Russland til fotball-EM uansett

Verdens antidopingbyrå (WADA) bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at de anbefalte sanksjonene mot Russland ikke vil påvirke neste års fotball-EM.

Årsaken er at EM ikke vurderes som en stor og viktig nok begivenhet til å omfattes av utelukkelsen WADA-styret er bedt om å ilegge Russland.

Russlands landslag er kvalifisert for EM, og St. Petersburg er en av 12 arrangørbyer i et sluttspill som er spredt over det meste av Europa.

WADAs komité for regeletterlevelse anbefalte mandag at Russland utestenges fra internasjonal idrett i fire år.

(©NTB)

Russia's Dzyuba celebrates with team mates Kokorin and Smolnikov after scoring against Belarus during their Euro 2016 group G qualification match at Otkrytie Arena stadium in Moscow
Foto: Maxim Zmeyev / Reuters

Siste nytt

 • Eckhoff inn til suveren NM-tittel

  Tiril Eckhoff fikk ned alle blinkene og tok en klar NM-seier på søndagens fellesstart i rulleskiskyting. Hun slo Marte Olsbu Røiseland med 21,9 sekunder.

  Fire perfekte serier ga den regjerende verdenscupvinneren en strålende dag i Lillehammer. Samtidig fikk Eckhoff en opptur etter tre bom og 8.-plass på NM-sprinten.

  Olsbu Røiseland måtte to ganger i strafferunden etter andre skyting. Det ga et gap til lagvenninnen som aldri ble tettet. Den siste pallplassen gikk til Karoline Knotten. Hun fikk to bom på siste skyting og var i mål 1.00,4 bak Eckhoff.

  Eckhoff Blinkfestivalen 2020
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Luktet på norsk rekord i København

  Zerei Kbrom (35) leverte tidenes nest raskeste halvmaraton av en norsk løper i København søndag. Han ble nummer fem på tiden 1.00.07.

  Lenge var Stavanger-løperen i rute til å kunne slå Sondre Nordstad Moens norgesrekord på 59.48 fra 2017, men det skulle bli hakket for tøft.

  Bislett Night of Highlights på Bislett
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Tottenham-legende er død

  Tottenhams spissikon Jimmy Greaves (81) døde søndag morgen. Bortgangen blir bekreftet av Tottenham. Greaves spilte for klubben mellom 1961 og 1970. Han er fortsatt London-klubbens mestscorende spiller med 266 mål på 381 kamper.

  FILE PHOTO: Jimmy Greaves at the Royal Mail Football Heroes Stamp Collection Launch
  Foto: Tony O'brien / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal