Hopp til innhold

Ruud slapp med skrekken – advarer Rubljov før skjebnekampen

TORINO/OSLO (NRK): Casper Ruuds åpning mot Cameron Norrie var katastrofal. Nå vil han gå i strupen på neste motstander for å sikre en plass i semifinalen.

ATP Finals

SLO TILBAKE: Casper Ruud leverte et fenomenalt comeback mot Cameron Norrie.

Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Casper Ruud – Cameron Norrie 1-6, 6-3, 6–4.

Man kunne nesten høre racketen skrape i betongen. Så dypt måtte Casper Ruud grave for å snu kampen mot Norrie til seier.

– Han spilte best det første halvannet settet, men et game kan snu kampen, og det var min mentalitet i dag, sier Ruud i et intervju vist på Eurosport etter kampen.

Han så lettet ut da han kom gående med teamet til pressesonen etter kampen. Fysisk trener Marcel Da Cruz prøvde å fôre ham med en banan og sukkerholdig væske mellom intervjuene, mens pappa Christian ville vite hvor mange som ville ha en bit av sønnen.

Kvarteret etter seieren lå fokuset på fredagens kamp mot Andrej Rubljov.

Advarer russer

Glem 200 nye rankingpoeng, glem de snaut halvannen million kronene som følger med seieren. Team Ruud var kun opptatt av restitusjon og hvile. Torsdag skal de analysere og trene.

For fredag håper Ruud å sikre en plass i semifinalen av det prestisjetunge ATP-sluttspillet. Da må han først beseire «umulige» Rubljov. Han har ikke slått russeren på fire forsøk.

ATP Finals

SATSER HARDT: Andrej Rubljov er kjent for sin offensive stil. Han liker å ta kontroll i kampene sine. Det klarte han mot Stefanos Tsitsipas mandag. Onsdag fikk han det tøft mot Novak Djokovic.

Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

– Jeg kjenner han godt. Han er veldig trivelig fyr, men veldig intens på banen. Så jeg må også finne fram min intensitet, sier Ruud og sender en advarsel i russerens retning:

– Jeg vil bekjempe ild med ild. Vi får se om jeg kan dominere noen poeng, for normalt er det han som presser motstanderen.

Marerittstart

Den norske verdensåtteren opplevde en marerittstart mot briten. Han ble rett og slett rundspilt. Det så ut som han led av temposjokk på det lynraske dekket.

Men så gjorde han de nødvendige justeringene. Han hevet nivået på førsteserven, returnerte litt bedre og fikk fart på forehanden.

Han svarte på tiltale og seiret overbevisende i kampens to siste sett.

– Ukomfortabel

Cameron Norrie har klatret 62 plasser på verdensrankingen i 2021. Det var ikke så vanskelig å tro da han herjet mot Ruud i første sett.

Gjennombruddsmannen fra Storbritannia – rangert som nummer tolv i verden – vartet opp med en maktdemonstrasjon i ATP-sluttspillet.

ATP Finals

STORSPILTE: Britiske Cameron Norrie.

Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters

Alt han gjorde ble riktig. Og dermed feil for Ruud.

– Det begynte ikke så bra, og jeg klarte ikke å føle slagene hans helt. Han slår disse lavene crosserne som er veldig flate, som jeg må ned og på en måte grave opp hvis jeg skal få spinnslagene som jeg liker. Han presser meg til å slå noen feil, og jeg blir litt ukomfortabel, sier Ruud til Eurosport.

Nordmannen fikk først sving på sakene halvveis ut i andre sett. Da brøt han Norrie for første gang og beholdt kontrollen ut settet.

– Jeg klarer å steppe opp servingen min, som kanskje var det viktigste for meg i dag.

– Jeg tror aldri jeg har sett ham serve så bra, sier Norrie etter kampen.

Ny motstander i siste liten

Team Ruud måtte kaste gårsdagens forberedelser i vasken torsdag formiddag. De hadde lagt planen for hvordan verdenstreer Stefanos Tsitsipas kunne beseires.

Tsitsipas

CIAO: Stefanos Tsitsipas tapte første kamp mot Andrej Rubljov. Han trakk seg fra møtet mot Ruud på grunn av en skade i albuen.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Snaut syv timer før kampstart ble det klart at han trakk seg. Venstrehendte Norrie rykket opp fra reservebenken. Han fremstod uslåelig. Nødløsningen ble å se tre av britens nøkkelkamper fra høsten. Umiddelbart så det ikke ut til at oppskriften satt.

Men en av de største styrkene til Ruud, tilpasningsevnen, kom til nytte utover i kampen.

– Mye endret seg i dag. Jeg skulle ha en kamp som underdog, men så endret det seg da det kom inn erstatter. Da ble det jeg som hadde presset, sier Ruud.

Slik sikres avansement

Novak Djokovic er sikret gruppeseieren etter å ha slått både Casper Ruud og Andrej Rubljov.

De to sistnevnte står med én seier hver og møtes til avgjørende kamp om avansement til semifinalen fredag. Gruppetoerens motstander blir verdenstoer Daniil Medvedev.

  • Casper Ruuds siste kamp i ATP-sluttspillet mot Andrej Rubljov hører du på NRK Sport fredag. Discovery+ viser kampen på TV.

Siste nytt

  • Storhamar knuste Vålerenga

    Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

    Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

    Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

    NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

    Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

    Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

    Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Lyn vant etter kjempetabbe

    Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

    Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

    Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

    Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn
    Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal