NRK Meny
Normal

Russiske stjerner til mediekrig etter festebilder

De russiske stjernene gikk til krig mot hjemlandets medier etter at det var blitt publisert bilder som viste at de festet sent på natten under ishockey-VM.

Ilja Kovaltsjuk (t.h.) feiret sammen med Alexander Ovetsjkin

Ilja Kovaltsjuk (t.h.) feiret sammen med Alexander Ovetsjkin under kampen mot Tyskland lørdag. Tidligere under mesterskapet skal han ha blitt filmet mens han var beruset.

Foto: Scanpix/life.ru

Det russiske nettstedet life.ru har publisert filmklipp der de russiske spillerne Alexander Semin, Sergei Mozjakin, Vitali Atjusjov och Ilja Nikulin står og røyker sent på natten.

Flere spillere er sent ute og NHL-stjernen Ilja Kovaltjsuk er det svenske Aftonbladet kaller "lite rund under føtterna".

Filmklippet ble også vist på russisk TV, og etter søndagens 6-1-seier over Danmark var de russiske spillerne så sinte at de boikottet alle media.

Brøt reglene

Ifølge reglene til det internasjonale ishockeyforbundet IIHF så skal spillerne møte media etter kampene.

Det russiske laget sendte imidlertid bare ut ungguttene Dmitri Kulikov og Artem Anisimovin etter 6-1-seieren over Danmark.

Det førte til at det russiske ishockeforbundet fikk en bot på 30.000 kroner.

Boikotten skal nå være opphevet etter at formannen i det russiske ishockeyforbundet, keeperlegenden Vladislav Tretjak, har grepet inn.

- Angrer ikke

De russiske stjernene angrer ikke på oppførselen under VM.

- Jeg har ikke noe å si unnskyld for. Hvorfor skulle vi si unnskyld, sier Sergei Mozjakin til life.ru.

Han legger til at hans privatliv ikke bør offentliggjøres.

Kan møte Norge

Dersom Norge kvalifiserer seg til kvartfinalen i VM, så blir motstanderen enten Russland eller Finland.

Les: I kveld kan Canada redde Norge

De norske spillerne er ikke i tvil om hvem de ønsker seg i en eventuell kvartfinale.

- Russland er ønskemotstanderen. De har en haug med verdensstjerner og da kan det virkelig bli moro å møte dem, sier Knut Henrik Spets til NRK.

Om Norge kommer til kvartfinale blir klart i ettermiddag når Canada møter Tsjekkia kl 16.15. Med seier til Canada er Norge klare for kvartfinale.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Norge slår Spania i fotball-EM

  Det norske J19-landslaget i fotball åpnet EM med 2–0-seier over Spania. Andrea Norheim ble tomålsscorer i første omgang. Og selv om spanjolene hadde ballen mye av kampen, forsvarte de norske jentene seg godt. Neste kamp for J19-laget er mot Frankrike.

  Laster Twitter-innhold
 • Klar for Tour de France-lag

  Anders Skaarseth skal sykle for det franske profflaget Cofidis fra 1. august. Det har TV 2 fått bekreftet av en rekke kilder tett på 23-åringen. – Det er en spennende mulighet for Anders, sier sykkelsjefen i Uno-x, Jens Haugland til TV 2.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Raw Air-deltakelse fremdeles uklart

  Det er fortsatt usikkert om hoppjentene får delta i Raw Air til vinteren. OL-vinner Maren Lundby håper Norges Skiforbund får inn nok penger til å ta med hoppjentene. – For oss som legger sjela vår i denne idretten, vil det bety svært mye, sier hun.

  Hopp landslagene menn og kvinner i VM-sesongen blir offentliggjort.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering