Casper Ruud klar for US Open: – Jeg er veldig fornøyd

(Daniel Galán – Casper Ruud 5-7, 2-6) Det lugget i starten for Casper Ruud. Men unggutten slo kraftig tilbake da han vant kvalikfinalen til US Open mot Daniel Galán.

Casper Ruud

KVALIFISERT FOR HOVEDTURNERINGEN: Casper Ruud skal for første gang spille US Open.

Foto: DANIEL BOCKWOLDT / AFP

Colombianske Galán fikk en god start da han brøt Ruuds serve tidlig i første sett. Han hadde to settballer, men klarte ikke å utnytte fordelen. Etter det våknet Ruud, som svarte med å bryte tilbake to ganger.

– Her ser vi det mentale. Han gir seg ikke, og snur kampen ved å være mentalt sterk, sa Øivind Sørvald, sportssjef i Norges Tennisforbund og Eurosports ekspert i pausen.

I andre sett startet Galán nok en gang med å spille veldig solid, men han klarte ikke å bryte serven. Det klarte derimot nordmannen, både i det femte og det sjuende gamet. Til slutt vant han andre sett med sifrene 2–6.

– Det var et veldig tøft første sett. Det er varmt og fuktig her, og det første settet er veldig viktig. Jeg avverget et par settballer og var gjennom noen veldig tøffe game mot slutten av settet, og heldigvis vant jeg. Det ga meg selvtillit til å fortsette i 2. sett, sa det norske tennistalentet til NTB etter å ha kvalifisert seg til sin tredje Grand Slam-turnering for året, sier Ruud til NTB om kampen mot Galán.

– En god mental kamp

– Det var bra. Det var en snill bursdagsgave fra Casper, sier far og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen. Ruud senior fyller 46 år samme dag som sønnen kvalifiserer seg til US Open.

Han forteller til kanalen at han trodde første sett var tapt da Galán klarte å bryte serven.

– Det var en tøff match. Galán spilte bra, og servet strålende. Jeg trodde første sett var tapt, men Casper kommer sterkt tilbake. Galán ble sikkert litt frustrert og nervøs, Casper leverte en god mental kamp.

US Open blir Ruuds tredje Grand Slam-turnering i 2018.

Tapte ingen sett under kvalifiseringen

I januar tok han seg til andre runde i Australian Open. Like langt kom han i French Open i mai. Lite trening på gress gjorde derimot at det ble exit i første kvalifiseringsrunde av Wimbledon.

I New York er det derimot hardcourt som gjelder: Der har Ruud vist seg frem på en god måte så langt.

I første kvalifiseringsrunde hadde det norske tennistalentet ingen problemer mot italienske Andrea Arnaboldi, rangert som nummer 180 i verden. I andre runde vant Ruud en slitekamp mot Max Purcell, nummer 250 i verden. Finalemotstander Galan er rangert som nummer 183, mens Ruud for øyeblikket er nummer 143 på listen over verdens beste, mannlige tennisspillere.

Ruud gikk gjennom kvalifiseringen uten å tape et eneste sett.

Dette blir Ruuds første US Open. Hovedturneringen starter på mandag, men Ruuds motstander i første runder er foreløpig ikke bestemt. Store navn som Gael Monfils, Juan Martin del Potro, Alexander Zverev og David Goffin er alle potensielle motstandere.

Siste nytt

 • Asgautsen vann Oslo maraton

  Thomas Asgautsen frå Stavanger vann suverent Oslo Maraton. Etter 42,2 kilometer gjennom gatene i Oslo kryssa han målstreken etter 2.26.54. Sebastian Conrad Håkansson kom sterkt på slutten og tok 2. plassen med ny personleg rekord, 1,21 bak vinnartida. Magnus Warvik frå NTNUI sikra seg 3.-plassen. Mezgebu Alemu Molla frå Etiopia leia maratonen heilt fram til ti kilometer stod att, men fekk det tungt på slutten, og var nesten ni minutt bak vinnartida i mål.

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal