Ruth i finalen

Laser-seileren Kristian Ruth sikret seg mandag plass i finale-seilasen.

Kristian Ruth
Foto: Herbert Knosowski / AP

Men det holdt hardt. Nordmannen hadde seilt jevnt og fint i de sju første seilasene, og lå godt an. Kanskje til og med med medaljesjanse.

Men mandag holdt alt på å skjære seg. Dagens første seilas endte på 13.-plass, den andre med en 22.-plass, en plassering han håpet å kunne stryke som sin dårligste seilas.

Men da han ikke ble bedre enn nummer 39 på den aller siste seilasen, måtte han likevel regne med sin 22.-plass.

Det holdt tross alt. Med 94 poeng totalt knep han niendeplassen i sammendraget, og de ti beste gikk til finale. Han hadde tre poeng til gode på russeren Igor Lisovenko på 11.

På grunn av vindproblemene de tidligere konkurransedagene ble bare 9 av 10 innledende seilaser avviklet.

Finaleseilasen går tirsdag. Resultatene da teller dobbelt, og nordmannen kan klatre godt på lista med en god plassering. Men medaljene er nok utenfor rekkevidde. Det skiller 29 poeng fram til bronseplassen, det tilsvarer 15 plasser i siste seilas.

Briten Paul Goodison har en klar ledelse.

I kvinnenes laser radial-klasse ble det derimot ingen norsk suksess. Cathrine Gjerpen ble helt sist av de 28 deltakerne.

Resultater laser

Siste nytt

 • Tapte for første gang på 13 år

  Etter 13 år uten tap tok seiersrekken slutt for de amerikanske basketherrene. Lørdag ble det 94-98-tap mot Australia i en oppkjøringskamp til VM. Sist gang USA tapte var mot Hellas i VM-semifinalen i 2006. Etter det har det blitt 78 seiere på rad.

  Australia US Basketball
  Foto: Andy Brownbill / AP
 • Tutta to slag under par

  Etter andre runde i Canadian Open i golf er Suzann Pettersen to slag under par, etter å ha spilt en 71-runde fredag. Den norske golfstjernen ligger på delt 45.-plass etter halvspilt turnering, to slag innenfor cutgrensen. (NTB)

  Tutta
  Foto: Vaughn Ridley / AFP
 • Hovland klatrer i USA

  Viktor Hovland fortsetter sitt sterke spill i jakten på PGA-tourkortet. Fredag spilte han en 67-runde i andre runde i Albertsons Boise Open i Idaho. Hovland ligger nå på delt 10.-plass. Han ligger fire slag bak lederen Ryan Brehm fra USA. (NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal