NRK Meny
Normal

Russland ble for sterke

Svenskene reiste seg mot Russland, men ble brakt i kne igjen sekunder før slutt.

Alexander Ovechkin scorer 3-2 målet mot Sverige i ishockey-VM
Foto: DAVID BOILY / AFP

Bare 5,6 sekunder før slutt avgjorde Alexander Ovetsjkin for Russland da Sverige ble slått 3 i ishockey-VM lørdag.

Kampen vil bli husket både for godt spill, to strålende målvakter og en dramatisk avslutning, men like mye for en kaotisk førsteperiode med slåsskamper og svært hete følelser.

Hete følelser

Det startet da svenske Douglas Murray sendte en uforberedt Alexej Morozov rett i isen midt i første periode. Svenskene ledet 1-0 da Murray taklet stygt og pådro seg matchstraff.

Russland vinner 3-2 mot Sverige i Ishockey-VM

Svenskene må se pucken i mål sekunder før slutt.

Foto: FRANCIS VACHON / AP

I tumultene etterpå ble også Anton Strålman og Ilja Kovaltsjuk sendt i dusjen for slåssing. Morozov måtte gi seg, og Murray risikerer utelukkelse for den stygge taklingen av en spiller som ikke hadde pucken.

Det haglet med utvisninger i første periode, og superstjernen Ovetsjkin havnet også i utvisningsboksen da han sloss med Daniel Fernholm. I alt delte dommerne ut 87 utvisningsminutter i første periode.

Sverige imponerte

Sverige imponerte mot gullfavoritten selv om matchstraffene betydde at Tre Kronor hadde bare fire tilgjengelige backer. Senteren Johan Andersson måtte for å avlaste dem spille back. Mattias Weinhandl og Tony Mårtensson, som begge skal spille i russisk liga neste sesong, ga Sverige ledelsen hver sin gang.

Alexander Semin og Sergej Fedorov utlignet hver sin gang, og det så ut til å gå mot forlengning. Mindre enn seks sekunder før slutt fikk Ovetsjkin pucken fra Alexander Semin og sendte vinnermålet i en bue over keeper Henrik Lundqvist.

Dermed festet Russland grepet om førsteplassen i sin gruppe.

Siste nytt

 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport