NRK Meny
Normal

Ruth i finalen

Laser-seileren Kristian Ruth sikret seg mandag plass i finale-seilasen.

Kristian Ruth
Foto: Herbert Knosowski / AP

Men det holdt hardt. Nordmannen hadde seilt jevnt og fint i de sju første seilasene, og lå godt an. Kanskje til og med med medaljesjanse.

Men mandag holdt alt på å skjære seg. Dagens første seilas endte på 13.-plass, den andre med en 22.-plass, en plassering han håpet å kunne stryke som sin dårligste seilas.

Men da han ikke ble bedre enn nummer 39 på den aller siste seilasen, måtte han likevel regne med sin 22.-plass.

Det holdt tross alt. Med 94 poeng totalt knep han niendeplassen i sammendraget, og de ti beste gikk til finale. Han hadde tre poeng til gode på russeren Igor Lisovenko på 11.

På grunn av vindproblemene de tidligere konkurransedagene ble bare 9 av 10 innledende seilaser avviklet.

Finaleseilasen går tirsdag. Resultatene da teller dobbelt, og nordmannen kan klatre godt på lista med en god plassering. Men medaljene er nok utenfor rekkevidde. Det skiller 29 poeng fram til bronseplassen, det tilsvarer 15 plasser i siste seilas.

Briten Paul Goodison har en klar ledelse.

I kvinnenes laser radial-klasse ble det derimot ingen norsk suksess. Cathrine Gjerpen ble helt sist av de 28 deltakerne.

Resultater laser

Siste nytt

 • Ønsker å trene med Johaug

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

  Lagvenninnene støtter Johaug
 • Mørkøv til Quick-Step

  Michael Mørkøv blir ikke med Alexander Kristoff til det arabiske laget UAE, ifølge procycling.no. Mørkøv var en av Kristoffs viktigste opptrekkere i Katjusja. Nå gar han til belgiske Quick-Step. Der blir han hjelperytter for Fernando Gaviria, årets spurtkongen i Giro d'Italia. Kilde: procycling.no

  Michael Mørkøv
  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting