Russland til fotball-EM uansett

Verdens antidopingbyrå (WADA) bekrefter overfor nyhetsbyrået AP at de anbefalte sanksjonene mot Russland ikke vil påvirke neste års fotball-EM.

Årsaken er at EM ikke vurderes som en stor og viktig nok begivenhet til å omfattes av utelukkelsen WADA-styret er bedt om å ilegge Russland.

Russlands landslag er kvalifisert for EM, og St. Petersburg er en av 12 arrangørbyer i et sluttspill som er spredt over det meste av Europa.

WADAs komité for regeletterlevelse anbefalte mandag at Russland utestenges fra internasjonal idrett i fire år.

(©NTB)

Russia's Dzyuba celebrates with team mates Kokorin and Smolnikov after scoring against Belarus during their Euro 2016 group G qualification match at Otkrytie Arena stadium in Moscow
Foto: Maxim Zmeyev / Reuters

Sportsnyheter

Are Weierholt Strandli

Trakk seg fra B-finalen: – Mange år som føles forgjeves nå

TOKYO/OSLO (NRK): Kristoffer Brun og Are Strandli har hatt det tøft både mentalt og fysisk etter den dramatiske avslutningen på deres OL-drøm.

Siste nytt

 • Tomasgaard holder bronseplassen

  Hermann Tomasgaard leverte 10.- og 5.-plass i torsdagens to seilaser og ligger på 3.-plass etter åtte av elleve seilaser i Laser-klassen.

  Thomasgaard åpnet OL sterkt med 3.-plass allerede i første seilas, men fikk den tyngre med en 18.-plass allerede i det andre av de to seilasene første dag. Senere har det blitt alt fra 2.- til 15.-plass i den japanske vinden.

  Laser-seilerne har igjen to ordinære seilaser, som begge går fredag. De ti beste etter ti seilaser kvalifiserer seg til søndagens medaljeseilas. Alle båtene tar med seg poengene fra ni av de ti første seilasene til medaljeseilasen, der doble poeng deles ut.

  Thomasgaard har 20 poeng opp til ledende australske Matt Wearn og 5 poeng opp til Pavlos Kontides fra Kypros på sølvplass. Ned til 4.-plassen til den doble OL-vinneren Robert Scheidt fra Brasil er det 4 poeng. (NTB)

  Tokyo Olympics Sailing
  Foto: Gregorio Borgia / AP
 • Kina best i vill rekordstafett

  Den kinesiske kvinnekvartetten svømte inn til OLs andre verdensrekord på 4 x 200 meter fri natt til torsdag.

  Yang Junxuan, Zhang Yufei, Li Bingjie og Tang Muhan svømte inn til 7.40,33 og sikret gullet fire tideler foran USA, mens Australia fikk bronse med 7.41,29. Alle de tre tidene er under den forrige verdensrekorden på 7.41,50, satt av Australia under VM i Gwangju i 2019.

  Verdensrekorden er kun den andre i svømming i årets OL. Den første satte de australske kvinnene på 4 x 100 meter fri.

  Den amerikanske stjernen Katie Ledecky truet kineserne på den siste etappen, men Tang Muhan holdt unna til Kinas første gull på øvelsen. Siden øvelsen ble innført på OL-programmet i 1996 hadde kun Australia og USA vunnet gull på øvelsen før Tokyo-OL. (NTB)

  Tokyo Olympics Swimming
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Hovland i tetkampen før utsettelse

  Viktor Hovland har fått en meget god start på OL. Nordmannen fikk jevnt med birdier på de første hullene, men på hull nummer 14, kom det en uventet bogey.

  Hovland ligger akkurat nå på delt sjetteplass, fire slag under par. Nordmannen rakk å spille 14 hull før videre spill ble utsatt på grunn av dårlig vær. Arrangøren melder på sine sider at det er lyn på vei inn mot banen. De oppfordrer alle til å søke ly.

  Sepp Straka leder med en runde seks under par. Den andre nordmannen, Kristian Krogh Johannesen, ligger på delt 54. plass etter en runde ett slag over par.

  – Til slutt var det deilig å putte ferdig før det begynte å lyne, det betyr at jeg er ferdig med dagen. På hull ni gjør jeg et dårlig valg og får en dobbel bogey. Etter det klarer jeg ikke komme meg tilbake i en god rytme. Jeg kjemper videre, treffer ikke fairway, da blir det vanskelig og en kamp, sier Johannesen til NRK etter at han er ferdig med sin runde.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal