Russland slo tappert Finland

Finland var nære på å kopiere bragden mot Danmark da Joel Pohjanpalo avsluttet et flott angrep få minutter ut i kampen. Finnene var i ekstase, men det ble annullert etter en VAR-sjekk.

I stedet sikret Aleksej Mirantsjuk russisk seier etter et nydelig skudd som fant vinkelen bak keeper Hradecky.

Finland kom til noen mindre og større sjanser, i tillegg til at de forsvarte seg godt. Men det var russerne som stakk av med alle tre poengene.

Neste utfordring for Finland er giganten Belgia. Der er det godt mulig de må ta poeng for å ha mulighet til å ta seg videre fra gruppespillet.

For russernes del, må de trolig klare seg uten høyreback Mario Fernandes. Han pådro seg en stygg nakkeskade da han falt på ryggen etter en duell. Han er sendt til sykehus.

Sportsnyheter

Sommer-OL i Tokyo 2021

Sølvvinneren rennes ned av meldinger – Rodal måtte felle en tåre

TOKYO/OSLO (NRK): Sleggekaster Eivind Henriksens OL-sølv rørte mange. Én av dem var friidrettslegenden Vebjørn Rodal.

Siste nytt

 • Gull i sin internasjonale debut

  14 år gamle Quan Hongchan frå Kina hadde aldri deltatt i ein internasjonal stupekonkurranse før kvalifiseringa i Tokyo. Torsdag tok ho eit suverent OL-gull.

  Det var venta at gullkampen i tårnstup ville stå mellom Chen Yuxi og Quan. Dei to kinesarane hadde vore klart best i både kvalifisering og semifinale, men i finalen var det aldri tvil.

  14 år gamle Quan låg likt med si eitt år eldre lagvenninne etter det første stupet, men utklassa henne i alle dei fire siste.

  To gonger fekk ho toppkarakteren 10 av alle dei sju dommarane, og hennar fire siste stup gav frå 95,7 til 96 poeng.

  Quan Hongchan
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Jobber med troen på seg selv

  Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk det tungt på 5000-meterfinalen i OL, men har fått bekreftet fra tester og blodprøver at det ikke er noe feil med kroppen. Nå har hun tro på at hun kan løfte seg til lørdagens 10.000 meter, selv om hun vet at de varme forholdene blir utfordrende for henne. Å trekke seg var ikke aktuelt, forteller Grøvdal på torsdagens pressekonferanse.

  – Jeg føler jeg har gjort alt jeg kunne gjort, og så var det en veldig dårlig dag i finalen. Man blir bare gal om man skal sitte å finne svar på hvorfor jeg følte meg så dårlig den dagen, så jeg har prøvd å få det løpet bort og bli klar til et nytt, sier 31-åringen.

  – Det viktigste er kanskje å bygge opp troen igjen, sier Grøvdal videre.

  Karoline Bjerkeli Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Rugby-VM utsett til neste år

  VM i rugby league er utsett i eitt år som følgje av at både Australia og New Zealand har trekt seg. Dei vil ikkje reise til England på grunn av pandemien.

  Det er dei engelske arrangørane som melder dette i dag. Dei tek ikkje sjanse på å gjennomføre eit VM utan dei to rugby-stormaktene. Australia er regjerande verdsmeister.

  VM skulle etter planen vore arrangert i England i oktober-november i år, med 16 deltakande nasjonar.

  VM-finale i rugby 2017
  Foto: Steve Holland / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal