Hopp til innhold

Russland feide Norge av banen

Norge måtte gi opp håpet om en ny VM-finale etter at de tapte mot Russland.

Video nsps_upload_2009_12_18_18_48_9_1873.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Norge startet kampen lovende, men var sjanseløse etterhvert.

Russland vant 28-20 og er klare for sin tredje VM-finale på rad. Søndag venter Frankrike på andre siden av banen da mesterskapet skal avgjøres.

Les: Frankrike til VM-finale

Kampfakta: Russland utklasset Norge

Pangåpning

Det ble en trist semifinale sett med norske øyne. Russland var best i det aller meste, men det så positivt ut fra start.

(saken fortsetter under bildet)

Katrine Lunde Haraldsen

Katrine Lunde Haraldsen hadde ingen god dag i målet og ble byttet ut etter en omgang.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

I motsetning til mot Spania var Norge best fra avkast. Mesterskapsbeste i etablert angrep og sedvanlig solid forsvar sørget for norsk ledelse fra start.

Etter ti minutter ledet Norge 6-3.

Russland kom seg bedre inn kampen etterhvert, men etter 20 minutter ledet Norge igjen med tre mål, 11-9.

Så var det bråstopp.

I første omgangs ti siste minutter vant Russland 9-1 og til pause var stillingen 17-12 i russisk favør.

Og da var spenningen over.

Sjanseløse

Russland spilte beinhardt i forsvar og løp som gale hjem etter balltap. Dermed stoppet de også i stor grad de norske kontringene som kunne gitt jevn kamp.

Årets norske utgave er skjør, fersk og lett å stresse til feil.

I etablert angrep er uttellingen fra distanse altfor lav og det begås for mange tekniske feil. Norge levde farlig i hovedrunden, men hadde hellet litt på sin side.

Monsterkeeperne som langt på vei har reddet Norge i to tiår, tapte ikke på poeng mot Russland fredag det var ren knockout.

(Saken fortsetter under bildet)

Thorir Hergeirsson og det norske håndball-landslaget

Landslagssjef Thorir Hergeirsson måtte innse at Norge ikke holdt mål denne gangen.

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Første på lenge

Norge satte frimerke på storstjernen Ljudmila Postnova i perioder. Det ga ikke forventet effekt. Det unge russiske laget brukte i stedet de åpne rommene og løp gjennom forsvaret.

Det er første gang siden VM i 2005 at Norge ikke spiller finale i mesterskap. De fire sluttkampene etter det har gitt tre gull og et sølv.

Nå venter Spania i bronsekampen. Tap der vil gi trener Thorir Hergeirsson fjerdeplass i debutmesterskapet, akkurat som forgjenger Marit Breivik i 1994.

Siste nytt

  • Xavi gjør helomvending – fortsetter som Barcelona-trener etter sesongen

    Xavi Hernández (44) skiftet mening og forblir Barcelona-trener etter inneværende sesong. Tidligere i år valgte han egentlig å forlate jobben til sommeren.

    Nyheten ble offentliggjort under en pressekonferanse med Xavi og Barcelona-president Joan Laporta torsdag.

    – Jeg endret meningen min fordi jeg følte full tillit fra presidenten, styret og spillerne. Dette prosjektet er ikke ferdig enda, sa Xavi om helomvendingen.

    Allerede onsdag kveld meldte spanske medier at Xavi ville fortsette som Barcelonas hovedtrener etter flere møter med ledelsen i klubben. De hadde lyktes med å overtale ham til å fortsette i jobben ut kontraktsperioden.

    – Det har vært en kompleks situasjon, men vi har en trener som alltid tenker på det beste for klubben. Det er gode nyheter for oss, sa Laporta under pressekonferanse.

    For et halvt år siden ble kontrakten forlenget til sommeren 2025. Han påtok seg treneransvaret for den katalanske klubben i november 2021. I fjor ledet han klubben til La Liga-tittelen.

    Det var i slutten av januar at Xavi bestemte seg for å slutte som Barcelona-trener etter inneværende sesong. Han forklarte at jobben i lengden var for slitsom.

    Xavi er blant de største spillerne Barcelona har fostret fram. 44-åringen fikk over 500 kamper for klubben mellom 1998 og 2015, og han vant alt som kunne vinnes med Barcelona i løpet av den perioden.

    (©NTB)

    AC Milan v FC Barcelona - Preseason Friendly
    Foto: ETHAN MILLER / AFP
  • Tobias Foss på Ineos-laget i Giro d'Italia

    Tobias Foss (26) er blant åtte Ineos-ryttere som skal delta i årets Giro d'Italia.

    Det var ventet at Vingrom-mannen kom til å få plass på laget. Nylig viste han form i Tour de Alps, hvor han vant den første etappen.

    – Det hadde nok gått uansett, men denne seieren er nok spikeren i kista. Laget er riktignok ikke tatt ut ennå, sa Foss til NTB nylig etter triumfen på åpningsetappen i Nord-Italia.

    Giroen varer fra 4. til 26. mai. For tre år siden ble Foss nummer ni sammenlagt i Grand Tour-rittet.

    Hele laget til Ineos i Giro d'Italia: Thymen Arensman, Geraint Thomas, Filippo Ganna, Jhonatan Narváez, Magnus Sheffield, Ben Swift, Connor Swift og Foss. (NTB/NRK)

    Tobias Foss
    Foto: AFP
  • Landslagsspiller klar for finsk ishockey: – Enkelt valg

    Den norske landslagsspilleren Christian Kåsastul har skrevet under en kontrakt med den finske ishockeyklubben KooKoo.

    27-åringen bekrefter overgangen til TV 2.

    – Det var et enkelt valg. Jeg ville tilbake til Finland. Det er en topp liga i Europa. Det er fokus på struktur og det defensive spillet, og det passer meg godt, sier Christian Kåsastul til TV 2.

    FID276OpxVg
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal