Hopp til innhold

Ruud-rival trekkjer seg: – Han blir kasta ut av vater

TORINO (NRK): Casper Ruud får ein ny motstandar få timar før han skal i aksjon. Det gjer førebuingane vanskelegare, meiner ekspert.

Stefanos Tsitsipas

MÅTTE JAKTE BALLAR: Stefanos Tsitsipas sleit med å takle Andrej Rubljovs sterke servar og kraftfulle returar då han spelte den første kampen sin i årets ATP-sluttspel.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Stefanos Tsitsipas fekk ein trå start på ATP-sluttspelet i Torino med 4-6, 4–6 mot Andrej Rubljov. Russaren prøvde å kontrollere seg då matchballen snubla over nettkanten, men klarte berre å halde maska til han hadde takka for kampen.

Rubljovs neve skaut fart i vêret framfor dei snautt 10.000 frammøtte inne i Pala Alpitour. Samtidig rusla Stefanos Tsitsipas ut av hallen med blikket festa djupt i den blåmåla betongen.

Den 193 centimeter høge grekaren har ikkje vore på sitt beste i haust, heller ikkje måndag. Då han vart spurd om nøyaktig kva som plaga han, nekta han å gå inn på det.

– Eg ønskjer ikkje å gi eit svar på det, sa Tsitsipas kortfatta.

Tysdag formiddag meldte fleire kjelder til NRK at det var lite truleg at grekaren blei klar til onsdagens kamp mot Ruud. Det er no bekrefta frå offisielt hald.

Norrie overtar plassen

Britiske Cameron Norrie (12 i verda) kjem inn som erstattar og møter Ruud onsdag kveld, 21.00.

– Han blir kasta ut av vater. Det er no det gjeld å ta med seg erfaring frå tidlegare, seier Sverre Krogh Sundbø i Discovery+.

Tennis: BNP Paribas Open-Day 14

MASTERS-TRIUMF: Cameron Norrie vann Masters-turneringa i Indian Wells. Han har vore ein av dei beste spelarane i haust.

Foto: Jayne Kamin-Oncea / Reuters

– Ein forventar ikkje å få dette i eit sluttspel, der ein spesifikt jobbar med å analysere enkelte spelarar. Fordelen er at dei har førebudd seg på Norrie med suksess tidlegare, seier tenniskommentatoren.

Ruud vann mot Norrie i finalen av ATP-turneringa i San Diego i oktober. Men då var underlaget langt langsamare enn det i Torino.

– Det er mogeleg at han får ein vanskelegare kamp, meiner Krogh Sundbø.

Måtte trekkje seg i Paris

Tsitsipas innrømde å ha slite med smerter i armen for to veker sidan. Då trekte han seg frå ein kamp for første gong i karrieren.

– Eg har hatt eit problem ei god stund. Det har blitt større dei siste vekene. Eg kjende på smerter under kampen, og vil ikkje at det skal bli verre enn det er no, sa Tsitsipas etter Paris Masters-exiten.

Torsdag gjekk det tilsynelatande betre, men han opplyste at han framleis kunne kjenne smerter i armen før turneringa starta.

No spøkjer er tour-finalen over for Tsitsipas som vann turneringa i 2019. Ruud sin kamp onsdag vil uansett få eit skjebnepreg etter at han tapte sin første kamp mot Novak Djokovic.

Meiner serven blir nøkkelen

Trenerpappa Christian Ruud meiner serven blir essensiell for å ta seg vidare frå gruppespelet. Det lynraske dekket i Torino gjer det vanskeleg å bryte serven til motstandaren, og desto viktigare blir det å ta kontroll over sin eigen. Aller helst ønskjer dei at første-serven sit oftare.

Derfor vart Casper Ruud sin «kviledag» brukt til å terpe, slik at han kan prikke endå fleire serve-ess enn dei ni mot Djokovic i dei neste kampane. Og sleppe å ty til andre-serven.

ATP-sluttspelet, ulikt andre turneringar, blir innleidde med eit gruppespel. To sigrar sikrar avansement. Tsitsipas og Ruud tapte opningskampane sine 0–2 i sett. No bør helst Ruud slå Norrie, slik han gjorde i finalen i San Diego.

068AE6FE-3E36-4352-AF67-25A406B6EAB7

POPULÆR BLANT ITALIENARANE: Casper Ruud vart raskt omringa av selfie-søkande barn då han var på veg til spelar-loungen.

Foto: Fredrik Tombra / NRK

Gruppa blir avgjord fredag

Djokovic og Rubljov er i førarsetet i den grøne gruppa. Dei møtest onsdag klokka 14.

– Det er ikkje så mykje å seie. Han er ein av dei største spelarane i historia. Eg håpar eg kan ta nokre game, men det einaste eg kan gjere er å gjere mitt beste og å tru på meg sjølv, sa Rubljov om det kommande møtet med verdseinaren.

Italy Tennis ATP Finals

HEAVY METAL-TENNIS: Andrej Rubljov dundra laus på serven og lykkast med nesten alt han gjorde i det første settet mot Stefanos Tsitsipas. Russaren møter Novak Djokovic onsdag og Casper Ruud fredag.

Foto: Luca Bruno / AP

Fredag blir gruppespelet avslutta med kampar mellom Rubljov og Ruud, og Djokovic og Tsitsipas. Nummer éin og to frå gruppa går vidare til semifinale.

Den andre gruppa består av Daniil Medvedev, Alexander Zverev, Hubert Hurkacz og Jannik Sinner. Førstnemnde er allereie klar for semifinale etter to sigrar.

 • Alle Ruud sine kampar i sluttspelet kan du høyre på NRK Sport. Discovery+ viser heile turneringa. Den blir avslutta søndag 21. november.

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • West Ham tok sitt første trofé på 43 år – slo Fiorentina 2-1 i conferenceligafinalen

  West Ham sikret sin første tittel siden 1980 ved å senke Fiorentina 2-1 i finalen av conferenceligaen onsdag kveld.

  Europatriumfen er Londonklubbens første siden seieren i cupvinnercupen i 1964/65-sesongen.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Onsdagens finale fikk en liten bismak da Fiorentina-kaptein Cristiano Biraghi fikk kastet en gjenstand i hodet etter om lag 33 minutter. TV-bildene vista at han fikk et blodig kutt. Man kunne også se at det lå en rekke ølglass på gressmatten der Biraghi hadde stått.

  Kampen ble stoppet i to minutter for å få skaden bandasjert.

  I andre omgang ble vondt til verre for Biraghi da han handset innenfor 16-meteren. West Ham ble tildelt straffe, og den satte Saïd Benrahma kontant i krysset.

  Ledelsen holdt de bare på i fem minutter. Giacomo Bonaventura dunket inn utligningen nede i venstre hjørnet, men det skulle ikke bli en italiensk tittel i Uefas tredjerangerte europacup.

  Før finalekampen i Praha kunne det tsjekkiske politiet melde om at en rekke Fiorentina-fans hadde angrepet en gjeng med West Ham-supportere.

  Tre West Ham-fans og en politimann ble skadet i hendelsen, mens 16 personer ble varetektsfengslet, opplyste politiet. (NTB)

  Czech Republic Soccer Conference League Final
  Foto: Petr David Josek / AP
 • Flere storoppgjør i cupens 4. runde

  Trekningen av 4. runde i cupen ble foretatt onsdag kveld. NFF serverte tre lokaloppgjør i kampene som spilles onsdag 28. juni:

  Kjelsås – KFUM Oslo

  Bodø/Glimt – Tromsø

  Gjøvik-Lyn – HamKam

  Stjørdals-Blink – Vålerenga

  Raufoss – Viking

  Sogndal – Sarpsborg 08

  Molde – Strømsgodset

  Brattvåg – Brann

  – Vi er fornøyde med ny hjemmekamp og en mulighet til å konkurrere med Hamar og Hamkam som har ligget lengst fremme i distriktet i flere år. Vi kommer til å gi dem kamp. Kristian Onsrud har familie med en stor historie i sportsklubben Gjøvik-Lyn, så vi gleder oss, sier Gjøvik-Lyn-trener Espen Haug til NRK.

 • Blodige scener i serieliga-finalen: Fiorentina-spiller truffet av gjenstand

  Serieliga-finalen mellom Fiorentina og West Ham ble stoppet da Fiorentinas Cristiano Biraghi ble truffet i hodet av en gjenstand like før pause. TV-bildene viser at Biraghi fikk et stort kutt i hodet og begynte å blø.

  – Dette er bare trist. Bare trist, sa Viasat-kommentator Roar Stokke underveis i kampen.

  TV-bildene viste at det lå en rekke ølglass på gresset rundt Biraghi etter hendelsen.

  Det var til slutt West Ham som vant finalen 2-1 og sikret sin første tittel siden 1980.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Europa Conference League - Final - Fiorentina v West Ham United
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste