Hopp til innhold

Siste nytt

 • Transkvinner nektes deltakelse i friidretten

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) har avgjort at transkvinner som gikk gjennom puberteten som mann, ikke får delta i framtidige konkurranser.

  Det var forbundspresident Sebastian Coe som opplyste om endringene torsdag. Forbudet vil gjelde fra 31. mars.

  – Avgjørelsen ble tatt sammen med 40 medlemsland, våre utøvere, trenere og sammen med utøverkomiteen, sa Coe, ifølge Sky Sports.

  Det nye regelverket rammet transkvinner som gikk gjennom puberteten som mann.

  Transpersoner i idretten har vært et hett tema de siste årene. Blant annet skaper de strenge testosteronreglene problemer for transpersoner.

  I fjor bestemte både Det internasjonale svømmeforbundet (Fina) og Det internasjonale rugbyforbundet at transpersoner ikke får delta i kvinneklassen.

  Etter at transkvinnen Lia Thomas vant collegemesterskapet i svømming for kvinner i mars i fjor, etter å ha tidligere deltatt som mann, har debatten om transkvinner i idretten skutt fart. (NTB)

  Verdensmesterskapet i friidrett 2022
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Friidretten opphever dopingutestengelsen av Russland

  Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) har besluttet at Russland ikke lenger skal være utelukket som følge av skandalen med doping i statlig regi.

  Avgjørelsen ble tatt på et styremøte i WA. Russland har vært utestengt fra friidretten siden 2015.

  Siden har kun enkelte russere fått delta i internasjonale friidrettskonkurranser under et nøytralt flagg.

  Foreløpig vil ikke opphevelsen av dopingstraffen gi frislipp for russisk deltakelse. Landet er for tiden fortsatt utestengt på grunn av sin krigføring i Ukraina.

  (©NTB)

  friidrett
  Foto: Gaetan Bally / AP
 • Brann sløste enormt mot FCK

  Brann er fortsatt ubeseiret i 2023 etter 1-1-møtet med FC København torsdag. I treningskampen kom bergenserne til store muligheter etter pause, men gjestene sløste med sjansene, skriver NTB.

  Begge målene var straffesparkscoringer.

  De danske vertene gikk opp i 1–0 ledelse ved Mamoudou Karamoko etter knappa halvtimen spilt. Brann utlignet 13 minutter senere ved Aune Heggebø.

  Bortelaget burde ha tatt ledelsen etter hvilen, men Heggebøs straffescoring i det 41. minutt ble Branns eneste mål i kampen.

  Bård Finne, Thore Pedersen, Felix Horn Myhre, Japhet Sery Larsen og Sivert Heltne Nilsen kom alle til store muligheter. Sistnevnte prøvde seg på et saksespark, og kun en feberredning avverget scoring.

  Etter pause byttet FC København seg svakere, og Brann koblet et skikkelig grep om kampen.

  Eirik Hornelands menn har imponert stort i vinter og er ubeseiret etter åtte oppgjør. To av dem ble vunnet i cupen mot Haugesund (3–1) og Sandefjord (3-0). Mange spår derfor et knakende godt comeback for Brann i Eliteserien.

  Aune Heggebø
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste