.

Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Siste nytt

 • Piatek klar for Milan

  Krzysztof Piatek er klar for Milan. Piatek kommer fra Genoa, hvor han bare rakk å spille 21 kamper etter overgangen fra Zaglebie Lubin i sommer. Overgangssummen skal være på 35 millioner euro. Piatek har scoret 13 seriemål denne sesongen.

  Krzysztof Piątek
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Chelsea låner Higuaín

  Chelsea låner Gonzalo Higuaín fra Juventus ut sesongen. I Vest-London gjenforenes argentineren med Maurizio Sarri, som var trener for Napoli da Higuaín noterte seg for 36 mål i sesongen 2015/16. Higuaín har denne sesongen vært utlån til Milan.

  Laster Twitter-innhold
 • Barcelona henter De Jong

  Barcelona har signert nederlandske Frenkie de Jong. Det melder klubben på sine hjemmesider. Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer fra Ajax og koster katalanerne 75 millioner euro. Summen kan stige med 11 millioner euro om visse klausuler innfris.

  Frenkie de Jong
  Foto: Angelos Tzortzinis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal