Hopp til innhold

Ruud med historisk seier: – Nå vet jeg at jeg kan vinne kamper her

Grusspesialisten Casper Ruud lekte seg på gressunderlaget på Wimbledon og slo spanske Albert Ramos-Viñolas i sin første kamp i turneringen. Dette er hans første seier i hovedturneringen på Wimbledon.

Ruud

STORSPILTE: Casper Ruud.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

– Det var veldig gøy å få sin første seier her. Jeg er veldig glad for at det gikk min vei i år. Det var to jevne sett som endte i min favør, sa Ruud til NTB etter kampen.

Settsifrene 7-6 (6-1), 7-6 (11-9), 6-2 var overbevisende. Foran årets utgave av gressturneringen hadde nordmannen aldri greid å ta seg forbi første runde.

– Nå vet jeg at jeg kan vinne kamper her, sier nordmannen.

I andre runde venter franske Ugo Humbert, som slo argentineren Tomas Martin Etcheverry 3-2 i sett mandag. Humbert er rangert som nummer 112 i verden. 23-åringen har fjerde runde fra 2019 som beste resultat i turneringen.

Dermed har han slått faren sin på nok et område. Christian Ruud gikk aldri videre i Wimbledon-turneringen.

Wimbledon

Ruud fortsetter å storspille - nå også på gress.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Ruud er heller ingen favoritt i turneringen ettersom den spilles på gress, mens han er best på grus. Han tapte begge sine kamper i Wimbledon i 2019 og 2021.

Kjempet seg tilbake

Men mot Ramos-Vinolas storspilte nordmannen også på gressunderlaget.

– Det ser ut som han koser seg, bemerket tennisekspert på Discovery, Dorthea Faa Hviding.

Det endte med 3-0-seier mot spanjolen, som i likhet med Ruud har grus som sitt favorittunderlag.

– Jeg tenker at det er greit å møte en spansk grusspesialist selv, sa Casper Ruud til Discovery før mandagens oppgjør.

Det hadde han nok rett i. Spanjolen er rangert som nummer 39, mens Ruud er nummer seks på ATP-rankingen.

I det andre settet lå Ruud under med fem settballer i tiebreaket, men han kjempet seg mesterlig tilbake og tok seieren.

Stor sesong

Kampen ble for øvrig stoppet på grunn av kraftig regn både i det første og det andre settet. Tidlig i det tredje settet ble oppgjøret igjen stoppet av regnet.

Kampen, som startet klokken 12, var ikke ferdig før 17.40.

Casper Ruud har hatt en eventyrlig sesong. Nylig kom han også helt til finalen i Roland-Garros, der han måtte gi tapt for Rafael Nadal. Nå er han altså klar for andre runde av Wimbledon for første gang.

Wimbledon

Det ble en overbevisende seier over Albert Ramos-Viñolas.

Foto: HANNAH MCKAY / Reuters

Siste nytt

 • Sykkelstjerne forlater Jumo-Visma

  Den slovenske sykkelstjernen Primoz Roglic innrømmer i et intervju at han er på vei bort fra storlaget Jumbo-Visma.

  Det er i intervjusonen foran starten i éndagsrittet Giro dell'Emilia i Italia at Roglic bekrefter ryktene som har versert den siste tiden.

  – Jeg kan definitivt bekrefte at jeg skal forlate laget. Men vi ønsker å fortelle alle detaljene etter rittene jeg skal delta i, sier sloveneren.

  Roglic har hatt stor suksess som Jumbo-Visma-rytter med en rekke store etappeseirer samt sammenlagtseirer i Vuelta a España (tre ganger) og Giro d'Italia.

  (NTB)

  Primoz Roglic
  Foto: MIGUEL RIOPA / AFP
 • Hovland ydmyker amerikanerne i Ryder Cup

  Viktor Hovland fortsatte fantomspillet i Ryder Cup lørdag og bidro til at Europa fikk en drømmestart også på dag to av turneringen i Roma.

  Som på åpningsdagen fredag valgte Europa-kaptein Luke Donald å sende Hovland ut i foursome-spill med det svenske stjerneskuddet Ludvig Åberg. De to skandinavene fant tonen og spilte knakende godt på første dag, og lørdag fortsatte duoen om mulig enda bedre.

  Amerikanerne Brooks Koepka og Scottie Scheffler ble regelrett ydmyket i innledningen på runden. Hovland og Åberg vant de fire første hullene og fulgte opp med å gå fem hull opp etter seks spilte.

  Et comeback i den kampen virker helt usannsynlig.

  – Det er bare å trekke for gardinen og gå og legge seg igjen. Dette er beintøft, sa Viaplay-ekspert Espen Kofstad om situasjonen til amerikanerne.

  Amerikanerne har kun et halvpoeng på tavla etter innledningen.

  Dermed kan lørdagen i Roma enda i et nytt amerikansk mareritt.

  (NTB)

  776038461
  Foto: ANDREAS SOLARO / AFP
 • Ramos' selvmål sprakk Nyland-nullen mot Barcelona

  Ørjan Nyland stengte Sevilla-buret i 75 minutter borte mot Barcelona, men ble tatt på feil fot da Sergio Ramos løp ballen i eget nett.

  Selvmålet kom da sensasjonen Lamine Yamal (16) fikk hodet på et godt innlegg og traff Ramos. Sevillas stopperveteran satte ufrivillig ballen bak Nyland.

  Gjestene hadde holdt unna et stadig skarpere Barcelona-kjør, men måtte gi tapt til slutt.

  Baklengsmålet var Nylands andre etter tre La Liga-kamper. Norges landslagsmålvakt har gjort gode opptredener etter at han nylig fikk sjansen i Sevilla.

  Før pause var João Félix nærmest scoring. Barcelonas innleide angriper traff undersiden av tverrliggeren, mens Lucas Ocampos var farligst for Sevilla og tvang Marc-André ter Stegen til å gjøre en solid redning fra kort hold.

  Barcelona topper tabellen med 20 poeng fra åtte kamper. De regjerende mesterne har vunnet mange jevne oppgjør hittil i sesongen. Sevilla står med beskjedne sju poeng.

  Til uken skal begge lag spille bortekamper i Champions League. Barcelona skal opp mot Porto, mens Sevilla møter PSV Eindhoven. (NTB)

  Nyland
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste