Casper Ruud klar for US Open: – Jeg er veldig fornøyd

(Daniel Galán – Casper Ruud 5-7, 2-6) Det lugget i starten for Casper Ruud. Men unggutten slo kraftig tilbake da han vant kvalikfinalen til US Open mot Daniel Galán.

Casper Ruud

KVALIFISERT FOR HOVEDTURNERINGEN: Casper Ruud skal for første gang spille US Open.

Foto: DANIEL BOCKWOLDT / AFP

Colombianske Galán fikk en god start da han brøt Ruuds serve tidlig i første sett. Han hadde to settballer, men klarte ikke å utnytte fordelen. Etter det våknet Ruud, som svarte med å bryte tilbake to ganger.

– Her ser vi det mentale. Han gir seg ikke, og snur kampen ved å være mentalt sterk, sa Øivind Sørvald, sportssjef i Norges Tennisforbund og Eurosports ekspert i pausen.

I andre sett startet Galán nok en gang med å spille veldig solid, men han klarte ikke å bryte serven. Det klarte derimot nordmannen, både i det femte og det sjuende gamet. Til slutt vant han andre sett med sifrene 2–6.

– Det var et veldig tøft første sett. Det er varmt og fuktig her, og det første settet er veldig viktig. Jeg avverget et par settballer og var gjennom noen veldig tøffe game mot slutten av settet, og heldigvis vant jeg. Det ga meg selvtillit til å fortsette i 2. sett, sa det norske tennistalentet til NTB etter å ha kvalifisert seg til sin tredje Grand Slam-turnering for året, sier Ruud til NTB om kampen mot Galán.

– En god mental kamp

– Det var bra. Det var en snill bursdagsgave fra Casper, sier far og trener Christian Ruud til Eurosport etter kampen. Ruud senior fyller 46 år samme dag som sønnen kvalifiserer seg til US Open.

Han forteller til kanalen at han trodde første sett var tapt da Galán klarte å bryte serven.

– Det var en tøff match. Galán spilte bra, og servet strålende. Jeg trodde første sett var tapt, men Casper kommer sterkt tilbake. Galán ble sikkert litt frustrert og nervøs, Casper leverte en god mental kamp.

US Open blir Ruuds tredje Grand Slam-turnering i 2018.

Tapte ingen sett under kvalifiseringen

I januar tok han seg til andre runde i Australian Open. Like langt kom han i French Open i mai. Lite trening på gress gjorde derimot at det ble exit i første kvalifiseringsrunde av Wimbledon.

I New York er det derimot hardcourt som gjelder: Der har Ruud vist seg frem på en god måte så langt.

I første kvalifiseringsrunde hadde det norske tennistalentet ingen problemer mot italienske Andrea Arnaboldi, rangert som nummer 180 i verden. I andre runde vant Ruud en slitekamp mot Max Purcell, nummer 250 i verden. Finalemotstander Galan er rangert som nummer 183, mens Ruud for øyeblikket er nummer 143 på listen over verdens beste, mannlige tennisspillere.

Ruud gikk gjennom kvalifiseringen uten å tape et eneste sett.

Dette blir Ruuds første US Open. Hovedturneringen starter på mandag, men Ruuds motstander i første runder er foreløpig ikke bestemt. Store navn som Gael Monfils, Juan Martin del Potro, Alexander Zverev og David Goffin er alle potensielle motstandere.

Siste nytt

 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film
 • Jacob Noer scora to i sterk siger

  Lillehammer Ishockey tok ein sterk siger over Manglerud Star torsdag. Fjorårets «Get Rookie of the Year» Jacob Lundell Noer scora to av Lillehammers mål.

  NM Ishockey 4. Semifinale: Lillehammer - Sparta (5-1)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kloster Aasen skal vurdere søkere

  Det norske IOC-medlemmet Kristin Kloster Aasen har fått plass i evalueringskomiteen som skal vurdere kandidatene til vinter-OL i 2026. Calgary i Canada, italienske Milano/Cortina d'Ampezzo og Stockholm i Sverige er søkerbyene.

  Visepresident i Norges Idrettsforbund Kristin Kloster Aasen under et åpent møte i idrettsstyret på Olympiatoppen torsdag ettermiddag.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag