NRK Meny
Normal

Ruud klar for French Open: – Føler det er fortjent

19-åringen hadde få problemer mot hjemmehåpet Alexandre Muller. Dermed er nordmannen klar for French Open.

Casper Ruud

KLAR FOR FRENCH OPEN: Casper Ruud innfridde favorittstempelet og kvalifiserte seg til første runde i French Open.

Foto: Vincent Thian / AP

Ruud vant komfortabelt 2–0 i sett med sifrene 6–1 og 6–3.

– Det er klart det er gøy. Dette har vært et stort mål og jeg har jobbet hardt for dette. Men jeg føler det er fortjent samtidig, sier Ruud til Eurosport etter kampen.

Med det er Ruud den første nordmannen til å kvalifisere seg til turneringen siden faren Christian Ruud og Jan Frode Andersen gjorde det samme i 2001.

– Jeg tenker ikke så mye på det, men det er morsomt å se på i ettertid. Det er ikke så mange fra Norge som har gjort det før, sier Ruud til Eurosport.

Innfridde favorittstempelet

Nordmannen var storfavoritt før den avgjørende kvalifiseringskampen. Ruud er rangert som nummer 158, mens motstander Muller er å finne som nummer 377 på verdensrankingen.

Men 19-åringen innfridde favorittstempelet og er klar for turneringen for første gang.

Faren Christian Ruud har kvalifisert seg for French Open ved flere anledninger. I 1995 og 1999 gikk ferden helt til tredje runde.

– Jeg er veldig glad selvfølgelig. Man jobber for å komme inn i de store turneringene, så det er klart jeg er veldig fornøyd, sier faren og treneren til NRK etter at seieren var et faktum.

I januar kvalifiserte 19-åringen seg for Australian Open, men i sin første Grand Slam endte eventyret i andre runde.

Tennis, Australian Open.

ANDRE GRAND SLAM: Ruud er nå klar for sin andre Grand Slam-turnering. Bildet er fra da han deltok i Australian Open i januar.

Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Kan møte Djokovic

Nå kan Ruud møte flere kanoner allerede i første runde. Blant de nordmannen kan måtte bryne seg på er tidligere verdensener Novak Djokovic.

31-åringen, som nå er rangert som nummer 20, har den siste tiden slitt med en skade i albuen.

– Spiller han som han gjør nå er det klart han kan vinne kamper. Det er bare å vente på hva trekningen blir, men etter det han har vist i kvalifiseringen er det mange som kan få slite, sier Christian Ruud.

Ruud risikerer også å møte flere andre seedede toppspillere som Dominic Thiem fra Østerrike (7.-seedet). Spanske Pablo Carreño-Busta (10.-seedet) kan også bli motstander.

Fikk en drømmestart

Ruud storspilte allerede fra start i varmen i Paris. 19-åringen leverte gode server og gikk tidlig opp i en 3-0-ledelse.

Muller klarte ikke å by på de store problemene for nordmannen i det første settet. Ruud brøt til ledelsen 4–1 og fortsatte til det sto 6–1 på resultattavla.

I andre sett var ballvekslingene jevnere, men Ruud viste etter hvert kvalitetsforskjell. Nordmannen brøt Muller til en 2-1-ledelse. Franskmannen klarte aldri å legge det helt store presset på Ruud, som vant andre sett til slutt komfortabelt 6–3.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ruud røk ut i Slovakia

  Med 0-2-tap mot Sergio Gutiérrez-Ferrol, er Casper Ruud ute allerede i andre runde av ATP-challenger-turneringen i Slovakia.

  Gutiérrez-Ferrol vant med settsifrene 6-4, 6–1.

  ruud
  Foto: Christophe Archambault / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Portugal - Marokko
Sport i dag
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania