NRK Meny
Normal

Russisk skiskytter suspendert som følge av McLaren-rapporten

HOCHFILZEN (NRK): Jekaterina Glazyrina skulle etter planen startet sprinten i Hochfilzen, men ble i formiddag suspendert mistenkt for brudd på dopingreglementet.

-
Foto: Christof Stache / AFP

Det melder IBU i en pressemelding rundt klokken 13.30 fredag. Noen timer i forveien informerte en representant fra det internasjonale skiforbundet om at Jekaterina Glazyrina ikke kom til å delta i sprinten som planlagt uten å gi ytterligere informasjon.

IBU nektet å kommentere saken ytterligere, og hevdet også de ikke ville komme med mer informasjon, før pressemeldingen dukket opp. Der kommer det frem at Glazyrina er suspendert med umiddelbar effekt som følge av dopingmistanker basert på McLaren-rapportens undersøkelser.

Les også: Her søker politiet etter dop hos det kasakhstanske laget

Deltok i Sotsji

29-åringen deltok under OL i Sotsji der hennes beste individuelle plassering var en 61. plass på normaldistansen.

Glazyrina er en av 31 skiskyttere som skal være navngitte i den mye omtalte McLaren-rapporten. I kjølvannet av dopingavsløringene som framkom i andre del av denne, nedsatte IBU i desember en arbeidsgruppe for å se nærmere på funnene som ble gjort. Det er denne gruppens arbeid som ligger bak fredagens suspensjon, opplyser IBU.

IBU melder at utøveren og det russiske skiskytterforbundet er informert om avgjørelsen, og at 29-åringen vil få muligheten til å forklare seg.

– Etter å ha samlet inn tilleggsinformasjon og dokumenter, har arbeidsgruppen kommet fram til at en frivillig midlertidig suspensjon skulle implementeres, som følge av at ulike dopingprøver fra den aktuelle utøveren kan ha inneholdt forbudte stoffer og at dopingkontroller gjennomført av RUSADA (Russlands antidopingbyrå) kan ha blitt manipulert, heter det i uttalelsen fra forbundet.

Nyheten om suspensjonen kommer dagen etter det ble kjent at politiet hadde gjennomført en razzia mot det kasakhstanske skiskytterlandslaget. Der skal det ha blitt beslaglagt medikamenter og medisinsk utstyr.

Beslagla medikamenter

Representanter for politiet og det internasjonale skiskytterforbundet bekreftet at medikamentene ble beslaglagt på de aktuelle utøvernes rom.

Medikamentene og medisinene ble hånd om av antidopingbyrået i Østerrike - Nada.

– Det er forferdelig trist. Hvis det stemmer at de har funnet ulovlige midler, så er det forferdelig at folk ikke lærer, uttalte president i Det norske skiskytterforbundet, Erlend Slokvik til NRK.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal