Buet på Ruuds motstander: – Det er frekt

Casper Ruud tapte 3. runde i Roland-Garros etter over fire og en halv time med tennis. Det skjedde etter en uventet manøver fra spanske Alejandro Fokina.

French Open

THRILLER: Casper Ruud måtte seg slått av spanske Alejandro Davidovich Fokina.

Foto: Benoit Tessier / Reuters

 • Ruud – Davidovich Fokina 2–3 (6-7, 6-2, 6-7, 6-0, 5-7)

– Det er frekt, utropte Ola Bentsen i norske Eurosport.

Det var i siste sett da spanske Alejandro Davidovich Fokina (21) viste tendenser til genial taktikk. Spanjolen dro frampå med et stikk som overrumplet Ruud fullstendig – og dermed kunne stikke av med seieren.

Alejandro Fokina mot Casper Ruud

HISSIG: Alejandro Fokina i kampen mot Ruud.

Foto: Thibault Camus / AP

Fikk motstand av publikum

Nordmannen hadde muligheten til å bryte tilbake til 6–6, men så overrasket Fokina med en underarmsserve. Det falt ikke i god jord hos publikum, som buet mot ham.

– Hva i alle dager, kan du tro det? Casper Ruud ble tatt på senga. Du forventer ikke det, og det var veldig smart tenkt av Fokina, sier Eurosports kommentator i Storbritannia.

Vanligvis server man med overarmsserve, og det var derfor reaksjonene ble som de ble.

Det er ei heller første gang Fokina har dratt frem en slik manøver. I Rio Open tidligere i år, ble han også møtt med pipekonsert da han gjorde det samme mot Seyboth Wild.

– Han brukte underarmsserven, og du kan bare tenke deg hva publikum mener om det. Men den taktikken har fungert fantastisk for ham, sa kommentatoren ifølge Yahoo Sports den gang.

Ruud klarte å komme seg tilbake i kampen, men i femte matchball var det slutt. Fokina kunne slippe jubelen løs, og Casper Ruud er dermed ute av turneringen.

Casper Ruud mot Aljeandro Fokina, Roland-Garros.

SERVE: Vanligvis bruker man overarmen når man skal slå en serve. Det er det Ruud skal til å gjøre her.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Han er deppet og skuffet

Etter kampen innrømmet pappa og trener Christian Ruud at det var surt å tape på den måten som sønnen gjorde i dag.

– Han hadde muligheten (til å vinne). Så får han brudd imot. Fokina server kanskje litt bedre og er tøff i spillet. Det er bittert å være den som sitter på feil side når kampen er over, sier Ruud til Eurosport.

Han blir spurt hvordan sønnen har det nå.

– Han er deppet og skuffet over at det ikke gikk veien. Sånn er tennis, og vi må akseptere tap av og til. Vi får se positivt på det som har skjedd de siste månedene, sier pappa Ruud.

I neste runde venter argentinske Federico Delbonis for Fokina. Kampen spilles på søndag.

Alejandro Davidovich Fokina

TALENT: Alejandro Davidovich Fokina presset Ruud i flere perioder av kampen, og gikk til slutt seirende ut av duellen.

Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Med dagens seier har han tangert sin beste plassering i turneringen.

Flere tiebreaks

Det ble høydramatisk allerede i første sett. Ruud slet tidvis med en energisk Fokina, og det hele måtte avgjøres på tiebreak. Der var spanjolen overlegen, og tok første stikk.

Ruud serverte så et overlegent andre sett, mens tredje sett gikk til tiebreak igjen.

Midt i dramatikken måtte plutselig kampen stoppes på grunn av regnvær. Det var meldt mye regn tidligere på dagen, og det var ventet at kampen kom til å bli utsatt.

Men værgudene var på spillernes side helt frem til tampen av tredje sett.

Da de kom tilbake vant Fokina nok et tiebreak, og dermed måtte Ruud jobbe skikkelig for å komme tilbake i kampen.

Men 22-åringen svarte på glimrende vis, og var totalt overlegen i fjerde sett.

Femte sett ble selvsagt også jevnt. Begge tok vare på sine server, og det stod 5–5 før Fokina sikret et avgjørende brudd. Deretter spilte de et sjuende game i et kvarter, og Fokina kom seirende ut til slutt.

Sportsnyheter

fJr7446t9tw

Norske seglarar forbanna etter kollisjon: – Heilt «crazy» forhold

TOKYO/OSLO (NRK): Segleduoen Marie Rønningen og Helene Næss fekk ikkje ein optimal start på OL. Sistnemnde datt uti vatnet rett før konkurrenten deisa i båten.

Siste nytt

 • Nytt braktap for Sør-Korea

  Sør-Korea fortsatte kjempenedturen i kvinnenes håndballturnering i OL. Det ble 36-43-tap mot regjerende verdensmester Nederland.

  Dermed er den også den mest målrike kampen i OL-historien i håndball uansett kjønn. Sør-Korea er en blek skygge av de meget gode lagene landet ofte har sendt til olympiske leker.

  Norge kjørte over sørkoreanerne i åpningskampen i Tokyo med 39-27-seier. Tirsdag 12.30 spiller Norge sin andre kamp i gruppespillet mot Angola. (NTB)

  Tokyo Olympics Handball
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Første OL-mestere i surfing

  Italo Ferreira fra Brasil og Carissa Moore (bildet) fra USA ble de første OL-mestere i surfing noensinne, med hver sin seier i tirsdagens framskutte finaler.

  Ferreira, som vant verdenstouren i 2019, slo den japanske hjemmefavoritten Kanoa Igarashi med 15,14 poeng mot 6,60 i mennenes finale, mens den firedoble verdenstourvinneren Moore fra Hawaii var like overlegen mot sørafrikanske Bianca Buitendag. Hun vant med 14,93 poeng mot konkurrentens 8,46.

  Surfing var en av fire nye idretter i årets sommerleker, sammen med skateboard, klatring og karate.

  Surfing - Women's Shortboard - Gold Medal Match
  Foto: Lisi Niesner / Reuters
 • 20 års fengsel for OL-medaljevinner

  Nathan Baggaley (til høyre på bildet), som vant to OL-sølv i padling og var blant Eirik Verås Larsens tøffeste rivaler, er dømt til over 20 års fengsel for narkotikasmugling.

  Baggaley og hans yngre bror ble begge dømt for å ha prøvd å smugle 650 kilo kokain til en verdi av inntil 200 millioner australske dollar inn i landet.

  45-årige Baggaley vant flere VM-gull i padling og tok OL-sølv i både K1 og K2 500 meter i Aten i 2004.

  Baggaley ble nummer fire da Eirik Verås Larsen vant OL-gull på K1 1000 meter i de lekene, mens nordmannen ble nummer fire da Baggaley tok sølv på den halve distansen. Da vurderte de norske protest fordi de mente at australieren tjuvstartet. (NTB)

  KAJAKK
  Foto: Tor Richardsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal