NRK Meny
Normal

Russisk skiskytter suspendert som følge av McLaren-rapporten

HOCHFILZEN (NRK): Jekaterina Glazyrina skulle etter planen startet sprinten i Hochfilzen, men ble i formiddag suspendert mistenkt for brudd på dopingreglementet.

-
Foto: Christof Stache / AFP

Det melder IBU i en pressemelding rundt klokken 13.30 fredag. Noen timer i forveien informerte en representant fra det internasjonale skiforbundet om at Jekaterina Glazyrina ikke kom til å delta i sprinten som planlagt uten å gi ytterligere informasjon.

IBU nektet å kommentere saken ytterligere, og hevdet også de ikke ville komme med mer informasjon, før pressemeldingen dukket opp. Der kommer det frem at Glazyrina er suspendert med umiddelbar effekt som følge av dopingmistanker basert på McLaren-rapportens undersøkelser.

Les også: Her søker politiet etter dop hos det kasakhstanske laget

Deltok i Sotsji

29-åringen deltok under OL i Sotsji der hennes beste individuelle plassering var en 61. plass på normaldistansen.

Glazyrina er en av 31 skiskyttere som skal være navngitte i den mye omtalte McLaren-rapporten. I kjølvannet av dopingavsløringene som framkom i andre del av denne, nedsatte IBU i desember en arbeidsgruppe for å se nærmere på funnene som ble gjort. Det er denne gruppens arbeid som ligger bak fredagens suspensjon, opplyser IBU.

IBU melder at utøveren og det russiske skiskytterforbundet er informert om avgjørelsen, og at 29-åringen vil få muligheten til å forklare seg.

– Etter å ha samlet inn tilleggsinformasjon og dokumenter, har arbeidsgruppen kommet fram til at en frivillig midlertidig suspensjon skulle implementeres, som følge av at ulike dopingprøver fra den aktuelle utøveren kan ha inneholdt forbudte stoffer og at dopingkontroller gjennomført av RUSADA (Russlands antidopingbyrå) kan ha blitt manipulert, heter det i uttalelsen fra forbundet.

Nyheten om suspensjonen kommer dagen etter det ble kjent at politiet hadde gjennomført en razzia mot det kasakhstanske skiskytterlandslaget. Der skal det ha blitt beslaglagt medikamenter og medisinsk utstyr.

Beslagla medikamenter

Representanter for politiet og det internasjonale skiskytterforbundet bekreftet at medikamentene ble beslaglagt på de aktuelle utøvernes rom.

Medikamentene og medisinene ble hånd om av antidopingbyrået i Østerrike - Nada.

– Det er forferdelig trist. Hvis det stemmer at de har funnet ulovlige midler, så er det forferdelig at folk ikke lærer, uttalte president i Det norske skiskytterforbundet, Erlend Slokvik til NRK.

Siste nytt

 • Lyon henter Denayer

  Franske Lyon har signert Jason Denayer fra Manchester City. Prisen skal angivelig være på 96 millioner kroner. 23-åringen klarte aldri å slå ordentlig gjennom på Citys førstelag og har nå signert en fireårskontrakt med den franske Ligue 1-klubben.

  Jason Denayer
  Foto: Emmanuel Dunand / AFP
 • NFF støtter Ceferin i UEFA-valget

  NFF og de fem andre nordiske fotballforbundene stiller seg bak nåværende UEFA-president Aleksander Ceferin under neste års presidentvalg i Roma i februar. Avgjørelsen ble tatt under et møte for de nordiske fotballforbundene i Helsingfors i helgen.

  SOCCER-WORLDCUP/CEFERIN
  Foto: Pierre Albouy / Reuters
 • Hodgson raser mot teatralsk Salah

  I kampen mellom Liverpool og Crystal Palace gikk Mohamed Salah over ende i feltet etter nærkontakt med Mamadou Sakho og fikk straffe. Palace-manager Roy Hodgson mener Salah falt lett. – Hvis det var et straffespark så har spillet endret seg til noe ugjenkjennelig.

  Premier League - Crystal Palace v Liverpool
  Foto: John Sibley / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Kolbotn - Klepp
NM fotball: Trondheims-Ørn - Sandviken
NM Fotball: Trondheims-Ørn-Sandviken
Sport i dag