Hopp til innhold

Russlands friidrettspresident trekker seg

Valentin Balakhnitsjev gir seg som friidrettspresident etter alle dopingskandalene.

Russia Doping Valentin Balakhnichev

SLUTTER: Russlands friidrettspresident Valentin Balakhnitsjev takker for seg.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

– Jeg vil offisielt trekke meg på styremøtet i forbundet 17. februar. Da kommer jeg til å trekke meg med umiddelbar virkning og kommer ikke til å ha jobben til en ny sjef er ansatt, sier Valentin Balakhnitsjev ifølge insidethegames.

OL-vinner utestengt

Doping Zaripova Ban Yuliya Zaripova

GULL: Julia Zaripova feirer gullet etter seieiren i London.

Foto: Anja Niedringhaus / Ap

Balakhnitsjev har ledet det russiske friidrettsforbundet siden Sovjetunionens kollaps i 1991. Tidligere i januar trakk også landslagstrener Valentin Maslakov seg.

I løpet av de siste ukene har flere russiske friidrettsutøvere blitt tatt i doping. Gullvinner på 3.000 meter hinder i London-OL Julia Zaripova er blitt utesteng. Det samme er sjukjemper Tatjana Tsjernova.

Dopingdokumentar

Kappgjengerne Sergej Kirdyapkin, Valerij Bortsjin og Olga Kaniskina, Sergei Bakulin og Vladimir Kanajkin er også utestengt av det russiske antidopingbyrået (RUSADA) på grunn av uregelmessigheter i deres biologiske pass.

Russisk friidrett fikk kjørt seg hardt i dokumentaren til den tyske TV-kanalen ARD. Dokumentaren «Hemmelig dopingmappe: Hvordan Russland produserer sine vinnere», anklager både utøvere, idrettsledere og myndighetene.

Siste nytt

 • NFF om landskampen: – Vurderer forsterket beredskap

  Det er ventet drøye 15.000 tilskuere til Ullevaal stadion når Norge tar imot New Zealand til privatlandskamp lørdag ettermiddag. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, bekrefter at kampen spilles som planlagt til tross for hendelsene i Oslo i natt.

  – Vi er i dialog med politiet. Det vurderes forsterket beredskap, sier Fisketjønn til NRK.

  Politiinspektør Tore Soldal uttalte på en pressekonferanse lørdag at hverken festivalen Tons of Rock eller landskampen avlyses.

  – Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte. Vi har iverksatt både synlige og usynlige grep i samfunnet, sier Soldal.

  Trening kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Kampen mellom Molde og Jerv utsettes grunnet smitteutbrudd

  Eliteseriekampen mellom Molde og Jerv som skulle spilles søndag har blitt avlyst. Grunnen er et smitteutbrudd hos Jerv.

  Det bekrefter Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til Discovery.

  Det stemmer at kampen mellom Molde og Jerv utsettes. Vi må bare innrette oss med det. Det er ikke første gang det skjer og sannsynligvis ikke siste gang, sier Moldes administrative leder Bjørn Snorre Strand til kanalen.

  Mange av Jervs spillere har blitt smittet av koronaviruset. Fredag kveld meldte Jervs daglige leder Jon Ole Reinhardsen til VG at klubben ikke hadde 15 tilgjengelige spillere til kampen mot Molde.

  Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Sarpsborg 08 (0-5)
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Lightning forlenget finaleserien mot Avalanche

  Colorado Avalanche kunne sikret seieren i Stanley Cup-finalen i NHL på hjemmebane, men regjerende mester Tampa Bay Lightning vant 3-2 i kamp fem.

  Dermed reduserer Lightning til 2-3 i best av sju-serien. Avalanche hadde sjansen til å avgjøre på egen is natt til lørdag norsk tid, men nå forlenges finaleserien til minst kamp seks i Tampa natt til mandag norsk tid.

  – Det er det gode lag gjør. Man finner en måte å vinne på, sa Lightnings Corey Perry etter kampen, ifølge nyhetsbyrået AP.

  Stanley Cup Lightning Avalanche Hockey
  Foto: David Zalubowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste