Ruth i finalen

Laser-seileren Kristian Ruth sikret seg mandag plass i finale-seilasen.

Kristian Ruth
Foto: Herbert Knosowski / AP

Men det holdt hardt. Nordmannen hadde seilt jevnt og fint i de sju første seilasene, og lå godt an. Kanskje til og med med medaljesjanse.

Men mandag holdt alt på å skjære seg. Dagens første seilas endte på 13.-plass, den andre med en 22.-plass, en plassering han håpet å kunne stryke som sin dårligste seilas.

Men da han ikke ble bedre enn nummer 39 på den aller siste seilasen, måtte han likevel regne med sin 22.-plass.

Det holdt tross alt. Med 94 poeng totalt knep han niendeplassen i sammendraget, og de ti beste gikk til finale. Han hadde tre poeng til gode på russeren Igor Lisovenko på 11.

På grunn av vindproblemene de tidligere konkurransedagene ble bare 9 av 10 innledende seilaser avviklet.

Finaleseilasen går tirsdag. Resultatene da teller dobbelt, og nordmannen kan klatre godt på lista med en god plassering. Men medaljene er nok utenfor rekkevidde. Det skiller 29 poeng fram til bronseplassen, det tilsvarer 15 plasser i siste seilas.

Briten Paul Goodison har en klar ledelse.

I kvinnenes laser radial-klasse ble det derimot ingen norsk suksess. Cathrine Gjerpen ble helt sist av de 28 deltakerne.

Resultater laser

Siste nytt

  • Stor Korea-sjanse

    Min-Ji smeller ballen i nettveggen frå skrått hald. Der var det nær utlikning, og sjansen kom etter koreansk frispark frå 25 meter. Korea med nytt frispark like etter, men den blir blåst over.

  • - Dårlegaste omgang av Norge

    – Dette er den dårlegaste omgangan av Norge så langt i VM, seier NRK-kommentator Olav Traaen. Korea leier skotstatstikken 11-2 etter 36 minutt. Men det er framleis 1-0 til Norge.

  • Korea overtar

    Etter den gode norske opninga har Sør-Korea kome tilbake og overtatt spelet. 25 minutt er spela, og det er framleis 1-0 til Norge. – Vi slit mot dei raske koreanarane, seier NRK-ekspert Morten Morrisbak Skjønsberg.

Sendeplan

Kl. Program Kanal